Compartir fitxers de Google Drive

Pots compartir els fitxers i les carpetes que emmagatzemes a Google Drive amb qualsevol usuari.

Quan compartiu un fitxer de Google Drive, podeu controlar si les persones poden editar-lo, comentar-lo o només veure'l. En compartir contingut de Google Drive, s'apliquen les polítiques del programa de Google Drive.

Pas 1: cerca el fitxer que vols compartir

Compartir un sol fitxer

Consell: si tens una sol·licitud pendent per compartir un document obert, veuràs un punt al costat de Comparteix Share a la part superior dreta.

1. En un ordinador, aneu a Google Drive, Documents, Fulls de càlcul o Presentacions.
  2. Feu clic al fitxer que vulgueu compartir.
  3. Fes clic a Comparteix Share.
Compartir diversos fitxers
  1. En un ordinador, aneu a drive.google.com.
  2. Al teclat, manteniu premuda la tecla Maj i seleccioneu més d'un fitxer.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Comparteix Share.

Obteniu informació sobre com podeu afegir fitxers a una carpeta i compartir-la.

Enviar i compartir formularis de Google

Pas 2: tria amb qui vols compartir el fitxer i com pot utilitzar-lo

Compartir amb persones concretes
Important: If you use a Google Account through work or school, you might not be able to share files outside of your organization.
  1. On your computer, go to Google Drive.
  2. Select the file you want to share i, a continuació, Share Add approver .
  3. Enter the email address you want to share with. If you use a work or school account, you can share with suggested recipients.
    • Tip: To turn off suggested recipients, go to your Drive Settings Configuració. Uncheck "Show suggested recipients in the sharing dialog."
  4. Decide how people can use your file. Select one:
    • Viewer
    • Commenter
    • Editor
  5. If you use an eligible work or school account, click Add expiration to add an expiration date.
  6. When you share your file, each email address gets an email.
    • Optional: Add a message to your notification email.
    • If you don't want to notify people, uncheck the box.
  7. Click Send or Share.
Compartir contingut amb un grup de persones concret

Compartir amb un grup de Google

Pots compartir fitxers amb grups de Google en lloc de fer-ho amb persones concretes. Tens les opcions següents:

• Afegir un membre a un grup: aquesta persona obté permís per accedir als fitxers i a les carpetes que té el grup.
  • Suprimir un membre d'un grup: aquesta persona perd el permís per accedir als fitxers i a les carpetes que té el grup.

Per compartir un fitxer amb el teu grup de Google:

1. Crea un grup de Google.
  2. Afegeix membres al grup.
  3. Comparteix el fitxer amb el grup.

Consell: abans que un fitxer es mostri a la carpeta "Compartit amb mi", s'ha d'obrir des d'una invitació o un enllaç.

Compartir amb un espai de Chat

Per compartir fitxers amb un espai de Chat, pots afegir el fitxer que vols compartir a l'espai de Chat en qüestió.

Per afegir un fitxer de Drive a un espai de Chat:

Opció 1:

1. A l'ordinador, ves a Google Chat.
  2. Selecciona l'espai de Chat amb què vols compartir el fitxer.
  3. A la part inferior esquerra, fes clic al menú Integració i, a continuació, Drive .
  4. Selecciona el fitxer que vols compartir amb un espai de Chat.
  5. Fes clic a Insereix.

Opció 2:

1. A l'ordinador, ves a Google Drive.
  2. Fes clic amb el botó dret al fitxer que vols compartir amb un espai de Chat.
  3. Fes clic a Obtén l'enllaç i, a continuació, Copia l'enllaç i, a continuació, Fet.
  4. Ves a Google Chat.
  5. Selecciona l'espai de Chat amb què vols compartir el fitxer.
  6. Al camp de missatge, enganxa l'enllaç que has copiat.

Consells:

• Quan envies un fitxer a un espai de Chat, es mostra una sol·licitud per concedir-hi accés.
    • Si concedeixes accés a l'espai de Chat, les persones que s'hi uneixin més endavant també obtindran accés als fitxers compartits.
  • Quan les persones surten d'un espai de Chat, perden l'accés als fitxers de l'espai de Chat en cas que no tinguin accés de compartició:
    • Com a una sola persona
    • Com a membre d'un altre grup
  • Per concedir accés al fitxer, has de tenir accés d'edició al fitxer que vols compartir.

Obteniu més informació sobre com altres persones poden veure fitxers, comentar-los o editar-los.

Afegir una data de caducitat

La funció de data de caducitat només està disponible per als comptes de treball o de centre educatiu aptes.

Actualment no teniu la sessió iniciada.

Inicieu la sessió al compte de treball o de centre educatiu

Permetre l'accés general al fitxer

Podeu triar si voleu que el fitxer estigui disponible per a tothom o restringit només a les persones amb accés. Si permeteu l'accés a tothom que tingui l'enllaç, la carpeta no restringirà qui hi pot accedir.

