Fra og med den 10. juni 2024 kan du ikke længere bruge VPN fra Google One. Få flere oplysninger om udfasningen af VPN fra Google One.

Øg din onlinesikkerhed med VPN fra Google One

Hvis du vil have mere beskyttelse mod hackere og onlineovervågning, kan du gøre din forbindelse mere sikker med et virtuelt privat netværk (VPN) fra Google One. Aktivér VPN fra Google One i Google One-appen for at kryptere din onlineaktivitet på din enhed og få et ekstra lag beskyttelse, uanset hvordan du opretter forbindelse.

Når du har aktiveret dit VPN, kan du:

• Bedre skærme dig mod hackere på usikre netværk, f.eks. offentligt Wi-Fi.
  • Skjule din IP-adresse. Når du skjuler din IP-adresse, kan andre ikke bruge din IP-adresse til at spore din lokation.

Lokationer, hvor VPN fra Google One er tilgængeligt

VPN fra Google One er tilgængeligt i udvalgte lande eller områder og er inkluderet for kvalificerede Google One-medlemmer. Funktionen er tilgængelig på følgende lokationer:

• Østrig
  • Australien
  • Belgien
  • Canada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Mexico
  • Nederlandene
  • Norge
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Storbritannien
  • USA

Hvis du har aktiveret VPN fra Google One, og dit land eller din region er angivet ovenfor, så fungerer VPN fra Google One stadig, når du rejser til andre lande eller regioner.

Hvem kan bruge VPN fra Google One?
Google One-medlemmer har adgang til VPN fra Google One på flere enheder, bl.a. på kvalificerede Android- og iOS-enheder og computere, de steder, der er nævnt ovenfor.
Lokationer, hvor VPN fra Google One er tilgængeligt, når du rejser

Hvis dit VPN fra Google One er aktiveret, og dit hjemland eller din region er angivet ovenfor, så fungerer VPN fra Google One stadig, når du rejser til en række andre lande eller regioner. Nedenfor kan du se, hvilke lande og regioner VPN fra Google One stadig virker i, selvom du skulle rejse uden for dit hjemland eller din region. Hvis du rejser til et land eller en region, der ikke er angivet nedenfor, fungerer VPN fra Google One ikke.

Tip! Alle lande eller regioner, hvor VPN fra Google One er tilgængeligt (som angivet i ovenstående afsnit "Lokationer, hvor VPN fra Google One er tilgængeligt"), understøtter også rejsefunktionen.

• Åland
  • Albanien
  • Algeriet
  • Amerikansk Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua og Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Saint Eustatius og Saba
  • Bosnien-Hercegovina
  • Bouvetøen
  • Det britiske territorium i Det Indiske Ocean
  • Bulgarien
  • Burkina Faso
  • Kap Verde
  • Cameroun
  • Caymanøerne
  • Tchad
  • Juleøen
  • Cocosøerne (Keelingøerne)
  • Colombia
  • Cookøerne
  • Costa Rica
  • Elfenbenskysten
  • Kroatien
  • Curaçao
  • Cypern
  • Tjekkiet
  • Dominica
  • Den Dominikanske Republik
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Ækvatorialguinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopien
  • Falklandsøerne
  • Færøerne
  • Fiji
  • Fransk Polynesien
  • Franske Sydlige og Antarktiske Territorier
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Grækenland
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Haiti
  • Heard- og McDonaldøerne
  • Vatikanstaten
  • Honduras
  • Ungarn
  • Isle of Man
  • Israel
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordan
  • Kasakhstan
  • Kiribati
  • Kirgisistan
  • Letland
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauretanien
  • Mikronesien
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marokko
  • Nauru
  • Ny Kaledonien
  • New Zealand
  • Nicaragua
  • Niue
  • Norfolk Island
  • Panama
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Republikken Nordmakedonien
  • Rumænien
  • Saint-Barthélemy
  • Sankt Helene, Ascension og Tristan da Cunha
  • Saint Martin (fransk)
  • Saint Pierre og Miquelon
  • Saint Vincent og Grenadinerne
  • San Marino
  • São Tomé og Príncipe
  • Saudi-Arabien
  • Senegal
  • Serbien
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (nederlandsk)
  • Slovakiet
  • Slovenien
  • Salomonøerne
  • Sydgeorgien og Sydsandwichøerne
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Tadsjikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinidad og Tobago
  • Tunesien
  • Tyrkiet
  • Turkmenistan
  • Turks- og Caicosøerne
  • USA's ydre småøer
  • Usbekistan
  • Vanuatu
  • De Britiske Jomfruøer
  • De Amerikanske Jomfruøer
  • Wallis og Futuna
  • Vestsahara
Sådan fungerer VPN fra Google One

