Een controleprofiel instellen en de resultaten van je Darkweb-rapport checken

Met een Google One-lidmaatschap kun je een profiel instellen om het darkweb te controleren om na te gaan of je informatie is gevonden bij gegevenslekken.

Je kunt nagaan of er op het darkweb gegevens staan die gekoppeld zijn aan je e-mailadres of andere informatie die je toevoegt aan je controleprofiel. Een rapport over gegevenslekken kan deze informatie bevatten:

• Je naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Social Security Number (SSN)
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Opmerking: Alleen accounts met een Amerikaanse factureringsmethode kunnen een Social Security Number aan het controleprofiel toevoegen.

Informatie die is aangetroffen in het gegevenslek wordt onherkenbaar gemaakt, zodat de privacy van de gegevens wordt gewaarborgd.

Op basis van de resultaten kun je je informatie checken en weloverwogen beslissingen nemen over hoe je jezelf kunt beschermen.

Criteria

Met een betaald Google One-lidmaatschap kun je een controleprofiel instellen. Aanmelden voor Google One

Je hebt geen betaald Google One-lidmaatschap nodig om een Darkweb-rapport te maken voor het e-mailadres dat aan je Google-account is gekoppeld. Scan het darkweb op je e-mailadres.

Landen en regio's waar het darkweb-rapport beschikbaar is

Belangrijk: De typen persoonlijke informatie waarop het Darkweb-rapport scant, kunnen per land of regio verschillen.

Het Darkweb-rapport is op dit moment beschikbaar in:

• Albanië
  • Algerije
  • Argentinië
  • Oostenrijk
  • Australië
  • Bangladesh
  • België
  • Bolivia
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Denemarken
  • Ecuador
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Griekenland
  • IJsland
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Marokko
  • Nederland
  • Nicaragua
  • Noorwegen
  • Pakistan
  • Filipijnen
  • Senegal
  • Slovenië
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Sri Lanka
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Turkije
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Venezuela
  • Vietnam

Je controleprofiel instellen

Je kunt alleen het e-mailadres van je Google-account laten controleren of andere informatie aan je controleprofiel toevoegen.
  1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik onder Darkweb-rapport op Instellen en dan Controle starten.
  3. Zo neem je meer persoonlijke informatie uit je Google-account op in je controleprofiel:
    1. Vink de gewenste selectievakjes aan.
    2. Klik op Toestaan.
  4. Bevestig je keuze en voeg eventueel extra gegevens toe die je wilt controleren.
  5. Klik op Klaar.
Resultaten bekijken en actie ondernemen
Je kunt alle resultaten in je Darkweb-rapport tegelijk krijgen of per informatietype uit je controleprofiel.
De resultaten over het darkweb stellen verschillende acties voor om je persoonlijke informatie te beschermen. Je resultaten begrijpen en actie ondernemen.

Resultaten verkrijgen

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik op Darkweb-rapport.
  3. Klik op Alle resultaten bekijken als je alle resultaten tegelijk wilt bekijken.
  4. Klik op een resultaat om meer informatie daarover te zien.
  5. Als je de resultaten wilt filteren op type persoonlijke informatie, klik je rechtsboven op de dropdownpijl Pijl-omlaag.
  6. Kies een gegevenstype:
    • SSN
    • Naam
    • Geboortedatum
    • Adres
    • Maximaal 10 e-mailadressen
    • Maximaal 10 telefoonnummers
    • Creditcardnummer
    • Wachtwoord
    • Gebruikersnaam
    • Gender

Actie ondernemen:

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik op Darkweb-rapport.
  3. Klik op een resultaat.
  4. Scroll om aanbevolen acties te krijgen naar Mogelijke volgende stappen.
Je controleprofiel bewerken of verwijderen
Belangrijk: Het e-mailadres dat aan je Google One-abonnement is gekoppeld, kun je niet bewerken of verwijderen, tenzij je je controleprofiel verwijdert om het Darkweb-rapport uit te zetten. Als je je controleprofiel verwijdert, wordt je informatie niet meer gecontroleerd op het darkweb.
  1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik op Darkweb-rapport en dan Resultaten bekijken.
  3. Klik onder 'Gegevenslekken met jouw informatie' op Controleprofiel bewerken.

Je telefoonnummer updaten

Belangrijk: Om je telefoonnummer te verifiëren, stuurt Google One een verificatiecode naar het nummer dat je opgeeft.
  1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik op Darkweb-rapport en dan Resultaten bekijken.
  3. Klik onder 'Gegevenslekken met jouw informatie' op Controleprofiel bewerken.
  4. Scroll naar 'Telefoon (nr. van 10 toegevoegd)'.
  5. Klik rechts van het telefoonnummer op Verwijderen Verwijderen .
  6. Als je een nieuw nummer wilt toevoegen, klik je op Nummer toevoegen.
Opmerking: Je kunt nummers niet bewerken.

Je controleprofiel verwijderen

Belangrijk: Als je je controleprofiel verwijdert, wordt je informatie niet meer gecontroleerd en krijg je ook geen meldingen over nieuwe resultaten meer.
  1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik op Darkweb-rapport en dan Resultaten bekijken.
  3. Klik onder 'Gegevenslekken met jouw informatie' op Controleprofiel bewerken.
  4. Klik onderaan op Controleprofiel verwijderen.
  5. Klik in het bevestigingsscherm Controleprofiel verwijderen? op Verwijderen.

Hoe we de informatie in je controleprofiel gebruiken

Als je je controleprofiel instelt in Google One, worden je profielgegevens gebruikt om te checken of er overeenkomsten zijn op het darkweb. Als we een overeenkomst vinden, laten we je dit weten. Op de website en in de app van Google One vind je ook informatie over hoe je je persoonlijke informatie kunt beschermen.

Meer informatie over hoe Google One je privacy beschermt en jou de controle geeft