1. Seleccioneu el fitxer que vulgueu compartir.
  2. Feu clic a Comparteix o Comparteix Share.
  3. A "Accés general", feu clic a la fletxa avall Down.
  4. Trieu qui pot accedir al fitxer.

1. Per decidir quina funció tindran les persones al vostre fitxer, seleccioneu Lector, Comentador o Editor.
  2. Feu clic a Fet.
Compartir un fitxer públicament
  1. Seleccioneu el fitxer que vulgueu compartir.
  2. Feu clic a Comparteix o Comparteix Share.
  3. A "Accés general", feu clic a la fletxa avall Down.
  4. Trieu Tothom que tingui l'enllaç.
  5. Per decidir quina funció tindran les persones, seleccioneu Lector, Comentador o Editor.
  6. Feu clic a Copia l'enllaç.
  7. Feu clic a Fet.
  8. Enganxeu l'enllaç en un correu electrònic o en qualsevol altre lloc per compartir-lo.

Les persones que no tinguin la sessió iniciada en un Compte de Google es mostraran al fitxer sense nom i es representaran amb la icona d'un animalObtén més informació sobre les icones d'animals per a usuaris anònims.

Compartir un fitxer i col·laborar-hi amb moltes persones

Important:

• Un fitxer de Documents, Fulls de càlcul o Presentacions de Google només es pot editar en 100 pestanyes o dispositius oberts com a màxim. Si hi ha més de 100 instàncies del fitxer obertes, només el propietari i alguns usuaris amb permisos d'edició poden editar-lo.
  • Un sol fitxer només es pot compartir amb 600 adreces electròniques com a màxim.

Per compartir un fitxer i col·laborar-hi amb un públic molt ampli, cal fer el següent:

Publicar el fitxer

Crear un lloc de Google

Compartir fitxers amb els col·laboradors del lloc web

• Per garantir que tots els col·laboradors i lectors d'un lloc web puguin accedir als fitxers que hi ha inserits, has de compartir-hi l'accés al fitxer quan publiquis un lloc web. Pots actualitzar els permisos de compartició quan insereixes un fitxer, publiques o comparteixes un lloc web.

Recollir comentaris amb Formularis de Google

• Si has de recollir molta informació, crea un formulari de Google. Les respostes es registraran en un full de càlcul de Google. Dona accés d'edició només a les persones que hagin de treballar amb les respostes. Si vols permetre que més de 100 usuaris puguin obrir les respostes, publica el full de càlcul al web i crea un enllaç per compartir-lo amb les persones amb accés. Obtén informació sobre com pots publicar un fitxer.

Solucionar problemes relacionats amb documents que s'han compartit amb moltes persones

Si has compartit un document amb moltes persones i falla o no s'actualitza ràpidament, prova aquests consells de resolució de problemes:

• En lloc de permetre que els usuaris comentin un document o un full de càlcul, crea un formulari de Google per recollir comentaris. Obtén informació sobre com pots crear un formulari de Google.
  • Si estàs creant una còpia d'un document, no incloguis els comentaris ni els suggeriments resolts. Obtén informació sobre com pots crear una còpia.
  • Suprimeix la informació més antiga o mou dades a un document nou.
  • Demana a les persones amb accés que tanquin el document quan no el facin servir.
  • Als documents publicats, inclou només la informació més important. Els documents més curts es carreguen més de pressa.
  • Redueix el nombre de persones que tenen accés d'edició a un document.
  • Si reculls informació de diversos documents, crea'n un altre només de lectura per compartir-lo amb moltes persones.

Limitar com es comparteix un fitxer

Triar si la resta d'usuaris poden veure, comentar o editar el teu fitxer

Quan comparteixes un fitxer amb algú, pots triar el seu nivell d'accés:

• Lector: pot accedir al fitxer, però no el pot modificar ni compartir amb ningú més.
  • Comentador: pot fer comentaris i suggeriments al fitxer, però no el pot modificar ni compartir amb ningú més.
  • Editor: pot fer canvis al fitxer, acceptar-ne o rebutjar-ne els suggeriments i compartir-lo amb altres persones.
Canviar l'accés general del fitxer

Pots permetre un accés ampli al fitxer. Aquestes opcions depenen de si el teu Compte de Google és un compte de la feina, d'un centre educatiu o de Gmail.

• Públic: qualsevol persona pot fer cerques a Google i obtenir accés al teu fitxer sense haver d'iniciar la sessió al seu Compte de Google.
  • Tothom que tingui l'enllaç: qualsevol persona que tingui l'enllaç pot utilitzar el teu fitxer, sense haver d'iniciar la sessió al seu Compte de Google.
  • Restringit: només els usuaris que tenen accés poden obrir el fitxer.

Articles relacionats