10.6.2024 alkaen VPN by Google One ei ole enää käytettävissä. Lue lisää VPN by Google Onen käytöstä poistamisesta.

Verkon turvallisuuden parantaminen VPN by Google Onen avulla

Jos haluat lisäturvaa hakkereita ja verkkoseurantaa vastaan, voit parantaa yhteyden suojausta Google Onen virtuaalisen yksityisverkon (VPN) avulla. Voit salata verkkotoimintasi Google One ‑sovelluksesta käsin laittamalla VPN by Google Onen päälle. Näin tietoturvasi on entistä parempi, mistä tahansa muodostatkin yhteyden.

Kun VPN on päällä, voit

• suojautua hakkereilta suojaamattomissa verkoissa (kuten julkisessa Wi-Fi-verkossa)
  • piilottaa IP-osoitteesi niin, että muut eivät voi käyttää sitä sijaintisi selvittämiseen.

VPN by Google Onen saatavuus

VPN by Google One on saatavilla valituilla alueilla ja sisältyy ehdot täyttäviin Google One ‐paketteihin. Ominaisuus on saatavilla näillä alueilla:

• Itävalta
  • Australia
  • Belgia
  • Kanada
  • Tanska
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Islanti
  • Irlanti
  • Italia
  • Japani
  • Meksiko
  • Alankomaat
  • Norja
  • Etelä-Korea
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Taiwan
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Jos VPN by Google One on päällä ja oma alueesi on mainittu yllä, VPN by Google One toimii myös ulkomaanmatkoilla.

Kuka voi käyttää VPN by Google Onea?
Google One ‐jäsenet voivat käyttää VPN by Google Onea yllä mainituilla alueilla ja useilla laitteilla yhteensopivat Android- ja iOS-laitteet sekä tietokoneet mukaan lukien.
VPN by Google Onen saatavuus matkoilla

Jos VPN by Google One on päällä ja oma alueesi on mainittu yllä, VPN by Google One toimii myös ulkomaanmatkoilla. Alta näet alueesi ulkopuoliset alueet, joissa VPN by Google One toimii. Jos aluetta ei ole mainittu alla, VPN by Google One ei toimi, kun matkustat kyseiselle alueelle.

Vinkki: Myös kaikki "VPN by Google Onen saatavuus" ‐osiossa mainitut alueet tukevat VPN by Google Onen matkustusominaisuutta.

• Ahvenanmaa
  • Albania
  • Algeria
  • Amerikan Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua ja Barbuda
  • Aruba
  • Bahama
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Sint Eustatius ja Saba
  • Bosnia ja Hertsegovina
  • Bouvet'nsaari
  • Brittiläinen Intian valtameren alue
  • Bulgaria
  • Burkina Faso
  • Kap Verde
  • Kamerun
  • Caymansaaret
  • Tšad
  • Joulusaari
  • Kookossaaret
  • Kolumbia
  • Cookinsaaret
  • Costa Rica
  • Norsunluurannikko
  • Kroatia
  • Curaçao
  • Kypros
  • Tšekki
  • Dominica
  • Dominikaaninen tasavalta
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Päiväntasaajan Guinea
  • Eritrea
  • Viro
  • Etiopia
  • Falklandinsaaret (Malvinassaaret)
  • Färsaaret
  • Fidži
  • Ranskan Polynesia
  • Ranskan eteläiset alueet
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Kreikka
  • Guadalupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Haiti
  • Heard ja McDonaldinsaaret
  • Pyhä istuin
  • Honduras
  • Unkari
  • Mansaari
  • Israel
  • Jamaika
  • Jersey
  • Jordania
  • Kazakstan
  • Kiribati
  • Kirgisia
  • Latvia
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritania
  • Mikronesia
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marokko
  • Nauru
  • Uusi-Kaledonia
  • Uusi-Seelanti
  • Nicaragua
  • Niuesaari
  • Norfolkinsaari
  • Panama
  • Pitcairn
  • Puola
  • Portugali
  • Puerto Rico
  • Pohjois-Makedonian tasavalta
  • Romania
  • Saint-Barthélemy
  • Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha
  • Saint-Martin (Ranska)
  • Saint Pierre ja Miquelon
  • Saint Vincent ja Grenadiinit
  • San Marino
  • São Tomé ja Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (Alankomaat)
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Salomonsaaret
  • Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret
  • Svalbard ja Jan Mayen
  • Tadžikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinidad ja Tobago
  • Tunisia
  • Turkki
  • Turkmenistan
  • Turks- ja Caicossaaret
  • Yhdysvaltain Tyynenmeren pienet erillissaaret
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Brittiläiset Neitsytsaaret
  • Yhdysvaltain Neitsytsaaret
  • Wallis ja Futuna
  • Länsi-Sahara
Näin VPN by Google One toimii