Et VPN føjer et krypteringsniveau til din netværkstrafik, som gør den "uigenkendelig" over for:

• Din netværksudbyder.
    • Din netværksudbyder kan omfatte din internetudbyder, dit mobilselskab eller en offentlig Wi-Fi-udbyder.
  • Andre iagttagere på netværket, f.eks. potentielle hackere.

Et VPN maskerer også din IP-adresse fra de websites og apps, du bruger. Ellers kan websites og apps bruge din IP-adresse til at spore din aktivitet over tid eller til at fastslå din fysiske lokation.

Når du aktiverer et VPN, krypteres din netværkstrafik og omdirigeres via VPN-proxyserverne. Det sikrer, at din netværkstrafik forbliver privat, og det gør det sværere for trackere, websites og apps at spore dig. Få flere oplysninger om, hvordan VPN fra Google One beskytter dig og dit privatliv, på g.co/vpn/howitworks.

VPN fra Google One tildeler dig en IP-adresse baseret på din nuværende region, så websites kan vise det rigtige indhold for din region. Disse websites kan dog ikke bruge IP-adressen til at bestemme din præcise lokation. Du har ikke mulighed for at ændre regionen for din IP-adresse.

Hvad adskiller VPN fra Google One fra andre VPN'er?

Privatliv og sikkerhed er selve kernen i de produkter og tjenester, vi tilbyder. Et VPN giver et ekstra lag beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed i forbindelse med din onlineaktivitet, men det er vigtigt at sikre, at det implementeres med garantier for streng beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed.

VPN fra Google One benytter avancerede kryptografiske teknikker, der garanterer, at ingen, ikke engang Google, kan knytte din netværkstrafik til din konto eller identitet. Desuden logges din netværkstrafik og IP-adresse aldrig, og Google bruger aldrig VPN-forbindelsen til at spore, logge eller sælge din onlineaktivitet.

For at sikre en sund og effektiv VPN-forbindelse indsamler vi metrics, der ikke indeholder personlige oplysninger, som bl.a. samlet netværkshastighed, oppetid eller forsinkelse.

For at vi kan forbedre den overordnede tjenesteoplevelse, fejlrette tjenesten og forhindre svindel uden at gå på kompromis med brugernes privatliv, indsamles følgende data muligvis for en bruger:

• Brugen af tjenesten inden for de seneste 28 dage. Denne metric indsamler, hvor ofte tjenesten er blevet brugt inden for de seneste 28 dage, men sporer ikke de specifikke tidspunkter for, hvornår tjenesten blev brugt, ligesom varigheden af brugen og det pågældende dataforbrug heller ikke spores.
  • Antallet af en brugers nylige forsøg på at konfigurere en VPN-session for at sikre, at brugeren ikke overskrider det maksimale antal tilladte sideløbende sessioner. Bruger-id'er krypteres og kan derfor ikke bruges som personhenførbare oplysninger af det sideløbende sessionstjek.
  • Serverfejllogs uden anmodnings- eller svardata.

Slutteligt giver Google One-appen de brugere, der vil sende feedback eller fejlrapporter til Google, mulighed for at sende logs fra deres enhed, som har personhenførbare oplysninger (f.eks. en mailadresse), og de bruges med henblik på fejlretning. Dette er en valgfri mulighed, og brugeren skal indsende rapporten, hver gang der sendes oplysninger.

