Wat gebeurt er met VPN van Google One?

Op 10 juni 2024 wordt VPN van Google One beëindigd.

VPN-alternatieven

• Google Fi biedt VPN als onderdeel van de telefoonabonnementen aan. Als je de functie aanzet, wordt je online-activiteit versleuteld als je mobiele data en wifi gebruikt.
  • De Pixel 8 biedt VPN als onderdeel van de systeeminstellingen aan.
  • Pixel 7-apparaten
    • Nadat VPN van Google One is verwijderd uit de Google One-app, kunnen Pixel 7-gebruikers de VPN-functionaliteit blijven gebruiken als ze hun systeemsoftware updaten.
    • Via een systeemupdate op 3 juni 2024 zet de Pixel de ingebouwde VPN van Google aan voor de Pixel 7, de 7 Pro, de 7a en de Fold.
  • Andere VPN's die beschikbaar zijn in de Play Store.

VPN van Google One verwijderen van je apparaat

Android

Je VPN-profiel verwijderen
  1. Ga op je telefoon of tablet naar Instellingen
  2. Tik op Verbinding en delen en dan VPN.
    • Het tabblad Verbinding en delen kan voor verschillende apparaten een andere naam hebben, bijvoorbeeld Netwerk en internet.
  3. Tik naast Google One op Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer VPN-profiel verwijderen.
  5. Tik zo nodig op Opslaan.
Het VPN uitzetten via de Google One-app

Belangrijk: Zorg dat je ingelogd bent op je Google-account.

1. Open de Google One-app Google One op je Android-apparaat.
  2. Tik onderaan op Voordelen.
  3. Zoek het VPN-voordeel.
  4. Tik op Details bekijken.
  5. Zet VPN uit.

iOS

Je VPN-profiel verwijderen
  1. Ga naar Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen en dan VPN- en apparaatbeheer.
  3. Tik naast VPN van Google One op Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer VPN-profiel verwijderen.
VPN uitzetten via de Google One-app
  1. Log in op je Google-account.
  2. Open de Google One-app Google One op je iPhone of iPad.
  3. Tik onderaan op Voordelen.
  4. Zoek het VPN-voordeel.
  5. Tik op Details bekijken.
  6. Zet VPN uit.

Bureaublad-apps verwijderen

VPN van Google One verwijderen uit Windows

1. Open het menu Start en dan Instellingen.
  2. Klik op Apps.
  3. Zoek naar VPN van Google One onder Apps en functies.
  4. Klik op VPN van Google One en dan Verwijderen.
  5. Bevestig dat je de optie wilt verwijderen.

VPN van Google One verwijderen uit macOS

1. Open Finder.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
    • Je kunt ook met Spotlight zoeken naar VPN van Google One.
  3. Sleep VPN van Google One naar de prullenbak.
    1. Klik met de rechtermuisknop op VPN van Google One.
    2. Selecteer Naar prullenbak.
      • Als je om een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de inloggegevens van een beheerdersaccount op je Mac in. Dit kunnen de naam en het wachtwoord zijn waarmee je inlogt op je Mac.

Veelgestelde vragen

Waarom is VPN van Google One beëindigd?
VPN van Google One wordt beëindigd omdat we de meest gevraagde functies willen bieden. De functie blijft wel beschikbaar als ingebouwde functie op de Pixel 7 en hoger en via Google Fi.
Wat gebeurt er als de VPN-service wordt gedeactiveerd terwijl ik die gebruik?
Je krijgt in de Google One-app een melding die aangeeft dat de VPN-functionaliteit niet meer beschikbaar is. Kort daarna wordt de koppeling met eventuele nieuwe of bestaande VPN-verbindingen automatisch verbroken.
Verschillen tussen VPN van Google One en VPN van Google
  • Voor de beste prestaties op de Pixel is VPN van Google geoptimaliseerd en biedt het een compleet geïntegreerde functionaliteit via de instellingen van de telefoon.
  • Op basis van het netwerk waarmee de telefoon is verbonden, kan VPN van Google automatisch verbinding maken of de verbinding verbreken.
  • De optie om een grotere regio voor het IP-adres te gebruiken, zoals het IP-adres op landniveau tegenover plaats- of staatsniveau, is niet beschikbaar in VPN van Google.
  • De mogelijkheid om het internet te blokkeren als de verbinding met het VPN wordt verbroken, is niet beschikbaar in VPN van Google.