Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Verloren foto's en video's zoeken

Als je back-ups aanzet, worden je foto's opgeslagen op photos.google.com.

Belangrijk:

Stap 1: Check je account

Het kan lijken alsof sommige foto's zijn verdwenen omdat je een ander account gebruikt.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Check bovenaan of je ingelogd bent op het account waarmee je een back-up van de foto's hebt gemaakt.

Stap 2: Zoek foto's van andere apps, zoals Facebook of Instagram

Misschien staan ze in je apparaatmappen.
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Check je apparaatmappen bij Foto's op apparaat.
Maak een back-up van je apparaatmappen om foto's van andere apps te vinden in de weergave van Foto's. Meer informatie over hoe je een back-up van je apparaatmappen maakt

Stap 3: Check of je foto is verwijderd

• Als de foto nog in de prullenbak staat, kun je deze misschien terugzetten. Meer informatie over hoe je een verwijderde foto herstelt
  • Als je foto langer dan 60 dagen in de prullenbak staat, kan de foto definitief worden verwijderd.
  • Als je een andere foto-app of -galerij gebruikt en de foto's daar verwijdert, verwijder je je foto misschien voordat Google Foto's een back-up van je foto kan maken.

Je foto's op een andere manier zoeken

Als je een andere galerij gebruikt maar in Google Foto's op Ruimte vrijmaken hebt getikt
Belangrijk: Voordat je foto's van je apparaat verwijdert, moet je Google Foto's eerst een back-up van je foto's laten maken. Meer informatie over hoe je back-ups aanzet
Als je in Google Foto's op Ruimte vrijmaken tikt, wordt de foto of video misschien van je apparaat verwijderd. Maar je kunt ze wel vinden in de Google Foto's-app. Meer informatie over wat er gebeurt als je ruimte vrijmaakt op je apparaat
Checken of back-ups aanstaan
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg dat je ingelogd bent op het juiste account.
  3. Tik op de profielfoto of initiaal van je account om de back-upstatus te bekijken.

Als back-ups aanstaan

Als back-ups uitstaan

Belangrijk: Voordat je foto's van je apparaat verwijdert, moet je Google Foto's eerst een back-up van je foto's laten maken. Meer informatie over hoe je back-ups aanzet
Als je een foto van je apparaat verwijdert, kun je deze misschien niet meer herstellen. Google Foto's maakt niet meteen een back-up van foto's.
Een gearchiveerde foto zoeken
Als je een foto die je niet regelmatig bekijkt, niet kunt vinden, staat deze misschien in je archief. Meer informatie over je archief
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste account.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Archief.
Een foto of video zoeken

Belangrijk:

Een foto of video zoeken

Zoek naar de juiste datums of zoekwoorden om een verloren foto of video te vinden. Als je een foto scant of downloadt van een apparaat met verkeerde instellingen voor datum en tijd, kan het tijdstempel afwijken. Meer informatie over hoe je tijdstempels op foto's wijzigt

Zo zoek je een onlangs toegevoegde foto of video:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Zoeken .
  4. Typ Onlangs toegevoegd.
  5. Browse door je onlangs toegevoegde items.
Als het item niet in Onlangs toegevoegd staat, kun je zoeken naar een persoon, plaats of object op de foto:
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Zoeken .
  3. Typ wat je wilt vinden, bijvoorbeeld 'honden', 'New York' of (als je de foto's hebt getagd) iemands naam.
Als je een foto niet kunt vinden met de zoekfunctie, probeer je het volgende:
  • Zoek met een ander zoekwoord.
  • Zoek na 3 tot 5 dagen opnieuw. Het kan even duren voordat foto's zoekbaar zijn.

Je fotostapels checken

Als je een foto niet kunt vinden, zit deze misschien in een fotostapel. Zo open je een raster met alle foto's in een fotostapel:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een fotostapel .
  3. Tik op het stapelraster .
Tip: Als je in het raster acties wilt uitvoeren op een groep foto's, kun je meerdere items selecteren. Meer informatie over hoe je vergelijkbare foto's stapelt