Kontoåterställningstips

Om du inte kan logga in på ditt Google-konto ökar chansen att du ska kunna göra det igen om du följer anvisningarna nedan:

1.  Öppna sidan Kontoåterställning.
  2. Använd så många som möjligt av tipsen nedan när du går igenom de olika stegen. (Du kanske inte får alla de frågor som beskrivs här.)

Om du redan har försökt återställa kontot och det stod att Google inte kunde verifiera att kontot tillhör dig kan du försöka igen.

Besvara så många frågor som möjligt

Undvik att hoppa över frågor. Om du är osäker på svaret är det bättre att du gissar så gott du kan än att gå vidare till nästa fråga.

Använd en känd enhet och plats

Gör följande, om möjligt:

• Använd en dator, mobil eller surfplatta som du brukar logga in på.
  • Använd samma webbläsare (t.ex. Chrome eller Safari) som du brukar.
  • Logga in någonstans där du brukar logga in, t.ex. hemma eller på jobbet.

Var noggrann med lösenord och svar på säkerhetsfrågor

Små skillnader har betydelse, så undvik att skriva fel och var noga med små och stora bokstäver.

Lösenord

Du kan uppmanas att skriva det senaste lösenordet du kommer ihåg.

• Om du inte kommer ihåg det senaste lösenordet: Använd ett tidigare lösenord som du kommer ihåg. Ju nyare, desto bättre.
  • Om du inte är säker på något lösenord du har haft tidigare: Gissa så gott du kan.

Besvara säkerhetsfrågor

Om du ska svara på en säkerhetsfråga och

• inte kommer ihåg svaret: Gissa så gott du kan.
  • vet vad svaret är, men kontot inte återställdes vid första försöket: Försök med en annan variant av svaret. Till exempel kan du skriva Gbg i stället för Göteborg eller Alex i stället för Alexander.

Ta reda på när du skapade kontot

Om du inte kommer ihåg vilken månad och vilket år du skapade Google-kontot kanske du kan ta reda på det så här:

• Titta efter ett registreringsmeddelande. Om du kan läsa e-posten till kontot söker du efter ett välkomstmeddelande från Google eller Gmail. Om du inte kommer åt e-posten tittar du efter ett verifieringsmeddelande till ett annat konto som du använde då.
  • Fråga dina kontakter. Om du använder Gmail kan du fråga vänner och familj när de fick ett e-postmeddelande från ditt konto första gången.
  • Tänk efter om du gjorde eller köpte något ungefär samtidigt. Försök komma ihåg om du skapade kontot när
    • något viktigt hände i ditt liv, t.ex. att du tog studenten
    • du köpte en ny enhet. Leta efter kvitton eller avtal som kan hjälpa dig komma ihåg.

Om du inte kan ta reda på datumet gissar du så gott du kan.

Ange en e-postadress som kopplats till kontot

Om du ska ange en fungerande e-postadress skriver du en som du har lagt till i kontot. Nedan följer några exempel:

• En återställningsadress är en e-postadress som används för att komma in på kontot igen. Vi skickar säkerhetsaviseringar till den adressen.
  • En alternativ e-postadress är en e-postadress du kan logga in med.
  • En kontaktadress är den e-postadress som information om de flesta tjänster från Google du använder skickas till.

Lämna information som hjälper oss

Om du får frågan varför du inte kommer åt kontot tar du med information som kan vara till hjälp för oss.

Här följer några exempel:

• Du är ute och reser.
  • Du får ett bestämt felmeddelande.
  • Du tror att ditt konto har utsatts för intrång på grund av skadlig programvara eller av något annat skäl.
  • Du bytte lösenord förra veckan men har glömt till vad.

Om det du beskriver stämmer med de uppgifter vi har kan den likheten vara till hjälp för dig.

Kan du ändå inte logga in? Överväg att skapa ett nytt Google-konto.