VPN tehostaa verkkoliikenteen salausta, jonka ansiosta tietosi eivät näy

• verkko-operaattorille,
    • joka voi olla internetpalveluntarjoaja, puhelinoperaattori tai julkisen Wi-Fi-verkon tarjoaja
  • muille verkon tarkkailijoille, kuten mahdollisille hakkereille.

VPN myös piilottaa IP-osoitteesi sivustoilta ja sovelluksilta, joissa vierailet. Muuten sivustot ja sovellukset voivat seurata toimintaasi pitkällä aikavälillä ja selvittää fyysisen sijaintisi IP-osoitteen perusteella.

Kun otat VPN:n käyttöön, verkkoliikenteesi salataan ja reititetään uudelleen VPN-välityspalvelimien kautta. Näin varmistetaan, että verkkoliikenteesi pysyy yksityisenä. Seurantavälineet, sivustot ja sovellukset eivät myöskään pysty seuraamaan sinua helposti. Osoitteesta g.co/vpn/howitworks saat lisätietoja siitä, miten VPN by Google One suojaa yksityisyyttäsi.

VPN by Google One määrittää IP-osoitteesi nykyisen alueesi perusteella, jotta näet verkkosivustoilla aluettasi vastaavaa sisältöä. Verkkosivustot eivät kuitenkaan voi selvittää tarkkaa sijaintiasi IP-osoitteen perusteella. Et voi muuttaa IP-osoitteesi aluetta.

Miten VPN by Google One eroaa muista VPN-verkoista

Yksityisyys ja tietoturva ovat tuotteidemme ja palveluidemme suunnittelun lähtökohta. VPN suojaa verkkotoimintasi yksityisyyttä ja tietoturvaa entistä tehokkaammin, mutta on erittäin tärkeää varmistaa, että sen toteutukseen sisältyvät myös järeät yksityisyys- ja tietoturvatakuut.

VPN by Google One hyödyntää kehittyneitä salaustekniikoita varmistaakseen, että edes Google ei voi yhdistää verkkoliikennettäsi tiliisi tai henkilöllisyyteesi. Verkkoliikenteeseen ja IP-osoitteeseen liittyviä tietoja ei myöskään koskaan kirjata, eikä Google koskaan käytä VPN-yhteyttä verkkotoiminnan tietojen seuraamiseen, kirjaamiseen tai myymiseen.

VPN-yhteyden asianmukaisen toiminnan ja suorituskyvyn varmistamiseksi keräämme täysin anonymisoituja tietoja liittyen esimerkiksi verkon kokonaissuorituskykyyn, valmiusaikaan tai viiveeseen.

Palvelun yleisen käyttökokemuksen parantamiseksi, virheiden korjaamiseksi ja petosten estämiseksi käyttäjien tietosuojaa vaarantamatta käyttäjästä voidaan kerätä seuraavaa dataa:

• Palvelun käyttö edellisten 28 päivän aikana. Tämä mittari seuraa, kuinka usein palvelua on käytetty edellisten 28 päivän aikana. Se ei kuitenkaan seuraa palvelun tarkkoja käyttöaikoja, käytön kestoa eikä käytetyn datan määrää.
  • Käyttäjän viimeaikaisten VPN-istuntojen käyttöönottoyritysten lukumäärä. Tällä seurannalla varmistetaan, että käyttäjä ei ylitä samanaikaisten istuntojen sallittua enimmäismäärää. Käyttäjätunnukset salataan, joten niiden avulla ei voida tunnistaa henkilöä samanaikaisten istuntojen tarkistuksen avulla.
  • Palvelimen virhelokit ilman pyyntö- tai vastausdataa.

