Bestrida, rapportera eller avbryta en betalning

Om du misstänker att ett köp är bedrägligt eller att pengar skickats eller tagits emot bedrägligt kan du bestrida transaktionen. Du kan avbryta vissa betalningar som du har gjort med Google Pay.

Steg 1: Kontrollera om transaktionen har slutförts

• En transaktion kan inte bestridas förrän den har slutförts.
  • Beloppet som visas för transaktioner som fortfarande bearbetas är tillfälligt och kan ändras.
  • När du har avbrutit en beställning eller betalning kan det ta lite tid innan kontot krediteras.

Steg 2: Kontrollera om transaktionen har gjorts av någon du känner

Se lämpligt avsnitt nedan om en familjemedlem eller vän hade tillgång till ditt Google-konto eller din betalningsmetod och genomförde transaktionen.

Avbryta ett köp på Google

Obs! Den här informationen är för privatpersoner, inte företag. Mer information om Google Pay för företag finns i hjälpcentret.

Kontakta supportteamet för produkten.

Avsluta en Google-prenumeration

Viktigt! Slutförda betalningar återbetalas inte när du säger upp en prenumeration. Det går inte att ångra uppsägningar, men du kan alltid börja prenumerera igen.

Läs mer om hur du säger upp en Google-prenumeration.

Avbryta betalning till ett företag med Google Pay-appen

Om du vill avbryta, bestrida eller rapportera en betalning som du har gjort till ett externt företag i butiker, på webben eller i en app, bör du kontakta återförsäljaren du handlade hos.

Bestrida eller rapportera en betalning som du inte godkänt

Bestrida en betalning för produkter från Google

Om du tror att en bedräglig betalning har gjorts för en Google-produkt som Play eller YouTube kan du bestrida en transaktion.

Bestrida en transaktion som du inte känner igen i Google Pay-appen

Om du ser en transaktion i Google Pay-appen som du inte känner igen:

1. Jämför transaktionsbeloppet i Google Pay med uppgifterna på finansinstitutets portal eller app för banktjänster online.
    • Förlita dig inte på fysiska kontoutdrag eller kvitton. De kan vara inaktuella.
  2. Om beloppet på finansinstitutets portal inte stämmer eller om du inte känner igen debiteringen kontaktar du säljaren och försöker lösa problemet.
  3. Om du inte kan lösa problemet med säljaren kan du lämna in ett bestridande.

Bestrida pengar som skickats till en vän med Google Pay-appen

Du kan skicka in ett bestridande om en transaktion du har skickat.

Tip: For international payments, contact Wise support.