Få flere oplysninger om vores tekniske implementering og databehandling.

Brug flere enheder og deling med en familiegruppe

Hvis du har et kvalificeret Google One-abonnement, kan du bruge VPN på op til 6 enheder pr. abonnement. Du skal installere Google One-appen på hver enhed.

Hvis du deler dit Google One-abonnement med en familiegruppe, kan denne også bruge VPN. Medlemmer af familiegruppen skal downloade Google One-appen på deres egne enheder og aktivere VPN. Forældrestyrede konti er ikke kvalificerede. Få flere oplysninger om, hvordan du deler dit abonnement med din familiegruppe.

Konfigurer et VPN fra Google One

Aktivér VPN fra Google One

Vigtigt! Når du bruger din enheds mobilhotspot, er du ikke beskyttet af VPN. Hotspottet bruger din enheds internetforbindelse direkte.

1. Tjek, at du er logget ind på din Google-konto.
  2. Åbn Google One-appen Google One på din Android-enhed.
  3. Tryk på Fordele nederst på skærmen.
  4. Find VPN-fordelen, og tryk på Se oplysninger.
  5. Aktivér dit VPN.

Aktivér dit VPN

Find oplysninger om dit VPN fra Google One

1. Sørg for, at du er logget ind på din Google-konto.
  2. Åbn Google One-appen Google One på din Android-enhed.
  3. Tryk på Fordele forneden.
  4. Find VPN-fordelen.
  5. Tryk på Se oplysninger.
  6. Du kan finde status på og oplysninger om dit VPN i sektionen "Dine netværksoplysninger":
    • VPN-status: Forbundet eller afbrudt
    • Når VPN ikke er aktiveret: Din IP-adresse og dit netværk
    • Når VPN er aktiveret: "Skjult"

Få mere sikkerhed, hvis forbindelsen til VPN'et afbrydes

Du kan øge sikkerheden ved at konfigurere din telefon til kun at bruge internettet, når VPN'et er aktiveret. Hvis forbindelsen til dit VPN afbrydes, blokeres internetadgangen, indtil VPN-forbindelsen genoprettes.

1. Åbn Google One-appen på din Android-enhed.
  2. Tryk på Fordele nederst på skærmen.
  3. Find VPN-fordelen, og tryk på Se oplysninger.
  4. Tryk på Administrer VPN-indstillinger.
  5. Aktivér Bloker internettet, hvis forbindelsen til VPN'et afbrydes.

Hvis din enhed genstarter, forsøger VPN'et at genoprette forbindelsen. Før VPN'et genopretter forbindelsen, blokeres eller beskyttes din internetforbindelse ikke. Når VPN'et har genoprettet forbindelsen, kan du se en nøgle øverst til højre på skærmen.

Du kan til enhver tid deaktivere denne indstilling i dine VPN-indstillinger. Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig på alle enheder i øjeblikket.

Aktivér dit VPN

Deaktiver et VPN fra Google One

1. Find VPN-notifikationen på din låseskærm.
    • Du kan også finde det i notifikationsbakken.
  2. Tryk på Deaktiver VPN.

Andre måder at deaktivere VPN på:

• Ved at trykke på VPN fra Google One i kvikmenuen.
  • Via Google One-appen Google One.

Brug en IP-adresse for et større område

Vigtigt! Hvis du gerne vil have endnu mere privatliv, kan du aktivere denne funktion for at udvide området, f.eks. til dit land i stedet for dit lokalområde. Dette kan påvirke dine lokationsbaserede oplevelser i apps og på de websites, du besøger.

1. Åbn Google One-appen Google One på din Android-enhed.
  2. Tryk på Fordele forneden.
  3. Find VPN-fordelen, og tryk på Se oplysninger.
  4. Tryk på Se indstillinger.
  5. Aktivér eller deaktiver Brug en IP-adresse for et større område.

Tip!

• Hvis VPN allerede er forbundet, bliver forbindelsen afbrudt og genoprettet automatisk, så den nye indstilling træder i kraft.
  • Hvis VPN'et ikke er forbundet, træder ændringen i kraft, når du opretter forbindelse til VPN. Indstillingen starter ikke en ny VPN-forbindelse.

