Com pots protegir el teu crèdit (només als EUA)

Els passos recomanats per protegir-te en línia varien en funció del país o de la regió. Les indicacions d'aquest article només fan referència als Estats Units.

Si tens un Social Security Number (SSN), algú altre pot utilitzar el teu nom, el teu SSN, la teva adreça i la teva data de naixement per obtenir crèdit en nom teu.

Per evitar aquest problema, pots dur a terme aquestes accions:

Ordena un bloqueig de crèdit

Un bloqueig de crèdit restringeix l'accés al teu informe de crèdit perquè ningú no pugui obrir un compte de crèdit nou. Si vas ordenar un bloqueig i ara necessites sol·licitar crèdit, pots aixecar-lo temporalment.

Per ordenar un bloqueig, has de contactar amb les tres oficines de crèdit:

Crea una alerta de frau

Una alerta de frau dificulta que algú obri un compte de crèdit nou en nom teu. Abans d'obrir un compte de crèdit, l'empresa emissora ha de verificar la teva identitat.

Per crear una alerta de frau, només cal que contactis amb una de les tres oficines de crèdit:

Si contactes amb una oficina de crèdit, aquesta comunicarà a les altres dues que han de crear una alerta de frau per als teus informes.

Revisa el lloc web Annual Credit Report

Cada 12 mesos, el lloc web Annual Credit Report et proporciona informes de crèdit sense cost econòmic de les tres oficines de crèdit. Pots aprofitar per cercar activitat que no reconeguis en aquests informes. Per obtenir més informació, ves al lloc web Annual Credit Report.

Si descobreixes que algú ha obtingut crèdit en nom teu, pots utilitzar aquests informes per contribuir a restaurar-lo.

Informa del robatori del teu Social Security Number

Si t'han robat el Social Security Number, pots trucar a la línia telefònica directa contra fraus de la seguretat social (1-800-269-0271) o informar-ne al lloc web de la Comissió Federal del Comerç dels Estats Units.

Crea un compte de my Social Security

Si crees un compte de my Social Security, pots reclamar el teu Social Security Number i impedir que algú altre faci transaccions en nom teu. Pots crear-ne un a ssa.gov.