Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Je Google One-abonnement updaten en upgradeproblemen oplossen

Je kunt de opslagruimte van Google One gebruiken voor Google Drive, Gmail en Google Foto's. Checken of Google One beschikbaar is voor je account

Tip: Als je via Google Drive of Google Foto's betaalt voor een Google One-abonnement, bekijk je hoe je je lidmaatschap in andere apps kunt beheren.

Je Google One-lidmaatschap updaten

Je kunt een opslagabonnement selecteren met meer of minder opslagruimte. Je kunt ook overstappen op een maand- of jaarabonnement.

Je Google One-abonnement wijzigen

Overstappen op een ander Google One-abonnement:

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Lidmaatschapsabonnement wijzigen.
  3. Kies je nieuwe opslaglimiet:
    • Meer opslagruimte toevoegen: Kies een abonnement onder Upgrade-opties.
    • Minder betalen voor opslagruimte: Kies een abonnement onder Downgrade-opties.
      • Als er geen downgrade-optie wordt getoond, heb je het goedkoopste abonnement.
  4. Klik op Volgende om de prijs en gegevens van het nieuwe abonnement te bevestigen.
  5. Selecteer je betaalmethode.
  6. Klik op Abonneren.

Opslagabonnement wijzigen

Overstappen op maandelijkse of jaarlijkse betaling

Google One-leden kunnen een maand- of jaarabonnement kiezen. Jaarabonnementen zijn meestal goedkoper.

Een betalingsplan kiezen

Als je een abonnement upgradet of downgradet, kun je ook overstappen op een maand- of jaarabonnement.

1. Ga op je computer naar one.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Lidmaatschapsabonnement wijzigen.
  3. Kies een maand- of jaarabonnement.
  4. Controleer de prijs en gegevens van het nieuwe abonnement en klik op Doorgaan.
  5. Selecteer je betaalmethode en klik op Abonneren.

Je Google One-abonnement opzeggen

Je kunt je Google One-abonnement beëindigen als je niet wilt betalen voor extra opslagruimte. Als je je abonnement opzegt, houdt je Google-account 15 GB aan kosteloze opslag. Je kunt weer lid worden van Google One om meer opslagruimte te krijgen.

Meer informatie over hoe je je Google One-lidmaatschap opzegt

Als je je aanmeldt via de App Store

Als je je aanmeldt voor Google One via de App Store op een iPhone of iPad en later overstapt op een Android-apparaat, kun je je lidmaatschap en betaalmethode niet aanpassen in de app. Gebruik de App Store op een ander apparaat om je account en andere informatie te updaten.

Google One gebruiken met Workspace Individual

Bij je Workspace Individual-abonnement krijg je 1 TB aan opslagruimte. Je kunt meer opslagruimte kopen met Google One. Meer informatie over Workspace Individual.

Als je een Google One-abonnement hebt:
  • Komt de opslag van je Google One-abonnement bovenop je opslag in Workspace Individual.
  • Verandert er niets aan je Google One-abonnement of je gezinsabonnement en lidmaatschap delen.
  • Blijf je lid, tenzij je ervoor kiest om te annuleren.

Problemen met je opslagruimte

Je opslagruimte checken

Je kunt je beschikbare opslagruimte checken via de Google One-app.

1. Ga op je computer naar one.google.com.
  2. Klik links op Opslag.
  3. Klik naast Opslagruimte van gezin op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om te zien hoeveel opslagruimte elk gezinslid gebruikt.
Gezinsleden gebruiken te veel gedeelde opslag

Standaard kunnen je gezinsleden zo veel van de beschikbare opslag gebruiken als ze willen. Als een gezinslid te veel opslag gebruikt, moet je diegene vragen om wat ruimte vrij te maken.

Als je de opslagruimte niet met je gezin wilt delen, kun je stoppen met het delen van Google One.

De opslagruimte neemt niet toe na de upgrade

Nadat je een nieuw opslagabonnement hebt gekocht, kan het 24 uur duren voordat de nieuwe opslagruimte beschikbaar is.

Als je nieuwe opslagruimte na 24 uur nog steeds niet beschikbaar is, log je in op je Google-account om te zien of je betaling is verwerkt.

Als je betaling is verwerkt, het 24 uur geleden is dat je je nieuwe opslagruimte hebt gekocht en deze nog steeds niet beschikbaar is, volg je deze stappen voor probleemoplossing.

Als er kosten in rekening zijn gebracht op je betaalkaart maar je geen betaling terugziet in je Google-account, check je of je op meerdere Google-accounts tegelijk bent ingelogd. In dat geval heb je Google One misschien gekocht met een ander account. Je kunt de aankoop van dat account annuleren en Google One opnieuw kopen met het gewenste account. Meer informatie over hoe je aankopen op Google One annuleert

De beschikbare opslag neemt minder toe dan verwacht

Tip: Als je de opslaglimiet wijzigt, kan het 24 uur duren voordat de wijzigingen op je account zijn toegepast.

