Radera och återställa dina foton och videor

Om du har aktiverat Säkerhetskopiera och synkronisera finns foton och videor som du raderar kvar i papperskorgen i 60 dagar innan de raderas permanent. Läs om hur du aktiverar Säkerhetskopiera och synkronisera.

Tips! Om du vill flytta alla foton till ett annat konto kan du dela fotobiblioteket med det kontot.

Innan du tar bort foton och videor

Ta reda på var foton och videor tas bort och inte

Objekt som du raderar från Google Foto tas även bort från följande platser:

De objekt som du raderar tas inte automatiskt bort från:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Radera foton och videor.

1. Öppna appen Google Foto Foton på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck länge på fotot eller videon som du vill flytta till papperskorgen. Du kan välja flera objekt.
  4. Längst upp till höger trycker du på Papperskorgen Papperskorgen följt av Flytta till papperskorgen

Obs!

• Om du raderar ett foto eller en video som har säkerhetskopierats i Google Foto finns det/den kvar i papperskorgen i 60 dagar.
  • Om du raderar ett objekt från din Android-enhet som inte har säkerhetskopierats finns det kvar i papperskorgen i 60 dagar.
  • Om du ser ett foto eller en video i Google Foto som du tror att du har raderat kan det/den finnas på ett flyttbart minneskort. Radera fotot eller videon med enhetens galleriapp.

Tömma papperskorgen

Om du ser en begäran om att radera permanent när du försöker flytta ett objekt till papperskorgen är papperskorgen full. Papperskorgen rymmer 1,5 GB.

Viktigt! Om du tömmer papperskorgen raderar du alla objekt i den permanent.

Så här tömmer du den:

1. Öppna appen Google Foto Foton på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Meny Meny följt av Papperskorgen följt av Mer Mer följt av Töm papperskorgen följt av Radera.

Ta bort ett objekt från din enhet

Så här raderar du ett objekt permanent från din enhet:

1. Öppna appen Google Foto Foton på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Markera de objekt du vill radera från din mobil eller surfplatta med Android.
  4. Tryck på Mer   Merföljt av Radera från enheten uppe till höger.

Läs om hur du frigör utrymme på enheten.

Ge behörighet att radera foton från SD-kortet

Steg 1: Kontrollera om du har Android 7.0 eller senare

De här stegen fungerar bara om du har Android 7.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Steg 2: Radera ett foto eller en video

När du försöker radera ett foto eller en video kan du låta Google Foto läsa ditt SD-kort.

1. Öppna appen Google Foto Foton på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Längst upp till vänster trycker du på Meny Meny följt av Enhetsmappar
  4. Öppna SD-kortmappen.
  5. Välj det objekt du vill radera från SD-kortet.
  6. Tryck på papperskorgen Papperskorgen följt av Flytta till papperskorgen.
  7. Tryck på Tillåt följt av Tillåt.

Om du vill ändra tillbaka behörigheterna öppnar du enhetens inställningar. Tryck på Appar följt av Foto följt av Lagring.

Återställa foton och videor

Om du har raderat ett objekt och vill ha det tillbaka kontrollerar du om det finns i papperskorgen.

1. Öppna appen Google Foto Foton på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Papperskorgen Papperskorgen uppe till vänster.
  3. Tryck länge på fotot eller videon som du vill återställa.
  4. Längst ned trycker du på Återställ. Fotot eller videon kommer att vara tillbaka:
    • i mobilens galleriapp
    • i ditt Google Foto-bibliotek
    • i alla album där det/den fanns.

Om objektet inte finns i papperskorgen kan det ha raderats permanent.

Hittar du inte fotot eller videon?

Om ett foto eller en video som raderats inte finns i papperskorgen kan du inte återställa det/den. Du kan inte återställa ett foto om:

• du flyttade det till papperskorgen för mer än 60 dagar sedan
  • du flyttade det till papperskorgen och sedan tömde papperskorgen
  • du har raderat det permanent från papperskorgen
  • du har raderat det permanent från enhetens galleriapp utan att säkerhetskopiera det först.

Du hittar och återställer foton enklare genom att aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.