Använda familjens betalningsmetod på Google Play

När du är med i en familjegrupp kan du handla på Google Play med familjens betalningsmetod eller en separat betalningsmetod.

Så här fungerar familjens betalningsmetod

• När en familjegrupp skapas kan familjeadministratören lägga till en betalningsmetod för familjen.
  • Familjemedlemmar kan använda familjens betalningsmetod för köp på Google Play och köp i appen.
  • Familjeadministratören är ansvarig för alla köp som familjemedlemmar gör med betalningsmetoden.
  • Familjeadministratören får ett kvitto via e-post varje gång en familjemedlem köper något.
  • Familjeadministratören kan aktivera godkännande av köp. Då måste familjeadministratören godkänna medlemmarnas köp.

Handla med familjens betalningsmetod

Familjemedlemmar kan handla med familjens betalningsmetod eller en annan betalningsmetod.

Detta går att köpa med familjens betalningsmetod

Familjemedlemmar kan använda familjens betalningsmetod för att göra köp i appen och för att köpa följande innehåll på Google Play:

• appar
  • böcker
  • filmer
  • spel
  • tv-serier
  • tidskrifter

Tips! Om innehållet kan läggas till i Familjens bibliotek visas ikonen för Familjens bibliotek Familjens bibliotek på informationssidan.

Detta går inte att köpa med familjens betalningsmetod

Familjens betalningsmetod kan inte användas för vissa typer av köp, bland annat följande:

• prenumerationer
  • enheter från Google Store, till exempel telefoner och surfplattor
  • saldo i Google Play
  • köp med Google Pay

Betalningsalternativ för familjeadministratören

Om du skapade familjegruppen följer du anvisningarna nedan om hur du hanterar familjens betalningsmetod och håller koll på köp.

Lägg till en betalningsmetod för familjen

Viktigt!

• Du måste lägga till familjens betalningsmetod i familjeadministratörens Google-konto. Det är bara familjeadministratören som kan lägga till, koppla, redigera eller ta bort familjens betalningsmetod.
  • Du måste använda ett bank- eller kreditkort som familjens betalningsmetod. Andra betalningsmetoder godkänns inte.
  1. Öppna Google Play Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Betalningsmetoder.
  4. Om du inte redan har lagt till ett bank- eller kreditkort som betalningsmetod trycker du på Lägg till ett kredit- eller bankkort
  5. Följ anvisningarna för att lägga till en ny betalningsmetod.
  6. Tryck på Ändra familjens betalningsmetod under Fler alternativ.
  7. Välj en ny betalningsmetod.
  8. Tryck på OK.
Ändra familjens betalningsmetod
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Betalningsmetoder följt av Ändra familjens betalningsmetod.
  4. Välj en ny betalningsmetod.
  5. Tryck på OK.
Välja inställningar för godkännande av köp för enskilda familjemedlemmar

Välja inställningar för godkännande av köp för familjemedlemmarna.

Visa köp som gjorts av familjemedlemmar

Familjeadministratören kan visa alla köp som gjorts med familjens betalningsmetod.

1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen följt av Betalningar och prenumerationer följt av Budget och historik uppe till höger.
  3. Tryck på Köphistorik.
  4. Scrolla genom alla tidigare inköp. Om köpet gjordes av någon annan i familjen visas Köpt av och personens namn.

Tips! Om du delar ett kreditkort med dina familjemedlemmar kanske de redan har tillgång till det kreditkort du använder som familjens betalningsmetod. Köp som gjorts med detta kreditkort visas bara i beställningshistoriken om familjemedlemmen valde familjens betalningsmetod vid köpet.

Felsöka problem

Alternativet för familjens betalningsmetod visas inte

Om familjens betalningsmetod inte visas som ett alternativ när du ska genomföra köpet beror det på att familjens betalningsmetod inte kan användas för den typen av köp.

Felmeddelandet Familjens betalningsmetod är ogiltig

Familjeadministratören kan åtgärda detta på följande sätt:

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Betalningsmetoder följt av Ändra familjens betalningsmetod.
  4. Välj en ny betalningsmetod.
  5. Tryck på OK.
Jag vill begära en återbetalning till familjens betalningsmetod

Familjeadministratören eller familjemedlemmen som köpte innehållet kan begära en återbetalning för innehåll som har köpts med familjens betalningsmetod.

Återbetalningar returneras till familjens betalningsmetod.

Läs mer om att begära återbetalning och om Google Plays återbetalningspolicy.

Begränsa barnets användning av familjens betalningsmetod

Om ditt barn är under 18 år och barnets konto hanteras med Family Link kan du begränsa barnets användning av familjens betalningsmetod med inställningen Godkänna köp.