Tips voor het uitvoeren van de stappen voor accountherstel

Als je niet kunt inloggen, volg je deze stappen om de kans te vergroten dat je weer toegang tot je Google-account krijgt:

1.  Ga naar de pagina voor accountherstel.
  2. Gebruik zo veel mogelijk van de onderstaande tips bij het volgen van de stappen. (Je krijgt misschien niet alle vragen te zien die hier worden beschreven.)

Als je al hebt geprobeerd je account te herstellen en je het bericht 'Google kan niet bevestigen dat dit account van jou is' zag, kun je het opnieuw proberen.

Beantwoord zo veel mogelijk vragen

Sla geen vragen over. Als je niet zeker weet wat het antwoord is, geef dan een zo goed mogelijk antwoord in plaats van naar een andere vraag door te gaan.

Gebruik een bekend apparaat en een bekende locatie

Als het kan, doe dan het volgende:

• Gebruik een computer, telefoon of tablet waarmee je vaak inlogt.
  • Gebruik dezelfde browser (zoals Chrome of Safari) die je meestal gebruikt.
  • Zorg ervoor dat je op een plaats bent waar je meestal inlogt, zoals thuis of op het werk.

Zorg ervoor dat je wachtwoorden en antwoorden op beveiligingsvragen exact opgeeft

Details zijn belangrijk, dus zorg ervoor dat je geen typfouten maakt en let goed op hoofdletters en kleine letters.

Wachtwoorden

Als je wordt gevraagd om het laatste wachtwoord dat je nog weet, geef je het meest recente wachtwoord dat je je kunt herinneren.

• Als je je laatste wachtwoord niet meer weet: Gebruik een eerder wachtwoord dat je je kunt herinneren. Hoe recenter, hoe beter.
  • Als je je geen enkel eerder wachtwoord met enige zekerheid kunt herinneren: Geef je best mogelijke antwoord.

Antwoorden op beveiligingsvragen

Als er een beveiligingsvraag wordt gesteld en je:

• Het antwoord niet weet: Raad je antwoord zo goed mogelijk.
  • Het antwoord weet maar je account niet hebt hersteld tijdens je eerste poging: Overweeg een andere variant van het antwoord. Probeer bijvoorbeeld 'NY' in plaats van 'New York' of 'Phil' in plaats van 'Philip'.

Geef een e-mailadres op dat aan je account is gekoppeld

Als je wordt gevraagd een e-mailadres op te geven dat je kunt controleren, geef je een e-mailadres op dat je aan je account hebt toegevoegd. Enkele voorbeelden:

• Met een herstelmailadres kun je weer toegang tot je account krijgen. Dit is ook het e-mailadres waar we beveiligingsmeldingen naartoe sturen.
  • Een alternatief e-mailadres is een e-mailadres dat je kunt gebruiken om in te loggen.
  • Een e-mailadres voor contact is een e-mailadres waar je informatie ontvangt over de meeste Google-services die je gebruikt.

Voeg relevante informatie toe

Als je wordt gevraagd waarom je geen toegang tot je account kunt krijgen, geef je relevante informatie op.

Enkele voorbeelden:

• Je bent op reis.
  • Je ontvangt een specifieke foutmelding.
  • Je denkt dat je account door malware gehackt is of om een andere reden gevaar loopt.
  • Je hebt je wachtwoord afgelopen week gewijzigd en kunt je het nieuwe wachtwoord niet herinneren.

Als je beschrijving overeenkomt met de informatie die wij hebben, kan dit je helpen.

Je spammap checken op een bericht

Belangrijk: Google vraagt je nooit om je wachtwoord via e-mail, telefoon of sms. Geef je wachtwoord alleen op accounts.google.com op.

Als je een e-mail van ons team had verwacht maar de mail niet kunt vinden, check je de map met spam of ongewenste e-mail op een e-mail met de titel Je Google-supportaanvraag.

Kun je nog steeds geen toegang krijgen? Misschien is het makkelijker om een vervangend Google-account te maken.