Tilføj eller fjern fra Kvikmenu

Hvis du vil gøre det nemmere at få adgang, kan du tilføje dit VPN fra Google One til Kvikmenu. Du kan til enhver tid fjerne adgangen fra kvikmenuen.

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen to gange.
  2. Tryk på Rediger edit nederst til venstre.
  3. Rul, indtil du finder VPN-netværket fra Google One Google One.
  4. Hold nede på VPN fra Google One. Træk derefter indstillingen til den ønskede placering.
    • Du kan tilføje en indstilling ved at trække den op fra "Tilføj felter ved at holde dem nede og trække".
    • Du kan fjerne en indstilling ved at trække den ned til "Træk herhen for at fjerne".

Suspender midlertidigt VPN

Du kan midlertidigt deaktivere VPN fra Google One ved hjælp af funktionen Suspender:

1. Tryk på Suspender i 5 minutter på VPN fra Google One-skærmen.
    • Funktionen Suspender er forudindstillet til 5 minutter. Du kan forlænge den midlertidige suspendering i 5 minutter ad gangen.
  2. VPN fra Google One aktiveres automatisk igen, når suspenderingen er slut.
    • Tryk på Stop suspendering for at genoprette forbindelsen til VPN-netværket.

Tillad, at apps kan ignorere VPN'et

Når VPN'et er tilsluttet, kan du stadig tillade trafik fra visse mobilapps for at route på din almindelige internetforbindelse i stedet for VPN-forbindelsens krypterede tunnel. Dette er nyttigt i visse situationer, f.eks.:

• Hvis du har brug for websites og tjenester, der blokerer VPN-brug.
  • Hvis en app skal bruge dit mobile trådløse netværk til at finde oplysninger vedrørende din konto (f.eks. for at tjekke, om du er kunde).
  • Hvis du ikke kan bruge en enhed på dit lokale netværk, mens der er forbindelse til VPN-netværket.
  • Hvis du vil streame indhold, og beskyttelse af personlige oplysninger ikke vækker bekymring.

Vigtigt! Det anbefales ikke at omgå VPN'et i følgende apps:

• Apps, hvor du vil have din browseraktivitet krypteret (det kunne være webbrowsere som f.eks. Google Chrome og Safari).
  • Apps, som du ikke har tillid til, og som kan udgøre en risiko for, at dine data opsnappes eller lækkes.
  1. Åbn Google One-appen Google One på din enhed.
  2. Tryk på Fordele nederst på skærmen.
  3. Find VPN-fordelen, og tryk på Se oplysninger.
  4. Tryk på Se indstillingerog derefter Tillad specifikke apps at omgå VPN'et, når det er forbundet.
  5. Vælg den app, du vil omgå, og tryk på Tilføj .
    • Tryk på Fjern for at fjerne en app fra listen.
  6. Tryk på Gem øverst på skærmen.

Tip! Hvis du ikke trykker på Gem for at genstarte VPN fra Google One, gemmes dine ændringer ikke. Hvis VPN'et ikke er forbundet, anvendes ændringerne, næste gang VPN'et er forbundet.

VPN fra Google One på Pixel 7 og 7 Pro

Pixel 7- og Pixel 7 Pro-brugere kan bruge VPN fra Google One uden beregning på disse enheder via Google One-appen uden et Google One-medlemskab. Andre fordele ved Google One-medlemskab sælges separat. Hvis du vil bruge VPN fra Google One på ældre Pixel-enheder, skal du have et Google One Premium-medlemskab.

Nuværende Google One-medlemmer kan bruge VPN fra Google One på flere enheder. Dette VPN-tilbud påvirker ikke prisen på eller fordelene ved Google One-medlemskab.

Hvis enheden fortsætter med at modtage sikkerhedsopdateringer, er VPN fra Google One tilgængeligt med kvalificerede Google-konti.