Een Google One-lidmaatschap vervangt je huidige opslagabonnement. De opslag van het Google One-lidmaatschap wordt je nieuwe opslaglimiet, deze wordt niet aan je bestaande opslagruimte toegevoegd.

Als je opslag hebt gekregen als onderdeel van een promotie, behoud je deze extra opslag.

Meer informatie over hoe Google One in combinatie met bestaande opslagruimte werkt

De beschikbare opslag neemt niet toe nadat je bestanden hebt verwijderd

Sommige bestanden tellen niet mee voor je opslagruimte. Producten en bestanden worden op verschillende manieren opgeslagen en hebben verschillende bestandsgrootten.

Meer informatie over welke bestanden ruimte in beslag nemen

Overige problemen

Je kunt geen e-mails meer sturen of krijgen na de upgrade

Als je de opslaglimiet wijzigt, kan het 24 uur duren voordat de wijzigingen op je account worden toegepast. Dit kan gevolgen hebben voor berichten die je in die tijd stuurt of ontvangt via Gmail. Probeer deze stappen om het probleem op te lossen:

1. Log uit bij je Google-account en log opnieuw in.
  2. Stuur een testmail naar jezelf.
  3. Als dat niet werkt, doe je het volgende:
    • Open een incognitovenster en log in op je Gmail-account. Probeer vervolgens een e-mail te sturen.
    • Gebruik een andere browser, zoals Microsoft Edge of Firefox, om je Google-account te openen. Probeer een e-mail te sturen.

Als je nog steeds geen berichten kunt sturen, wacht je 24 uur en probeer je het opnieuw.

Wat er gebeurt als je geen opslagruimte meer hebt

Al je bestanden blijven veilig opgeslagen, maar je kunt geen nieuwe bestanden opslaan. Voorbeeld:

• Gmail: Je kunt geen berichten sturen of krijgen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
  • Google Drive:
    • Je kunt geen bestanden synchroniseren of nieuwe bestanden uploaden.
    • Items worden niet meer gesynchroniseerd tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive.
    • Je kunt geen nieuwe bestanden maken in:
      • Google Documenten
      • Spreadsheets
      • Presentaties
      • Tekeningen
      • Formulieren
      • Jamboard
    • Niemand kan bestanden bewerken of kopiëren totdat je je opslaggebruik vermindert.
  • Google Foto's: Je kunt geen back-ups maken van foto's of video's. Als je meer foto's of video's wilt toevoegen, kun je Google-opslagruimte vrijmaken of meer Google-opslag kopen.

Opslagruimte vrijmaken

Meer informatie over hoe je ruimte beheert op Google Drive

Abonnementen beheren die niet in de App Store zijn gekocht

Als je je via de Google One-website of een ander apparaat aanmeldt voor een abonnement in plaats van in de appstore, geldt het volgende:

• Je kunt je Google One-abonnement niet wijzigen via je iPhone of iPad.

Tip: Als je een abonnement hebt gekocht via de Google One-website, kun je je abonnement op internet beheren via Google One.

1. Selecteer rechtsboven Instellingen Instellingen en dan Lidmaatschapsabonnement wijzigen.
  2. Kies je nieuwe opslaglimiet. Je kunt een maand- of jaarabonnement kiezen.

Als je Google One op een Android-apparaat hebt, kun je je lidmaatschapsabonnement wijzigen via Instellingen.

Als je je lidmaatschap met de app op een iPhone of iPad wilt beheren, moet je een abonnement kopen via een Apple-abonnement.

Stap 1: Zeg je Google One-abonnement op

Op je computer:

1. Ga naar Google One.
  2. Selecteer rechtsboven Instellingen Instellingen en dan Lidmaatschap opzeggen.
  3. Selecteer Annuleren.

Stap 2: Koop een Google One-abonnement via je Apple-abonnement

Op je iPhone of iPad:

1. Download de Google One-app in de App Store.
  2. Open de Google One-app Google One.
  3. Tik links op Menu Menu en dan Lidmaatschapsabonnementen.
  4. Selecteer een Google One-abonnement.
  5. Nadat je een keuze hebt gemaakt, ga je naar de appstore om het nieuwe abonnement te bevestigen.

Tip: Je kunt ook je betaalmethode beheren of je abonnementen beheren via Google Play.

Je kunt je Apple-account aan slechts 1 Google-account koppelen

Als je je Google One-lidmaatschap wilt wijzigen op je iPhone of iPad, moet je die wijzigingen aanbrengen in de Google-app die je hebt gebruikt om het abonnement te kopen.

• Google One
  • Gmail
  • Google Drive
  • Google Foto's

Bekijk meer informatie over hoe je je lidmaatschap in andere apps beheert.