Mina foton säkerhetskopieras inte

Om dina foton och videor inte synkroniseras med ditt Google-konto kontrollerar du statusen för säkerhetskopieringen.

Säkerhetskopiering är en lagringstjänst som automatiskt sparar dina foton och videor i ditt Google-konto. Dessa foton och videor är tillgängliga från alla enheter som du är inloggad på med ditt konto. Läs mer om fördelarna med säkerhetskopiering.

Kontrollera din status för säkerhetskopiering

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen högst upp. Titta efter något av följande meddelanden:
    • Säkerhetskopieringen är klar: Du har inga fler objekt som väntar på säkerhetskopiering.
    • Säkerhetskopiering har inaktiverats: Säkerhetskopiering har inaktiverats. Aktivera säkerhetskopiering genom att trycka på Aktivera säkerhetskopiering.
    • Säkerhetskopierar: Dina foton och videor säkerhetskopieras för närvarande. Du ser även antalet återstående objekt.
    • Förbereder säkerhetskopiering eller Säkerhetskopiering förbereds: Dina foton och videor är redo att säkerhetskopieras.
    • Väntar på anslutning eller Väntar på wifi: Wi-Fi av Ändra inställningarna eller anslut till ett wifi- eller mobilnätverk.

Felsöka säkerhetskopieringen

Kontrollera dina inställningar för säkerhetskopiering
  1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen följt avInställningar för Foto följt av Säkerhetskopiera högst upp.
  3. Om Säkerhetskopiera har aktiverats bör du se följande alternativ:
  • Konto för säkerhetskopiering: Se till att kontot som anges är samma som du visar i Google Foto-appen. Kontrollera vilket konto du visar i Google Foto-appen genom att öppna huvudmenyn för Google Foto och leta upp din e-postadress högst upp.
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck och välj för att säkerhetskopiera foton och videor från andra appar som Google Chat och WhatsApp.
  • Kvalitet på säkerhetskopior: Tryck för att ändra kvaliteten på säkerhetskopior för dina foton och videor. Läs mer om hur du ändrar inställningarna för säkerhetskopiering.
  • Säkerhetskopiera med mobildata: Välj om du vill säkerhetskopiera dina foton eller videor med mobilabonnemanget (i stället för bara wifi). Avgifter från din operatör kan tillkomma.
Tips! Aktivera ”säkerhetskopiera vid roaming” om du vill säkerhetskopiera foton och videor även när du är i andra länder eller regioner.
Kontrollera filstorlek eller filtyp

Ett foto eller en video kanske inte laddas upp eftersom det/den inte motsvarar kraven:

• Foton får inte överstiga 200 MB eller 200 megapixlar
  • Videor får inte överstiga 10 GB
Kontrollera vilka foton som säkerhetskopieras
Under säkerhetskopieringen visas antalet foton som är kvar samt miniatyrbilder av dem högst upp.

Kontrollera vilka foton som inte har säkerhetskopierats

1. Välj ett foto.
  2. Om ett foto inte säkerhetskopieras visas Säkerhetskopiera högst upp.
Tips! Om du vill se alla dina säkerhetskopierade foton och videor öppnar du photos.google.com på datorn. Alla foton och videor som du hittar här säkerhetskopieras.
Säkerhetskopiera enhetens mapp

Du kan säkerhetskopiera foton och videor som du laddar ned eller sparar från andra appar.

1. Öppna Google Foto-appen.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Foton på enheten längst ned.
  3. Tryck på en mapp som du vill säkerhetskopiera.
  4. Aktivera Säkerhetskopiering högst upp.
Sätt enheten på laddaren
Om du vill spara batteri kan säkerhetskopieringen pausas när enhetens skärm är av eller i skärmsläckarläge.
Radera tomma foto- och videofiler
Viktigt! Ladda ned Files by Google-appen om du vill ta bort tomma foto- och videofiler från Android-enheten.
  1. Öppna Files by Google-appen Files by Google.
  2. Tryck på Bilder eller Videor.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Sortera efter följt av Minsta först högst upp.
  4. Välj filer med bytestorleken 0.
  5. Tryck på Radera Radera följt av Flytta filer till papperskorgen.
Tips! Om du vill markera flera foto- eller videofiler trycker du länge på den första filen och trycker sedan på de andra filer du vill radera.
Skicka feedback till Google Foto om du fortfarande har problem.