Paperipostin suojaaminen (vain Yhdysvallat)

Verkossa suojautumisen suositukset vaihtelevat alueittain. Tämän artikkelin ohjeet koskevat vain Yhdysvaltoja.

Jos joku on varastanut osoitteesi tiedot Yhdysvalloissa, hän voi kaapata postisi.

Voit suojautua seuraavilla tavoilla:

Informed Delivery ‑toimitus

Yhdysvaltain postipalvelu (USPS) voi lähettää sinulle sähköpostiin esikatselukuvia paperipostistasi ennen toimitusta. Voit rekisteröityä Informed Delivery ‑toimitukseen USPS:n verkkosivustolla usps.com.

Jos uskot jonkun varastaneen postisi, voit ilmoittaa asiasta USPS:n puhelinpalveluun numeroon 877 876 2455 tai osoitteessa usps.com.

Paperiton toimitus

Voit pyytää yrityksiä lähettämään tärkeät asiakirjat sähköpostiin postitoimituksen sijaan. Voit saada paperittomasti esimerkiksi pankin tiliotteet ja laskut.

Voit selvittää mahdollisuutta saada toimitukset joltain yritykseltä paperittomana hakemalla tätä vaihtoehtoa, kun olet kirjautunut tilillesi.

Suojaudu luotonotolta

Joku voi yrittää ottaa luottoa nimissäsi, jos hän tietää osoitteesi, nimesi, Social Security Number-tunnuksesi ja syntymäpäiväsi. Ehkäise tämä ongelma selvittämällä, miten voit suojautua luotonotolta.