Familjeprenumeration på Google Play Musik

Med en familjeprenumeration på Google Play Musik kan du och upp till fem familjemedlemmar streama miljontals låtar mot en månadsavgift.

Obs! Om du för närvarande har en individuell prenumeration på Google Play Musik där YouTube Premium ingår kommer du inte längre att ha tillgång till YouTube Premium om du uppgraderar till en familjeprenumeration på Google Play Musik. Du kommer fortfarande att ha tillgång till YouTube Music Premium i din familjeprenumeration på Google Play Musik.

Om du vill behålla dina YouTube Premium-förmåner och ha en familjeprenumeration kan du avsluta din Google Play Musik-prenumeration och skaffa en familjeprenumeration på YouTube Premium, där Google Play Musik ingår.

Så fungerar familjeprenumerationen

När du har en familjeprenumeration kan alla personer i familjegruppen ta del av prenumerationen på Google Play Musik och kan då

• streama musik samtidigt
  • använda Google Play Musik på upp till tio enheter var
  • dela vissa köp på Google Play via Familjens bibliotek.

Obs! Alla familjemedlemmar har fortfarande separata Google-konton, spellistor, bibliotek och offlineinnehåll.

Länder

Familjeprenumeration på Google Play Musik finns i följande länder:

• Australien
  • Belgien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Tjeckien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Polen
  • Ryssland
  • Sydafrika
  • Spanien
  • Schweiz
  • Ukraina
  • Storbritannien
  • USA

Obs! Alla familjemedlemmar som ska använda familjeprenumerationen måste bo i samma land som familjeadministratören.

Krav

Krav på familjeadministratörer

Om du vill registrera dig måste du uppfylla följande krav:

• Vara 18 år eller äldre (eller tillämplig ålder i ditt land) och ha ett Google-konto (som inte är ett G Suite-konto).
  • Ha ett giltigt kreditkort som ska användas som familjens betalningsmetod.
  • Bo i ett land där familjeprenumerationen på musik är tillgänglig.
  • Inte vara med i någon annan familjegrupp.

Krav på familjemedlemmar

Alla som du bjuder in till familjegruppen måste uppfylla följande krav:

• Ha ett Google-konto. Om någon av familjemedlemmarna är under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land måste familjeadministratören skapa ett Google-konto åt den personen.
  • Bo i samma land som familjeadministratören.
  • Inte vara med i någon annan familjegrupp.

Obs! Alla som bjuds in till familjen ser ditt namn, ditt foto och din e-postadress.

Teckna en familjeprenumeration

Endast familjeadministratören kan teckna en familjeprenumeration. Om familjeadministratören inte vill teckna en prenumeration kan du köpa en separat prenumeration.

1. Öppna appen Play Musik Play Musik.
  2. Uppe till vänster trycker du på Meny Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Starta kostnadsfri provperiod, Uppgradera till familjeprenumeration eller Prenumerera.
  4. Teckna en familjeprenumeration och konfigurera Familjens bibliotek genom att följa anvisningarna på skärmen.

Hantera prenumerationen

Lägga till eller ta bort familjemedlemmar

Om familjeadministratören har en familjeprenumeration på Google Play Musik kan alla i familjegruppen använda Google Play Musik.

Familjeadministratören kan ändra vilka som har tillgång till familjeprenumerationen genom att lägga till eller ta bort familjemedlemmar.

Avsluta familjens prenumeration på Google Play Musik

Om du är familjeadministratör kan du när som helst avsluta familjeprenumerationen på Google Play Musik.

Det här händer när du avslutar prenumerationen

• Familjemedlemmarna har tillgång till Google Play Musik till slutet av faktureringsperioden. När tjänsten upphör får familjemedlemmarna ett e-postmeddelande med information om att de inte längre har tillgång till tjänsten.
  • Om familjemedlemmarna vill fortsätta använda Google Play Musik kan de teckna egna prenumerationer.
  • Familjegruppen på Google Play raderas inte och familjemedlemmarna kan fortsätta att dela vissa köp i Familjens bibliotek.
  • Familjemedlemmarna förlorar tillgången till musik de sparat på enheten och spellistor de skapat såvida de inte köper innehållet med en egen betalningsmetod eller börjar prenumerera på Google Play Musik själva.

Avsluta en prenumeration

1. Öppna appen Google Play Musik Play Musik.
  2. Uppe till vänster trycker du på Meny Meny följt av Inställningar följt av Avsluta prenumeration.
  3. Välj en anledning följt av Fortsätt.
  4. Under Prenumerationer trycker du på Familjeprenumeration på Google Play Musik följt av Avsluta prenumeration.

Felsöka problem

Jag debiteras fortfarande för min personliga prenumeration

Om familjeadministratören har tecknat en familjeprenumeration på Google Play Musik kan du säga upp din personliga prenumeration. Du har tillgång till Google Play Musik så länge familjeadministratören behåller familjeprenumerationen.

Alternativet för att prenumerera eller uppgradera visas inte

Om alternativet för att prenumerera eller uppgradera till en familjeprenumeration på Google Play Musik inte visas kan det bero på något av följande:

• Du är inte familjeadministratör.
  • Du bor i ett land där familjeprenumerationen inte är tillgänglig.
  • Du har fått tillgång till Google Play Musik i present. När presenten upphör att gälla visas alternativet om att teckna en familjeprenumeration.
  • Google-kontot är registrerat via ditt arbete, din skola eller en annan organisation.
  • Du betalar för närvarande för YouTube Premium. Avsluta YouTube Premium-medlemskapet om du vill registrera en familjeprenumeration på Google Play Musik. Du kan registrera familjeprenumerationen efter det sista faktureringsdatumet. Om du vill avsluta tidigare kontaktar du oss för att säga upp medlemskapet direkt.
Mitt barn kan inte använda familjeprenumerationen på musik

Om du har problem med konfigurationen för ditt barn i familjeprenumerationen på musik finns några saker att tänka på:

• Om du använder Family Link för att hantera ett Google-konto för ditt barn kan barnet använda din familjeprenumeration på musik om han eller hon har installerat Google Play Musik-appen.
  • Om de använder Android och inte ser appen avblockerar du appen.
  • Om någon av familjemedlemmarna är under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land måste den som är familjeadministratör skapa ett Google-konto åt den personen.