Välja uppladdningsstorlek på dina foton och videor

Du kan ändra kvaliteten på dina foton och videor så att det passar dina önskemål eller för att frigöra lagringsutrymme.

Obs!

• Varje Google-konto har 15 GB gratis lagringsutrymme.
  • Du kan säkerhetskopiera upp till 15 GB varje dag.

Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering

Hög kvalitet
  • Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton komprimeras för att spara utrymme. Om ett foto är större än 16 MP, ändras storleken på det till 16 MP.
  • Du kan skriva ut 16 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 60 x 40 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 1080p skaländras till HD 1080p. En video med 1080p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.
Viktigt! Från och med 1 juni 2021 räknas foton och videor som säkerhetskopieras i hög kvalitet in i ditt lagringsutrymme för Google-kontot.
Originalkvalitet
  • Foton och videor som du laddar upp i originalkvalitet räknas in i din användning av lagringsutrymme för Google-kontot. Kontrollera lagringsutrymmet här. Varje konto har 15 GB gratis lagringsutrymme och du kan köpa mer från Google One (där det är tillgängligt). Läs mer om hur du köper lagringsutrymme
  • Alla foton och videor sparas i samma upplösning som du tog dem.
  • Rekommenderas för foton med mer än 16 MP och videor med mer än 1080p.
  • Rekommenderas för utskrift av stora banners.
Säkerhetskopiering Express
Om du inte ser det här alternativet i inställningarna för säkerhetskopiering är det inte tillgängligt i din region.
  • Snabbare säkerhetskopiering via WiFi och mobildata.
  • Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton kan komprimeras för att använda mindre mobildata. Om ett foto är större än 3 MP, ändras storleken på det till 3 MP.
  • Du kan skriva ut 3 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 6 x 8 tum.
  • Videor med högre upplösning än 480p skaländras till standarddefinitionen 480p. En video med 480p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.
Viktigt! Från och med 1 juni 2021 räknas foton och videor som säkerhetskopieras i Express-kvalitet in i ditt lagringsutrymme för Google-kontot.

Ändra uppladdningsstorleken

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Välj hög kvalitet eller originalkvalitet för framtida uppladdningar.

Så här begränsar du användningen av data för säkerhetskopiering

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Klicka på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Välj Fotoinställningar Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
  4. Inaktivera mobildata för att säkerhetskopiera foton och videor.
  5. Under Daglig gräns för säkerhetskopiering väljer du hur mycket data Google Foton får använda när du automatiskt säkerhetskopierar foton och videor.

Minska storleken på dina foton och videor

Om du har foton i originalkvalitet och vill spara utrymme ändrar du redan säkerhetskopierade foton och videor till Hög kvalitet. Den här inställningen visas inte om du inte har foton i originalkvalitet.

1. På en dator öppnar du photos.google.com/settings.
  2. Klicka på Frigör lagringsutrymme. Detta kommer inte att ändra kvaliteten på dina framtida uppladdningar.

Obs! Du kan bara återställa lagring en gång om dagen.

Foton eller videor kommer inte att ändras till hög kvalitet om du har laddat upp dem med:

• din Pixel
  • Din Pixel 2 eller 3 under erbjudandeperioden med originalkvalitet

En ändring görs dock för alla foton eller videor du har laddat upp på:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Webbalbum
  • YouTube Web Channel Art
Viktigt! Om ditt Google Foto-konto är inaktivt i minst två år, eller om du har överskridit lagringsgränsen, kan ditt innehåll påverkas. Läs mer om detta.