Radera och återställa dina foton och videor

Om du har aktiverat Säkerhetskopiera och synkronisera finns foton och videor som du raderar kvar i papperskorgen i 60 dagar innan de raderas permanent. Läs om hur du aktiverar Säkerhetskopiera och synkronisera.

Tips! Om du vill flytta alla foton till ett annat konto kan du dela fotobiblioteket med det kontot.

Innan du tar bort foton och videor

Ta reda på var foton och videor tas bort och inte

Objekt som du raderar från Google Foto tas även bort från följande platser:

De objekt som du raderar tas inte automatiskt bort från:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Radera foton och videor.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Peka på det objekt du vill radera. Klicka på Välj Välj uppe till vänster.
  3. Klicka på Papperskorgen Papperskorgen följt av Flytta till papperskorgen uppe till höger.

Tips! Om du säkerhetskopierade fotot eller videon innan du raderade det/den finns det/den kvar i papperskorgen i 60 dagar.

Så här raderar du foton och videor permanent:

1. Öppna papperskorgen på en dator.
  2. Peka på objektet du vill radera permanent. Klicka på Välj Välj uppe till vänster.
  3. Klicka på Radera permanent Radera permanent uppe till höger.

Återställa foton och videor

Om du vill återställa ett raderat objekt kollar du papperskorgen för att se om du kan återställa det. Om ditt foto eller din video redan har säkerhetskopierats och du har raderat den finns den kvar i papperskorgen i 60 dagar.

1. Öppna papperskorgen på en dator.
  2. Placera markören över det foto eller den video som du vill återställa och klicka sedan på Klar Klar.
  3. Klicka på Återställ Återställ uppe till höger. Fotot eller videon återställs till biblioteket i Google Foto och läggs till i alla album det har funnits i.

Hittar du inte fotot eller videon?

Om ett foto eller en video som raderats inte finns i papperskorgen kan du inte återställa det/den. Du kan inte återställa ett foto om:

• du flyttade det till papperskorgen för mer än 60 dagar sedan
  • du flyttade det till papperskorgen och sedan tömde papperskorgen
  • du har raderat det permanent från papperskorgen
  • du har raderat det permanent från enhetens galleriapp utan att säkerhetskopiera det först.

Du hittar och återställer foton enklare genom att aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.