Workspace og visse forældrestyrede konti, f.eks. et barns konto, er ikke kvalificerede. I Indien og Singapore er Pixel 7- og Pixel 7 Pro-enheder ikke kvalificerede til VPN fra Google One.

Vigtigt! Din Pixel 7 eller Pixel 7 Pro skal opfylde visse kriterier, for at VPN fra Google One kan fungere. VPN fra Google One fungerer muligvis ikke, hvis:

• Din enhed er rootet.
  • Din enhed ikke har den seneste sikkerhedsopdatering.
  • Din bootloader er ulåst.
  • Du bruger en betaversion eller en anden uofficiel version af Android.

Aktivér VPN fra Google One på din Pixel 7 eller Pixel 7 Pro:

1. Log ind på din Google-konto på enheden.
  2. Åbn appen Google One Google One.
  3. Tryk på Fordele nederst på skærmen.
  4. Tryk på Se info under "VPN-beskyttelse til flere enheder".
  5. Aktivér dit VPN.

Ofte stillede spørgsmål

Forhindrer dette Google eller andre fra at gemme min historik?

Nej. Websites og apps fra tredjeparter kan stadig gemme oplysninger om din browseroplevelse eller tilpasse din oplevelse på andre måder. Dette kan f.eks. være cookies og andre teknologier eller i de situationer, hvor du logger ind på en konto på en anden virksomheds website.

Selvom et VPN fra Google One beskytter din enhedsforbindelse, påvirker det ikke, hvordan Google indsamler data, når du bruger vores andre produkter og tjenester. Afhængigt af dine synkroniseringsindstillinger gemmer Chrome eksempelvis fortsat din Chrome-browserhistorik på din Google-konto. Du kan administrere, hvilke typer data der gemmes på din konto, ved at gennemgå privatlivsindstillingerne for din Google-konto.

Hvordan kan andre bruge min IP-adresse, når VPN er deaktiveret?

Når VPN og andre værktøjer, der maskerer din IP-adresse, er deaktiveret, kan din IP-adresse blive brugt til at:

• Spore din onlineaktivitet for at sende dig spam og personligt tilpassede annoncer. Ved hjælp af indlejrede sporingsprogrammer, der kan registrere din IP-adresse, kan virksomheder indsamle data om, hvordan du interagerer med deres annoncer, artikler og websites, så de kan sende dig spam og vise personligt tilpassede annoncer, som du muligvis ikke vil se.
  • Bestemme din lokation. Alle kan indtaste din IP-adresse på forskellige websites for at få din omtrentlige lokation, f.eks. by, delstat og land. IP-adresser, der er knyttet til Wi-Fi-hotspots, kan være meget mere nøjagtige. Virksomheder kan bruge hotspotscanning og apppartnere til at opbygge store databaser, der sammenholder IP-adresser med hotspotlokationer. Virksomheder kan bruge disse tjenester til at bestemme din lokation.
  • Få fat i dine personlige oplysninger. Din IP-adresse kan bruges til at finde frem til din internetudbyder. Hvis andre kender din internetudbyder, kan de udgive sig for at være dig for at få udbyderen til at videregive personlige oplysninger fra sin database, f.eks. dit personnummer, dine bankkontonumre, dit telefonnummer eller din fødselsdato.
  • Sælge din IP-adresse og andre følsomme oplysninger. Din IP-adresse kan blive stjålet og solgt.

Tip! Et Wi-Fi-hotspot er et trådløst adgangspunkt, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet på telefoner, tablets, computere og andre enheder, når du er på farten. De er indbygget i de fleste smartphones, men du kan også få en dedikeret enhed til at oprette mobilhotspots. Der er også offentlige Wi-Fi-hotspots på mange restauranter og i offentlige bygninger.

Hvordan maskerer jeg min IP-adresse?

Aktivér VPN for at maskere din IP-adresse.

Et virtuelt privat netværk (VPN, virtual private network) hjælper med at beskytte og holde din onlineaktivitet privat ved at tilføje et lag kryptering. Hvis du f.eks. logger ind på din bankkonto via et offentligt Wi-Fi-netværk på en café, arbejder et VPN i baggrunden for at hjælpe med at værne dine økonomiske oplysninger mod andre, der snager i din aktivitet.

