Konfigurer en overvåkingsprofil, og få rapporter om det mørke nettet

Med et Google One-abonnement kan du opprette en profil for å overvåke det mørke nettet, slik at du kan finne ut om lekkasjer fra databrudd inneholder informasjon som tilhører deg.

Du kan se etter data på det mørke nettet som kan være knyttet til e-postadressen din eller annen informasjon du legger til i overvåkingsprofilen. Lekkasjer ved databrudd kan inneholde informasjon som

• navn
  • adresse
  • telefonnummer
  • e-postadresse
  • Social Security Number (SSN)
  • brukernavn
  • passord

Tips: Bare kontoer med amerikansk faktureringsmåte kan legge til Social Security Number i overvåkingsprofilen.

All informasjon i lekkasjen fra databruddet vises i anonymisert form av hensyn til datapersonvernet.

Bruk resultatene til å ta informerte beslutninger om hvordan du kan beskytte deg.

Kriterier

Du kan opprette en overvåkingsprofil med et betalt Google One-abonnement. Registrer deg for Google One

Du trenger ikke et betalt Google One-abonnement for å kjøre rapporter om det mørke nettet for e-postadressen som er tilknyttet Google-kontoen din. Søk etter e-postadressen din på det mørke nettet.

Land og regioner der rapporter om det mørke nettet er tilgjengelig

Viktig Rapporter om det mørke nettet kan dekke forskjellige typer personopplysninger avhengig av land og region.

Rapporter om det mørke nettet er foreløpig tilgjengelig i

• Albania
  • Algerie
  • Argentina
  • Østerrike
  • Australia
  • Bangladesh
  • Belgia
  • Bolivia
  • Brasil
  • Canada
  • Chile
  • Colombia
  • Danmark
  • Ecuador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hellas
  • Island
  • India
  • Indonesia
  • Irland
  • Israel
  • Italia
  • Japan
  • Mexico
  • Marokko
  • Nederland
  • Nicaragua
  • Norge
  • Pakistan
  • Filippinene
  • Senegal
  • Slovenia
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sri Lanka
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Tyrkia
  • Ukraina
  • Storbritannia
  • USA
  • Venezuela
  • Vietnam

Opprett en overvåkingsprofil

Du kan velge bare å holde utkikk etter e-postadressen som er knyttet til Google-kontoen din, eller du kan legge til mer informasjon i overvåkingsprofilen.
  1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Under «Rapport om det mørke nettet» klikker du på Konfigurer og så Start overvåking.
  3. Slik legger du til personopplysninger fra Google-kontoen din i overvåkingsprofilen:
    1. Merk av i de aktuelle boksene.
    2. Klikk på Tillat.
  4. Bekreft valgene dine, og legg til eventuelle andre data du vil følge med på.
  5. Klikk på Ferdig.
Få resultater og iverksett tiltak
Du kan få alle resultatene fra rapportene om det mørke nettet på en gang, eller du kan sjekke resultatene for bestemte typer informasjon som samsvarer med overvåkingsprofilen din.
I resultatene fra det mørke nettet kan du se forskjellige forslag til tiltak du kan iverksette for å beskytte personopplysningene dine. Forstå resultatene og iverksett tiltak.

Se resultatene

1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Rapport om det mørke nettet.
  3. Klikk på Se alle resultatene for å se alle resultatene.
  4. Klikk på et resultat for å se flere detaljer om det.
  5. Hvis du vil filtrere resultatene etter type personopplysninger, kan du klikke på rullegardinpilen Nedoverpil øverst til høyre.
  6. Velg en datatype:
    • SSN
    • navn
    • Fødselsdato
    • adresse
    • opptil 10 e-postadresser
    • opptil 10 telefonnumre
    • kredittkortnummer
    • passord
    • brukernavn
    • Kjønn

Iverksett tiltak:

1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Rapport om det mørke nettet.
  3. Klikk på et resultat.
  4. Du kan se anbefalte handlinger ved å rulle til «Forslag til neste trinn».
Endre eller slett overvåkingsprofilen din
Viktig: Du kan ikke endre eller slette e-postadressen som er tilknyttet Google One-abonnementet ditt, med mindre du sletter overvåkingsprofilen for å slå av rapportene om det mørke nettet. Hvis du sletter overvåkingsprofilen din, holdes det ikke lenger utkikk etter opplysningene dine på det mørke nettet.
  1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Rapport om det mørke nettet og så Se resultatene.
  3. Klikk på Rediger overvåkingsprofilen under «Databrudd med opplysninger om deg».

Oppdater telefonnummeret ditt

Viktig: Google One sender en bekreftelseskode til telefonnummeret du har lagt til, for å kontrollere at det tilhører deg.
  1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Rapport om det mørke nettet og så Se resultatene.
  3. Klikk på Rediger overvåkingsprofilen under «Databrudd med opplysninger om deg».
  4. Rull til «Telefonnummer (# av 10 er lagt til)».
  5. Klikk på Slett Slett til høyre for telefonnummeret.
  6. Klikk på Legg til nummer for å legge til et nytt nummer.
Tips: Numre kan ikke endres.

Slett overvåkingsprofilen

Viktig: Hvis du sletter overvåkingsprofilen din, deaktiveres overvåkingen og varsler om eventuelle nye resultater.
  1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Rapport om det mørke nettet og så Se resultatene.
  3. Klikk på Rediger overvåkingsprofilen under «Databrudd med opplysninger om deg».
  4. Nederst klikker du på Slett overvåkingsprofilen.
  5. På bekreftelsesskjermen «Vil du slette overvåkingsprofilen?» klikker du på Slett.

Slik bruker vi informasjonen i overvåkingsprofilen din

Når du oppretter en overvåkingsprofil i Google One, brukes profilinformasjonen din til å søke etter samsvarende opplysninger på det mørke nettet. Hvis vi finner samsvarende opplysninger, sender vi deg en e-post eller et varsel. Du kan også finne veiledning om hvordan du kan beskytte personopplysningene dine, på nettstedet og i appen til Google One.

Finn ut hvordan Google One ivaretar personvernet ditt og gir deg kontroll