Radera och återställa dina foton och videor

Om du har aktiverat Säkerhetskopiera och synkronisera finns foton och videor som du raderar kvar i papperskorgen i 60 dagar innan de raderas permanent. Läs om hur du aktiverar Säkerhetskopiera och synkronisera.

Tips! Om du vill flytta alla foton till ett annat konto kan du dela fotobiblioteket med det kontot.

Innan du tar bort foton och videor

Ta reda på var foton och videor tas bort och inte

Objekt som du raderar från Google Foto tas även bort från följande platser:

De objekt som du raderar tas inte automatiskt bort från:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Radera foton och videor.

Du kan radera upp till 1 500 objekt från ditt Google Foto-bibliotek eller SD-kort åt gången.

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck länge på fotot eller videon som du vill flytta till papperskorgen. Du kan välja flera objekt.
  4. Längst upp till höger trycker du på Papperskorgen Papperskorgen följt av Flytta till papperskorgen.

Obs!

• Om du raderar ett foto eller en video som har säkerhetskopierats i Google Foto finns det/den kvar i papperskorgen i 60 dagar.
  • Om du raderar ett objekt permanent från din iPhone eller iPad utan att det säkerhetskopierats i Google Foto raderas det för alltid. Läs om hur du aktiverar Säkerhetskopiera och synkronisera.
  • Om du ser ett foto eller en video i Google Foto som du tror att du har raderat kan det/den finnas på ett flyttbart minneskort. Radera fotot eller videon med enhetens galleriapp.

Så här raderar du ett objekt permanent från din enhet:

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Markera de objekt du vill radera från din iPhone eller iPad.
  4. I det övre högra hörnet trycker du på Mer Mer följt av Radera från enheten.

Läs om hur du frigör utrymme på enheten.

Återställa foton och videor

Om du har raderat ett objekt och vill ha det tillbaka kontrollerar du om det finns i papperskorgen.

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en iPhone eller iPad.
  2. Längst upp till vänster trycker du på Meny Meny följt av Papperskorgen Papperskorgen.
  3. Tryck länge på fotot eller videon som du vill återställa.
  4. Längst ned trycker du på Återställ. Fotot eller videon kommer att vara tillbaka:
  • i mobilens galleriapp
  • i ditt Google Foto-bibliotek
  • i alla album där det/den fanns.

Om objektet inte finns i papperskorgen kan det ha raderats permanent.

Hittar du inte fotot eller videon?

Om ett foto eller en video som raderats inte finns i papperskorgen kan du inte återställa det/den. Du kan inte återställa ett foto om:

• du flyttade det till papperskorgen för mer än 60 dagar sedan
  • du flyttade det till papperskorgen och sedan tömde papperskorgen
  • du har raderat det permanent från papperskorgen
  • du har raderat det permanent från enhetens galleriapp utan att säkerhetskopiera det först.

Du hittar och återställer foton enklare genom att aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.