Je post beschermen (alleen in VS)

De aanbevolen stappen om jezelf online te beschermen, verschillen per land of regio. Dit artikel is alleen bedoeld voor de Verenigde Staten.

Als iemand informatie over je Amerikaanse postadres heeft gestolen, kan deze persoon je post onderscheppen.

Je kunt het volgende doen om jezelf te beschermen:

Aanmelden voor Informed Delivery

De Amerikaanse postdienst (USPS) kan je een e-mail sturen met afbeeldingen van je papieren post voordat deze wordt bezorgd. Je kunt je voor Informed Delivery van USPS aanmelden op usps.com.

Als je vermoedt dat iemand je post heeft gestolen, kun je een incident melden door de USPS-hotline te bellen op 877-876-2455 of door naar hun website usps.com te gaan.

Aanmelden voor papierloze bezorging

Je kunt bedrijven belangrijke documenten via e-mail laten sturen in plaats van per reguliere post. Ook bankafschriften en rekeningen kunnen papierloos worden bezorgd.

Als je wilt weten of een bedrijf papierloze bezorging aanbiedt, log je in op je account en ga je daarna op zoek naar deze optie.

Bescherm je krediet

Iemand kan jouw adres, naam, Social Security Number en geboortedatum gebruiken om namens jou krediet op te nemen. Leer hoe je je krediet beschermt om dit probleem te voorkomen.