Du kan bruge VPN fra Google One til at:

• Værne din onlineaktivitet mod hackere, internetudbydere, mobilselskaber og udbydere af offentligt Wi-Fi.
  • Undgå, at andre kan finde frem til din IP-adresse via de websites og apps, du besøger.
  • Beskytte din onlineforbindelse på alle enheder – computer, telefon eller tablet.
Hvordan ved jeg, om VPN-netværket fra Google One kører?

På din telefons låseskærm kan du se en notifikation med teksten "VPN er forbundet". Når din telefon er låst op, vises Google One-logoet på din notifikationsbakke. Du kan se status for VPN-forbindelsen ved at trække notifikationsbakken ned.

Du kan også se en lille nøgle øverst til højre på skærmen. Dette fortæller dig, at dit VPN er forbundet, og at dit netværk er beskyttet.

Hvordan påvirker dette mit batteri og mine data?

På grund af den ekstra kryptering af dine data for at holde dem private bruger VPN-forbindelser mere strøm. Denne ekstra kryptering betyder også, at der bruges ca. 5-10 % mere data. Derfor kan du opleve et lidt øget batteri- og dataforbrug, mens dit VPN kører, og du bruger internettet.

Hvis din udbyder undtager trafikken for visse apps eller tjenester, kan det påvirke dit internet- eller mobildataabonnement.

Da VPN'et skjuler din trafik fra din internet- eller mobildataudbyder, kan denne ikke registrere din trafik, mens du har VPN aktiveret.

• Hvis du vil ekskludere apps, der er undtaget forbrug i dit internet- eller mobildataabonnement, skal du deaktivere VPN'et eller bruge funktionen til omgåelse af apps.

Brug af VPN kan:

• Hæve dataomkostningerne baseret på dit dataabonnement
  • Reducere din internethastighed
  • Øge forbindelsens forsinkelse
  • Reducere batteritiden
Hvorfor kan jeg ikke lukke notifikationen?

Den permanente notifikation sørger for, at Android 12 eller ældre kører VPN-netværket hele tiden for at beskytte dit netværk. Notifikationen fortæller dig, hvornår VPN-forbindelsen er aktiv eller inaktiv.

Medmindre du deaktiverer dit VPN, kan du ikke stryge notifikationen væk via notifikationsbakken eller Google One-appen.

Med Android 13 eller nyere kan du lukke denne notifikation.

Tjek, om du betaler ekstra for VPN-forbindelsen som Google One-medlem

Hvis du er Google One-medlem og har et abonnement med 100 GB, 200 GB eller Premium, inkluderer vi VPN uden beregning. Se, hvordan du tjekker din lagerplads eller ændrer dit abonnement.

Hvis du er interesseret i at opgradere til dit Google One-medlemskab, kan du opgradere dit abonnement.

Pixel 7- og Pixel 7 Pro-brugere kan bruge VPN fra Google One uden beregning på disse enheder via Google One-appen uden et Google One-abonnement.

Tjek problemer med VPN fra Google One

Dit VPN fra Google One fungerer muligvis ikke, hvis:

• Der ikke er nogen tilgængelig internetforbindelse på din enhed. Tjek dine netværksindstillinger, og find og løs forbindelsesproblemerne.
  • Du er i et land eller en region, som vi ikke understøtter. Lokationer, hvor VPN fra Google One er tilgængeligt.
  • Din Google-konto ikke er kvalificeret til VPN fra Google One. Workspace og visse forældrestyrede konti, f.eks. et barns konto, er ikke kvalificerede.
  • Din Google One-app eller VPN fra Google One-appen ikke er opdateret. Opdater din app for at få den nyeste version.
  • Din enhed er rootet eller ikke har de seneste sikkerhedsopdateringer.
  • Din bootloader er ulåst.
  • Du bruger Android 8.1 eller ældre.
  • Du bruger en betaversion eller en anden uofficiel version af Android.