Så här skyddar du ditt saldo (endast USA)

Rekommenderade åtgärder för att skydda dig online varierar beroende på land eller region. Riktlinjerna i den här artikeln gäller endast USA.

Om du har ett Social Security Number (SSN) kan någon annan använda ditt namn, SSN, din adress och ditt födelsedatum för att ta ut pengar i ditt namn.

Förhindra problemet genom att göra följande:

lås ditt saldo

En kreditlåsning begränsar åtkomsten till din kreditupplysning så att inte vem som helst kan öppna ett nytt kreditkonto. Om du behöver ansöka om ny kredit medan låsningen är på plats kan du tillfälligt ta bort låsningen.

Om du vill låsa din kredit måste du kontakta alla dessa tre kreditupplysningsföretag:

Aktivera bedrägerivarning

En bedrägerivarning gör det svårare för andra att öppna ett nytt kreditkonto i ditt namn. Innan du öppnar ett kreditkonto måste företaget som utfärdar krediten verifiera din identitet.

Om du vill aktivera en bedrägerivarning behöver du bara kontakta en av dessa tre kreditupplysningsföretag:

När du kontaktar ett kreditupplysningsföretag ber det företaget de andra två företagen att aktivera en bedrägerivarning i dina rapporter.

Granska upplysningar på sidan Annual Credit Report

På webbplatsen Annual Credit Report får du kostnadsfria kreditupplysningar från alla tre kreditupplysningsföretag en gång om året. Du kan använda dessa rapporter för att leta efter aktivitet som du inte känner igen. Läs mer på webbplatsen Annual Credit Report.

Om du upptäcker att någon har tagit ut pengar i ditt namn kan du använda dessa kreditupplysningar för att återställa krediten.

Anmäl ditt stulna Social Security Number

Om ditt Social Security Number har blivit stulet kan du ringa journumret för socialförsäkringsbedrägerier på 1-800-269-0271 eller rapportera det på Federal Trade Commissions webbplats.

skapa ett mySocial Security-konto.

När du skapar ett mySocial Security-konto kan du göra anspråk på ditt Social Security Number och förhindra att någon annan gör transaktioner i ditt namn. Du kan skapa ett konto på ssa.gov.