Hva skjer med VPN fra Google One?

Starting June 20, 2024, VPN by Google One will be discontinued.

VPN-alternativer

• Google Fi tilbyr VPN som del av telefonabonnementene sine. Når VPN-et er slått på, krypteres aktiviteten din på nettet når du bruker mobildata og wifi.
  • Pixel 8 har en innebygd VPN-funksjon i systeminnstillingene.
  • Pixel 7-enheter
    • Når VPN fra Google One er fjernet fra Google One-appen, kan Pixel 7-brukerne fortsette å bruke VPN-funksjonaliteten hvis de oppdaterer systemprogramvaren.
    • Gjennom en systemoppdatering 3. juni 2024 aktiveres VPN fra Google, et innebygd VPN, for Pixel 7, 7 Pro, 7a og Fold.
  • Andre VPN-er som er tilgjengelige i Play-butikken.

Fjern VPN fra Google One fra enheten

Android

Slett VPN-profilen din
  1. Gå til Innstillinger på telefonen eller nettbrettet.
  2. Trykk på Tilkobling og deling og så VPN.
    • «Tilkobling og deling»-fanen kan ha et annet navn på andre enheter, for eksempel «Nettverk og internett».
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av «Google One».
  4. Velg Slett VPN-profilen.
  5. Trykk på Lagre hvis det er nødvendig.
Slå av VPN-et i Google One-appen

Viktig: Sørg for at du er logget på Google-kontoen din.

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Trykk på Fordeler nederst.
  3. Finn VPN-fordelen.
  4. Trykk på Se detaljer.
  5. Slå av VPN-et.

iOS

Slett VPN-profilen din
  1. Gå til Innstillinger på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Generelt og så VPN og enhetsadministrering.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av «VPN fra Google One».
  4. Velg Slett VPN-profilen.
Slå av VPN-et i Google One-appen
  1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Åpne Google One-appen Google One på iPhone eller iPad.
  3. Trykk på Fordeler nederst.
  4. Finn VPN-fordelen.
  5. Trykk på Se detaljer.
  6. Slå av VPN-et.

Sletting av datamaskinprogrammer

Avinstaller VPN fra Google One i Windows

1. Åpne Start-menyen og så Innstillinger.
  2. Klikk på Apper.
  3. Søk etter VPN fra Google One under «Apper og funksjoner».
  4. Klikk på VPN fra Google One og så Avinstaller.
  5. Bekreft forespørselen om avinstallering.

Avinstaller VPN fra Google One på macOS

1. Åpne Finder.
  2. Klikk på Programmer i sidefeltet.
    • Du kan også bruke Spotlight til å søke etter VPN fra Google One.
  3. Dra «VPN fra Google One» til papirkurven.
    1. Høyreklikk på «VPN fra Google One».
    2. Velg Legg i papirkurven.
      • Hvis du blir bedt om brukernavn og passord, skriver du inn navnet og passordet for en administratorkonto på Mac-en din. Dette kan være navnet og passordet du bruker til å logge på Mac-en.

Vanlige spørsmål

Hvorfor ble VPN fra Google One avviklet?
Vi fokuserer på å tilby de mest etterspurte funksjonene, og på bakgrunn av dette avvikles VPN fra Google One. Den fortsetter imidlertid å være tilgjengelig som en innebygd funksjon på Pixel 7 og nyere enheter samt via Google Fi.
Hva skjer når VPN-tjenesten deaktiveres mens jeg bruker den?
I Google One-appen vises et varsel som indikerer at VPN-funksjonaliteten ikke er tilgjengelig lenger. Like etter blir eventuelle nye eller eksisterende VPN-tilkoblinger koblet fra automatisk.
Forskjeller mellom VPN fra Google One og VPN fra Google
  • For å oppnå best mulig ytelse på Pixel er VPN fra Google optimalisert og fullstendig integrert i telefoninnstillingene.
  • Basert på hvilket nettverk telefonen er koblet til, kan VPN fra Google automatisk koble seg til eller fra.
  • Alternativet for å bruke et større område for IP-adressen, for eksempel IP-adresse på landsnivå vs. bynivå eller delstatsnivå, er ikke tilgjengelig i VPN fra Google.
  • Muligheten til å blokkere internett hvis VPN-et blir frakoblet, er ikke tilgjengelig i VPN fra Google.