Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Det kan ta längre tid än vanligt att få kontakt med oss. Tack för ditt tålamod. Ytterligare support hittar du i hjälpcentret

Använda familjens betalningsmetod på Google Play

När du är med i en familjegrupp kan du handla på Google Play med familjens betalningsmetod eller en separat betalningsmetod

Så här fungerar familjens betalningsmetod

• När en familjegrupp skapas kan familjeadministratören lägga till en betalningsmetod för familjen.
  • Familjemedlemmar kan använda familjens betalningsmetod för köp på Google Play och köp i appen.
  • Familjeadministratören är ansvarig för alla köp som familjemedlemmar gör med betalningsmetoden.
  • Familjeadministratören får ett kvitto via e-post varje gång en familjemedlem köper något.
  • Familjeadministratören kan aktivera godkännande av köp. Då måste familjeadministratören godkänna medlemmarnas köp.

Handla med familjens betalningsmetod

Familjemedlemmar kan handla med familjens betalningsmetod eller en annan betalningsmetod.

Obs! Barn under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land får bara göra köp med familjens betalningsmetod. Barn över 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) vars konto hanteras med Family Link kan använda en personlig betalningsmetod om du inte har ställt in att köpgodkännande krävs för Allt innehåll.

Detta går att köpa med familjens betalningsmetod

Familjemedlemmar kan använda familjens betalningsmetod för att göra köp i appen och för att köpa följande innehåll på Google Play:

• appar
  • böcker
  • filmer
  • spel
  • tv-program
  • tidskrifter

Familjemedlemmar kan även skaffa Google One med familjens betalningsmetod.

Obs! Om innehållet kan läggas till i Familjens bibliotek visas ikonen för Familjens bibliotek Familjens bibliotek på informationssidan.

Detta går inte att köpa med familjens betalningsmetod

Familjens betalningsmetod kan inte användas för vissa typer av köp, bland annat följande:

• prenumerationer
  • enheter från Google Store, till exempel telefoner och surfplattor
  • saldo i Google Play
  • köp med Google Pay

Betalningsalternativ för familjeadministratören

Om du skapade familjegruppen följer du anvisningarna nedan om hur du hanterar familjens betalningsmetod och håller koll på köp.

Ändra familjens betalningsmetod
  1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Betalningsmetoder följt av Ändra familjens betalningsmetod.
  3. Tryck på OK.
Välja inställningar för godkännande av köp för enskilda familjemedlemmar

Välja inställningar för godkännande av köp för familjemedlemmarna.

Visa köp som gjorts av familjemedlemmar

Familjeadministratören kan visa alla köp som gjorts med familjens betalningsmetod.

1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.
  3. Scrolla genom alla tidigare inköp. Om köpet gjordes av någon annan i familjen visas Köpt av och personens namn.

Obs! Om du delar ett kreditkort med dina familjemedlemmar kanske de redan har tillgång till det kreditkort du använder som familjens betalningsmetod. Köp som gjorts med detta kreditkort visas bara i beställningshistoriken om familjemedlemmen valde familjens betalningsmetod vid köpet.

Felsöka problem

Familjens betalningsmetod visas inte som betalningsalternativ

Om familjens betalningsmetod inte visas som ett alternativ när du ska genomföra köpet beror det på att familjens betalningsmetod inte kan användas för den typen av köp.

Felmeddelandet Familjens betalningsmetod är ogiltig

Familjeadministratören kan åtgärda detta på följande sätt:

1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Betalningsmetoder följt av Ändra familjens betalningsmetod.
Jag vill begära återbetalning av ett köp som har gjorts med familjens betalningsmetod

Familjeadministratören eller familjemedlemmen som köpte innehållet kan begära en återbetalning för innehåll som har köpts med familjens betalningsmetod.

Återbetalningar returneras till familjens betalningsmetod.

Läs mer om att begära återbetalning och om Google Plays återbetalningspolicy.

Jag vill inte att mitt barn ska kunna använda familjens betalningsmetod

Om ditt barn är under 18 år och barnets konto hanteras med Family Link kan du begränsa barnets användning av familjens betalningsmetod med inställningen Godkänna köp.