Vad händer med VPN by Google One och Darknetrapport?

Från och med den 20 juni 2024 utgår VPN från Google One.

Alternativa VPN

• Som en del av sitt telefonabonnemang erbjuder Google Fi Wireless en VPN-tjänst. Testa Google Fi Wireless med VPN utan kostnad.
  • Som en del av sina systeminställningar erbjuder Pixel 8 och nyare enheter inbyggt VPN.
  • Pixel 7-enheter
    • När VPN från Google One har tagits bort från Google One-appen kan Pixel 7-användare fortsätta använda VPN-funktionerna om de uppdaterar systemprogramvaran.
    • Genom en systemuppdatering i juni 2024 möjliggör Pixel inbyggt VPN från Google på Pixel 7, 7 Pro, 7a och Fold.
  • Andra VPN-tjänster finns i Play Butik.

Avinstallera VPN från Google One på Windows

1. Öppna Startmenyn följt av Inställningar.
  2. Klicka på Appar.
  3. Sök efter VPN från Google One under Appar och funktioner.
  4. Klicka på VPN från Google One följt av Avinstallera.
  5. Bekräfta avinstallationen.

Avinstallera VPN från Google One på macOS

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på Applications i sidofältet.
    • Du kan även använda Spotlight för att söka efter VPN från Google One.
  3. Dra VPN från Google One till papperskorgen.
    • Alternativt kan du
      1. högerklicka på VPN från Google One
      2. välja Flytta till papperskorgen.

Tips: Om du uppmanas att ange ett användarnamn och lösenord anger du inloggningsuppgifterna för ett administratörskonto på din Mac. Det kan vara namnet och lösenordet du använder för att logga in på Mac-datorn.

Inaktivera VPN från Google One

Stäng av VPN om du har problem med internetanslutningen.

Windows

1. Högerklicka på VPN från Google One-logotypen i systemfältet eller i aktivitetsfältets aviseringsfält.
  2. Klicka på Stäng av VPN.

macOS

1. Öppna nätverkets systeminställningar på din enhet.
  2. Klicka på VPN från Google One.
  3. Klicka på knappen Koppla från.
  4. Kontrollera att Google One VPN är avstängt.

Om VPN från Google One

Varför utgick VPN från Google One?
VPN från Google One utgår i samband med ett större fokus på att tillhandahålla de mest efterfrågade funktionerna. Däremot är den fortsatt tillgänglig som en inbyggd funktion på Pixel 7 och senare enheter och via Google Fi Wireless.
Vad händer om VPN-tjänsten inaktiveras medan jag använder den?
Google One-appen visar en varning om att VPN-funktionen inte längre är tillgänglig. Strax därefter kopplas nya eller befintliga VPN-anslutningar automatiskt från.
Skillnader mellan VPN från Google One och VPN från Google
  • VPN från Google är optimerat och ger en helt integrerad upplevelse i telefonens inställningar för bästa prestanda på Pixel.
  • VPN från Google kan ansluta eller koppla från sig själv automatiskt beroende på vilket nätverk telefonen är ansluten till.
  • Alternativet att använda en större region för IP-adress, till exempel IP-adress på landsnivå eller ortsnivå, är inte tillgängligt i VPN från Google.
  • Möjligheten att blockera internet om VPN kopplas från är inte tillgängligt i VPN från Google.

Integrering av Darknetrapport med Resultat om dig

Darknetrapport blir tillgänglig för alla användare med ett Google-konsumentkonto. Darknetrapport integreras med Resultat om dig som en kombinerad lösning för att hjälpa användare att skydda sin onlinenärvaro.

Resultat om dig är en funktion som hjälper dig att ta reda på om dina personliga kontaktuppgifter, som din hemadress, ditt telefonnummer eller din e-postadress visas i sökresultat.

Tidslinje

Från slutet av juli 2024 kräver Darknetrapport inte längre ett Google One-medlemskap. Alla användare som är inloggade på sina Google-konton kan använda funktionen eftersom den blir tillgänglig tillsammans med Resultat om dig.

Vad är det för skillnad?

• Både Darknetrapport och Resultat om dig är funktioner som hjälper dig att förstå och skydda din onlinenärvaro.
  • Darknetrapport är en funktion som hjälper dig att hålla koll på om dina personliga uppgifter såsom ditt namn, adress, telefonnummer och e-post finns med bland dataintrång som upptäckts på darknet.
  • Resultat om dig är en funktion som gör att du kan hitta och ta bort resultat som innehåller dina personliga kontaktuppgifter från sökresultat.

Kvalificering

Om Darknetrapport

Varför det här händer
För att göra Darknetrapport tillgänglig för fler Google-användare ska den inte längre kräva ett Google One-medlemskap, och den blir också tillgänglig i Resultat om dig. Resultat om dig är en funktion som gör det möjligt för användare att ta bort resultat som innehåller deras personliga kontaktuppgifter, till exempel hemadress, telefonnummer och e-postadress, från sökresultaten.
Så här används informationen i din bevakningsprofil
När du ställer in bevakningsprofilen används dina profiluppgifter för att se om det finns en matchning på darknet. Om några matchande uppgifter hittas meddelar vi dig via e-post eller aviseringar. Du hittar även relevant vägledning om hur du skyddar dina personliga uppgifter.
Så här avbryter du Darknetrapport
För att inaktivera bevakning öppnar du översikten för Darknetrapport. Ta bort din bevakningsprofil på sidan Redigera bevakningsprofil.
Så här startar du om Darknetrapport
För att börja bevaka igen besöker du huvudsidan och skapar en ny bevakningsprofil.