Utilitzar una forma de pagament familiar a Google Play

Si formes part d'un grup familiar, podràs comprar contingut a Google Play amb la forma de pagament familiar o una altra.

Com funciona la forma de pagament familiar

• En crear un grup familiar, el gestor del grup pot afegir una forma de pagament familiar.
  • Els membres de la família poden utilitzar la forma de pagament familiar per fer compres a Google Play o compres des d'aplicacions mitjançant el sistema de facturació de Google Play.
  • El gestor del grup familiar és responsable de totes les compres que facin els membres de la família utilitzant la forma de pagament familiar.
  • El gestor del grup familiar rep un rebut per correu electrònic cada vegada que un membre de la família fa una compra mitjançant el sistema de facturació de Google Play.
  • El gestor del grup familiar pot activar les aprovacions de compres perquè els membres de la família hagin de demanar la seva aprovació per fer certes compres.

Important: la configuració de les aprovacions de compres només s'aplica a les compres fetes mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

Comprar contingut amb la forma de pagament familiar

Els membres de la família poden fer compres amb la forma de pagament familiar o amb una altra forma de pagament.

Compres que es poden fer amb la forma de pagament familiar

Els membres de la família poden utilitzar la forma de pagament familiar per fer compres des d'aplicacions i per comprar el contingut següent a Google Play mitjançant el sistema de facturació de Google Play:

• Aplicacions
  • Llibres
  • Pel·lícules
  • Jocs
  • Programes de televisió
  • Números de revistes

Consell: si el contingut és apte per afegir-lo a la biblioteca familiar, veuràs la icona de la biblioteca familiar Family Library a la pàgina de detalls.

Compres que no es poden fer amb la forma de pagament familiar

La forma de pagament familiar no es pot fer servir per a certs tipus de compres, com ara:

Opcions de pagament per al gestor del grup familiar

Si has estat tu qui ha creat el grup familiar, segueix les instruccions que trobaràs a continuació per gestionar la forma de pagament familiar i fer el seguiment de les compres.

Afegeix una forma de pagament familiar

Important:

• Has d'afegir la forma de pagament familiar al Compte de Google del gestor del grup familiar. Els gestors del grup familiar són els únics que poden afegir, associar, editar o suprimir una forma de pagament familiar.
  • Has de fer servir una targeta de crèdit o de dèbit com a forma de pagament familiar. Altres formes de pagament, incloses les targetes regal de Google Play, no són aptes.
  1. Al teu dispositiu Android, configura una biblioteca familiar a Google Play.
  2. Segueix les instruccions en pantalla per configurar la biblioteca familiar i la forma de pagament familiar.
Canviar la forma de pagament familiar
  1. Obre l'aplicació Google Play Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil.
  3. Toca Pagaments i subscripcions i, a continuació, Formes de pagament i, a continuació, Canvia la forma de pagament familiar.
  4. Selecciona una altra forma de pagament.
  5. Toca D'acord.
Triar la configuració de les aprovacions de compres per a cada membre de la família

Tria la configuració de les aprovacions de compres per als membres de la família. La configuració de les aprovacions de compres només s'aplica a les compres fetes mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

Veure les compres fetes per membres de la família

El gestor del grup familiar pot consultar una llista de totes les compres fetes amb la forma de pagament familiar mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

1. Obre l'aplicació Play Store Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil i, a continuació, Pagaments i subscripcions i, a continuació, Pressupost i historial.
  3. Toca Historial de compres.
  4. Desplaça't per totes les compres anteriors. Si la compra l'ha fet una altra persona de la família, veuràs "Comprat per" i el seu nom.

Consell: si comparteixes una targeta de crèdit amb els membres de la família, pot ser que ja tinguin accés a la targeta de crèdit que fas servir com a forma de pagament familiar. Només veuràs les compres fetes amb aquesta targeta de crèdit a l'historial de comandes si el membre de la família selecciona la forma de pagament familiar per fer la compra.

Important: el gestor del grup familiar només podrà veure les compres fetes per un membre de la família mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Això vol dir que no podrà veure les compres que faci un membre de la família mitjançant el sistema de facturació alternatiu.

Resoldre problemes

No surt l'opció Forma de pagament familiar

Si la forma de pagament familiar no consta com a opció a l'hora de fer una compra és perquè no es pot utilitzar per al tipus de compra en qüestió.

Error "La teva forma de pagament familiar no és vàlida"

Per solucionar aquest problema, el gestor del grup familiar ha de fer el següent:

1. Obre l'aplicació Google Play Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil.
  3. Toca Pagaments i subscripcions i, a continuació, Formes de pagament i, a continuació, Canvia la forma de pagament familiar.
  4. Selecciona una altra forma de pagament.
  5. Toca D'acord.
Necessito un reembossament a la forma de pagament familiar

Tant el gestor del grup familiar com el membre de la família que ha comprat el contingut poden demanar el reembossament de la compra feta amb la forma de pagament familiar.

Els reembossaments es fan a la forma de pagament familiar.

Obtén més informació sobre com se sol·liciten i sobre les polítiques de reembossaments de Google Play.

Limitar l'ús de la forma de pagament familiar per part dels nens

Si el teu fill o filla és menor de 18 anys i el seu compte està gestionat amb Family Link, pots definir les aprovacions de compres per limitar l'ús que pot fer de la forma de pagament familiar.

Consell: les aprovacions de compres només es poden utilitzar per limitar les compres fetes amb la forma de pagament familiar mitjançant el sistema de facturació de Google Play.