Jos käyttäjät haluavat antaa palautetta tai jakaa virheilmoituksia Googlelle, Google One ‑sovellus tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden lähettää laitteestaan lokeja, jotka sisältävät henkilökohtaisia tunnistetietoja (kuten sähköpostiosoitteen). Näitä tietoja käytetään myös virheenkorjaukseen. Tämä on valinnainen ominaisuus, ja käyttäjän on tehtävä ilmoitus joka kerta, kun tietoja lähetetään.

Lue lisää teknisestä toteutuksesta ja datakäytännöistä.

Useiden laitteiden käyttäminen ja jakaminen perheryhmälle

Jos sinulla on ehdot täyttävä Google One ‑paketti, voit käyttää VPN:ää jopa kuudella laitteella pakettia kohti. Google One ‑sovellus on asennettava erikseen kullekin laitteelle.

Jos jaat Google One ‐pakettisi perheryhmälle, hekin voivat käyttää VPN:ää. Perheryhmän jäsenten on ladattava Google One ‑sovellus omille laitteilleen ja laitettava sitten VPN päälle. Valvotut lasten tilit eivät täytä ehtoja. Lue lisää paketin jakamisesta perheryhmälle.

Google Onen VPN:n käyttöönotto

VPN by Google Onen käyttöönotto

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Napauta VPN.
  3. Valitse alareunasta Edut.
  4. Etsi VPN-etu ja napauta Näytä tiedot.
  5. Valitse Ota VPN käyttöön. Sinun on ehkä sallittava VPN:n käyttö laitteen asetuksista.

VPN by Google Onen poistaminen käytöstä

Vinkki: Voit poistaa VPN:n käytöstä milloin tahansa. Voit yrittää ratkaista mahdollisia ongelmia poistamalla VPN:n käytöstä Google One ‑sovelluksessa ja laittamalla sen takaisin päälle.

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Avaa Google One ‑sovellus Google One iPhonella tai iPadilla.
  3. Valitse alareunasta Edut.
  4. Etsi VPN-etu ja napauta Näytä tiedot.
  5. Ota valinta Ota VPN käyttöön pois päältä.

VPN by Google Onen tietojen löytäminen

1. Varmista, että olet kirjautunut Google-tilillesi.
  2. Avaa Google One ‑sovellus Google One iPhonella tai iPadilla.
  3. Valitse alareunasta Edut.
  4. Etsi VPN-etu.
  5. Napauta Näytä tiedot.
  6. "Verkon tiedot" ‐kohdasta näet VPN:n tilan ja tiedot:
    • VPN:n tila: Yhdistetty tai yhteys katkaistu
    • Kun VPN ei ole käytössä: IP-osoitteesi ja verkkosi
    • Kun VPN on käytössä: "Piilotettu"

Connect on Demand iOS:llä

Kun aktivoit VPN by Google Onen, Apple-laitteesi muodostaa tarvittavan yhteyden Connect on Demand ‑toiminnon avulla. Jos yhteys ei toimi, Connect on Demand toimii taustalla, jotta VPN- ja verkkoyhteys säilyvät. Lue lisää Applen tukisivulta.

Connect On Demandin poistaminen käytöstä häiritsemättä VPN:n toimintaa:

1. Avaa Applen asetukset.
  2. Napauta Yleiset ja sitten VPN ja laitehallinta ja sitten VPN.
  3. Laita VPN by Google One ‐kohdan vierestä asetus Connect on Demand pois päältä.

Laajemman IP-osoitealueen käyttäminen

Tärkeää: Voit parantaa yksityisyyttä laittamalla päälle lähialuettasi laajemman alueen, kuten maasi. Valinta voi vaikuttaa sijaintiin perustuvien sovellusten ja verkkosivustojen käyttöön.

