Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Wat is het darkweb?

Het darkweb is een gedeelte van het internet waar mensen hun identiteit en locatie kunnen verbergen voor elkaar en voor de politie. Zo kan het dat het darkweb wordt gebruikt om gestolen persoonsgegevens te verkopen.

Hoe krijg je toegang tot het darkweb?

Als je toegang wilt tot het darkweb, kun je Google Zoeken of browsers als Chrome of Safari niet gebruiken. In plaats daarvan heb je software nodig die speciaal voor dat doel is gemaakt, zoals Tor of I2P.

Waar wordt het darkweb voor gebruikt?

Het darkweb wordt vaak in verband gebracht met illegale activiteiten, zoals drugshandel en gegevenslekken. Overheidsinstanties gebruiken het darkweb echter ook, voor het volgende:

• Geclassificeerde informatie delen
  • Andere positieve activiteiten

Meer informatie over het verschil tussen darkweb en deepweb

Het darkweb wordt vaak ten onrechte gelijkgesteld aan het deepweb.

Deepweb verwijst naar de delen van het internet die je niet kunt bereiken via zoekmachines als Google Zoeken. Dit omvat het darkweb, maar het deepweb omvat ook pagina's die je alleen kunt vinden als je je registreert of inlogt, zoals bij de meeste content die wordt geleverd door Gmail en Facebook.

Het deepweb omvat 90% van het internet, terwijl het darkweb waarschijnlijk minder dan 0,01% omvat.

Hoe komt persoonlijke informatie op het darkweb terecht?

Gegevenslekken en malware zijn 2 veelvoorkomende manieren waarop persoonlijke informatie uiteindelijk op het darkweb terechtkomt.

Gegevenslekken vinden plaats wanneer een hacker gebruikersgegevens uit de database van een bedrijf steelt. Deze gegevens kunnen later worden verkocht aan identiteitsdieven op het darkweb.

Malware is elk soort software dat schade kan toebrengen aan een computer. Malware kan gevoelige info op je computer stelen, de computer geleidelijk trager maken en zelfs nepmails vanuit jouw account versturen. Leer hoe je je tegen malware beschermt

Hoe weet Google welke persoonlijke informatie op het darkweb staat?

Google gebruikt een externe leverancier om erachter te komen welke informatie op het darkweb wordt weergegeven. Deze leverancier heeft toegang tot databases waarin staat welke content momenteel beschikbaar is op het darkweb.