Skapa en bevakningsprofil och få resultat från darknetrapporten

Med ett Google One-medlemskap kan du konfigurera en profil för att bevaka darknet så att du kan ta reda på om dina uppgifter har läckts.

Du kan genomsöka darknet efter uppgifter som kan vara kopplade till din e-postadress eller annan information du lägger till i bevakningsprofilen. Resultat med läckta uppgifter kan innehålla information som

• ditt namn
  • adress
  • telefonnummer
  • e-post
  • Social Security Number (SSN)
  • användarnamn
  • lösenord

Tips! Endast konton med en amerikansk faktureringsmetod kan lägga till Social Security Number i sin bevakningsprofil.

Alla läckta uppgifter i resultaten visas i anonymiserat format för att upprätthålla dataintegriteten.

När du får resultaten kan du granska uppgifterna och fatta välgrundade beslut om hur du skyddar dig.

Behörighetskrav

Du kan skapa en bevakningsprofil med ett betalmedlemskap i Google One. Registrera dig för Google One.

Du behöver inte ha ett Google One-medlemskap för att skapa en darknetrapport för den e-postadress som är kopplad till ditt Google-konto. Genomsök darknet efter din e-postadress.

Länder eller regioner där darknetrapporten är tillgänglig

Obs! De typer av personliga uppgifter som skannas av darknetrapporten kan variera beroende på land eller region.

Darknetrapporten är för närvarande tillgänglig i

• Albanien
  • Algeriet
  • Argentina
  • Österrike
  • Australien
  • Bangladesh
  • Belgien
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Danmark
  • Ecuador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Mexiko
  • Marocko
  • Nederländerna
  • Nicaragua
  • Norge
  • Pakistan
  • Filippinerna
  • Senegal
  • Slovenien
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sri Lanka
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Turkiet
  • Ukraina
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Venezuela
  • Vietnam

Ställ in din bevakningsprofil

Du kan välja att bara bevaka e-postadressen för ditt Google-konto eller lägga till andra uppgifter i din bevakningsprofil.
  1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Konfigurera följt av Börja bevaka under Darknetrapport.
  3. Så här lägger du till ytterligare personliga uppgifter från ditt Google-konto i bevakningsprofilen:
    1. Markera önskade kryssrutor.
    2. Klicka på Tillåt.
  4. Bekräfta dina val och lägg till ytterligare data som du vill bevaka.
  5. Klicka på Klar.
Få resultat och vidta åtgärder
Du kan få alla resultat från darknetrapporten på en gång eller se resultat för specifika typer av uppgifter som matchats från din bevakningsprofil.
Med darknetresultat får du förslag på olika åtgärder som du kan vidta för att skydda dina personliga uppgifter. Få koll på dina resultat och vidta åtgärder.

Hämta resultaten

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Darknetrapport.
  3. Klicka på Visa alla resultat om du vill se alla dina resultat.
  4. Klicka på ett resultat om du vill se mer information om det.
  5. Om du vill filtrera resultaten efter typ av personliga uppgifter klickar du på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger.
  6. Välj en uppgiftstyp:
    • SSN
    • Namn
    • födelsedatum
    • adress
    • upp till 10 e-postadresser
    • upp till 10 telefonnummer
    • kreditkortsnummer
    • lösenord
    • användarnamn
    • kön.

Vidta åtgärd:

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Darknetrapport.
  3. Klicka på ett resultat.
  4. Scrolla till Rekommenderade nästa steg för att få rekommenderade åtgärder.
Redigera eller radera bevakningsprofilen
Viktigt! Du kan inte redigera eller radera e-postadressen som är kopplad till din Google One-prenumeration om du inte raderar bevakningsprofilen för att inaktivera darknetrapporten. När du raderar bevakningsprofilen bevakas inte längre dina uppgifter på darknet.
  1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Darknetrapportföljt av Visa resultat.
  3. Klicka på Redigera bevakningsprofil under Dataintrång med dina uppgifter.

Uppdatera ditt telefonnummer

Viktigt! Google One skickar en verifieringskod till alla nummer du lägger till för att bekräfta att det är din telefon.
  1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Darknetrapportföljt av Visa resultat.
  3. Klicka på Redigera bevakningsprofil under Dataintrång med dina uppgifter.
  4. Scrolla till Telefonnummer (# av 10 har lagts till).
  5. Klicka på Radera Radera till höger om telefonnumret.
  6. Klicka på Lägg till telefonnummer om du vill lägga till ett nytt nummer.
Tips! Det går inte att redigera telefonnummer.

Radera din bevakningsprofil

Viktigt! Om du tar bort bevakningsprofilen inaktiveras framtida bevakning och aviseringar om nya resultat.
  1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Darknetrapportföljt av Visa resultat.
  3. Klicka på Redigera bevakningsprofil under Dataintrång med dina uppgifter.
  4. Klicka på Radera bevakningsprofil längst ned.
  5. På bekräftelsesidan Vill du radera bevakningsprofilen? klickar du på Radera.

Så här använder vi informationen från din bevakningsprofil

När du konfigurerar bevakningsprofilen i Google One används din profilinformation för att kontrollera om en matchning hittades på darknet. Om vi hittar matchande information kontaktar vi dig via e-post eller meddelar dig. Du hittar vägledning om hur du skyddar dina personliga uppgifter på webbplatsen och i appen för Google One.

Läs om hur Google One skyddar din integritet och ger dig kontroll över den.