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse alareunasta Edut.
  3. Etsi VPN-etu ja napauta Näytä tiedot.
  4. Valitse Näytä asetukset.
  5. Laita Käytä laajempaa IP-osoitealuetta päälle tai pois päältä.

Vinkkejä:

• Jos VPN on jo yhdistetty, yhteys katkeaa ja palautuu automaattisesti, jotta uusi asetus tulee voimaan.
  • Jos VPN-yhteys on katkaistu, muutos tulee voimaan, kun muodostat VPN-yhteyden. Asetus ei muodosta uutta VPN-yhteyttä.

Usein kysyttyä

Estääkö tämä Googlea tai muita ihmisiä tallentamasta historiaani?

Ei. Kolmansien osapuolten sivustot ja sovellukset voivat edelleen tallentaa selaustietojasi tai personoida käyttökokemustasi muilla tavoin. Esimerkkejä tästä ovat evästeet ja muut teknologiat sekä tilanteet, joissa kirjaudut tilille jonkin toisen yrityksen sivustolla.

Lisäksi vaikka Google Onen VPN suojaa laitteesi yhteyden, se ei vaikuta tapaan, jolla Google kerää dataa käyttäessäsi muita tuotteitamme tai palveluitamme. Esimerkiksi Chrome tallentaa edelleen Chromen selaushistorian Google-tilillesi synkronointiasetustesi mukaisesti. Voit hallinnoida sitä, millaista dataa tilillesi tallennetaan, tarkistamalla Google-tilisi tietosuoja-asetukset.

Millä tavalla joku voi käyttää IP-osoitettani, kun VPN on pois päältä?

Kun VPN ja muut IP-osoitteesi piilottavat työkalut ovat poissa päältä, IP-osoitettasi voidaan käyttää

• Verkkotoimintasi seuraamiseen ja roskapostin ja personoitujen mainosten lähettämiseen. Yritykset voivat kerätä dataa mainoksiin, artikkeleihin ja verkkosivustoihin liittyvästä toiminnastasi upotettujen seurantaohjelmien avulla. Seurantaohjelmat voivat tallentaa IP-osoitteesi ja lähettää sinulle roskapostia ja personoituja mainoksia, joita et välttämättä halua.
  • Sijaintisi määrittämiseen. Kuka tahansa voi lisätä IP-osoitteesi eri sivustoille saadakseen selville suurpiirteisen sijaintisi, kuten kaupungin, osavaltion ja maan. Wi-Fi-hotspotteihin liittyvät IP-osoitteet voivat olla paljon tarkempia. Yritykset voivat luoda hotspottien skannauksen ja sovelluskumppaneiden avulla suuria tietokantoja, jotka vertaavat IP-osoitteita hotspottien sijainteihin. Yritykset voivat käyttää näitä palveluita sijaintisi määrittämiseen.
  • Henkilökohtaisten tietojesi hankkimiseen. IP-osoitettasi voidaan käyttää internetpalveluntarjoajasi selvittämiseen. Jos joku on saanut internetpalveluntarjoajasi selville, hän voi esiintyä sinuna ja huijata palveluntarjoajaa paljastamaan heidän tietokantaansa tallennettuja henkilökohtaisia tietojasi, kuten henkilötunnuksen, pankkitilin numeron tai puhelinnumeron.
  • IP-osoitteesi ja muiden arkaluontoisten tietojen myymiseen. IP-osoitteesi voidaan varastaa ja myydä.

Vinkki: Wi-Fi-hotspot on langaton tukiasema, jonka avulla internetiin voi yhdistää puhelimia, tabletteja, tietokoneita ja muita laitteita missä tahansa. Useimmissa älypuhelimissa on sisäänrakennettu hotspot, mutta myös erillisiä hotspot-laitteita voi ostaa. Myös monissa ravintoloissa ja julkisissa rakennuksissa on julkisia Wi-Fi-hotspotteja.

Miten voin piilottaa IP-osoitteeni?

Jos haluat piilottaa IP-osoitteesi, laita VPN päälle.

Virtuaalinen yksityisverkko (VPN) tehostaa verkon salausta ja auttaa pitämään verkkotoimintasi yksityisenä ja suojattuna. Jos esimerkiksi kirjaudut pankkitilillesi kahvilan julkisessa Wi-Fi-verkossa, VPN toimii saumattomasti taustalla suojaten taloudellisia tietojasi verkossa liikkuvilta urkkijoilta.

VPN by Google Onen avulla voit

• suojata verkkotoimintasi hakkereilta, internetpalveluntarjoajilta, puhelinoperaattoreilta ja julkisilta Wi-Fi-palveluntarjoajilta
  • piilottaa IP-osoitteesi sivustoilta ja sovelluksilta, joissa vierailet
  • suojata verkkoyhteytesi millä tahansa laitteella – tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.
Mistä tiedän, onko Google Onen VPN toiminnassa?

Näin tarkistat VPN:n tilan iPhonella tai iPadilla:

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One.
  2. Valitse alareunasta Edut.
  3. Etsi VPN-etu ja napauta Näytä tiedot.
  4. Jos tila on "VPN on yhdistetty", VPN on päällä.

Vinkki: Kun VPN-yhteys on muodostettu, oikeassa yläkulmassa näkyy pieni puhelinkuvake.

Miten tämä vaikuttaa akkuun ja dataani?

Koska datan yksityisyyden varmistamiseen tarvitaan ylimääräinen vaihe eli salaus, VPN:n käyttö kuluttaa aina tavallista enemmän akkua. Ylimääräinen salausvaihe kuluttaa myös 5–10 % enemmän dataa. Saatat siis huomata, että akku kuluu hieman tavallista nopeammin ja datankäyttö lisääntyy, kun VPN on toiminnassa ja käytät internetiä.

Jos palveluntarjoajasi ei veloita tiettyjen sovellusten tai palveluiden liikenteestä, internet- tai mobiilidatapakettisi voi vaikuttaa datan käyttöön.

VPN salaa liikenteesi internetin tai mobiilidatan palveluntarjoajalta, joten ne eivät voi havaita liikennettä VPN:n ollessa käytössä.

• Jos haluat sulkea pois internet- ja mobiilidatapakettisi maksuttomiksi luokitellut sovellukset, poista VPN käytöstä tai käytä sovelluksen ohitusominaisuutta.

Minkä tahansa VPN-yhteyden käyttö voi

• lisätä kustannuksia datapaketin perusteella
  • hidastaa internetyhteyttä
  • pidentää yhteyden viivettä
  • heikentää akunkestoa.
Tarkista, maksatko VPN:stä enemmän Google One ‐jäsenenä

VPN sisältyy maksutta 100 Gt:n ja 200 Gt:n Google One ‐paketteihin ja Premium-paketteihin. Katso, miten voit tarkistaa tallennustilan tai vaihtaa pakettia.

Jos haluat tehdä muutoksia Google One ‐jäsenyyteesi, voit päivittää laajempaan pakettiin.

Pixel 7- ja Pixel 7 Pro ‐käyttäjät saavat VPN by Google Onen käyttöönsä kyseisille laitteille veloituksetta Google One ‐sovelluksen kautta ilman Google One ‐tilausta.

VPN by Google Onen ongelmien tarkistaminen

VPN by Google One ei välttämättä toimi seuraavissa tapauksissa:

• Laite ei ole yhteydessä internetiin. Tarkista verkkoasetukset ja ratkaise yhteysongelmat.
  • Olet alueella, jota ei tueta. Katso VPN by Google Onen saatavuus.
  • Google-tilisi ei täytä VPN by Google Onen ehtoja. Workspace-tilit ja tietyt valvotut tilit (esim. lasten tilit) eivät kelpaa.
  • Google One ‐sovellus tai VPN by Google One ‐sovellus ei ole ajan tasalla. Asenna uusin versio päivittämällä sovellus.
  • Laitteella on pääkäyttäjän oikeudet tai sen tietoturvapäivitykset eivät ole ajan tasalla.
  • Käynnistysohjelman lukitus on auki.
  • Käytössäsi on Android 8.1 tai vanhempi.
  • Käytössäsi on betaversio tai muu epävirallinen Android-versio.