Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Hulp bij betalingsproblemen voor Google One-opslag

Je kunt betalingsproblemen met je Google One-abonnement vanwege regionale beperkingen, problemen met bankieren in je land of problemen met opslagruimte oplossen.

Gebruik een andere betaalmethode

Probeer indien mogelijk een andere betaalmethode te gebruiken.

1. Ga op je computer naar je Google Play-account.
  2. Klik op Een betaalmethode toevoegen.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. De nieuwe betaalmethode wordt toegevoegd aan je Google-account.
Je land voor facturering wijzigen

Belangrijk: Je kunt het thuisland of de thuisregio van een bestaand betalingsprofiel niet wijzigen. Als je bent verhuisd, op reis bent of tijdelijk in een ander land verblijft, moet je een nieuw betalingsprofiel maken.

Als je een nieuw profiel maakt, heeft dit geen invloed op betalingen voor bestaande services. Je moet je nieuwe profiel gebruiken om te betalen voor nieuwe producten of services die je koopt in je nieuwe land.

Je kunt als volgt een nieuw profiel maken:

1. Log op je computer in bij Google Pay.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik onder Betalingsprofiel naast Land op Bewerken Bewerken.
  4. Klik in het bericht dat wordt geopend op Nieuw profiel maken en dan Doorgaan.
  5. Kies het land dat je aan het nieuwe betalingsprofiel wilt koppelen.
  6. Voer de adresgegevens in.
  7. Klik op Verzenden.
Opslagruimte vrijmaken

Als je de betaalmethode, het thuisland of de thuisregio voor facturering niet kunt wijzigen, is het belangrijk dat je weet wat er gebeurt als je de opslaglimiet overschrijdt.

Al je bestanden blijven veilig opgeslagen, maar je kunt geen nieuwe bestanden opslaan. Voorbeeld:

• Gmail: Je kunt geen berichten sturen of krijgen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
  • Google Drive:
    • Je kunt geen bestanden synchroniseren of nieuwe bestanden uploaden.
    • Items worden niet meer gesynchroniseerd tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive.
    • Je kunt geen nieuwe bestanden maken in:
      • Google Documenten
      • Spreadsheets
      • Presentaties
      • Tekeningen
      • Formulieren
      • Jamboard
    • Niemand kan bestanden bewerken of kopiëren totdat je je opslaggebruik vermindert.
  • Google Foto's: Je kunt geen back-ups maken van foto's of video's. Als je meer foto's of video's wilt toevoegen, kun je Google-opslagruimte vrijmaken of meer Google-opslag kopen.

Opslagruimte vrijmaken

Meer informatie over hoe je ruimte beheert op Google Drive

Opslagbeheer gebruiken

Je kunt opslagruimte in je account vrijmaken via Google One.

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik onder Ruimte vrijmaken op Bekijken.
  3. Klik onder de categorie die je wilt beheren op Bestanden bekijken en ruimte vrijmaken.
  4. Selecteer de bestanden die je wilt verwijderen. Je kunt ook op het bestand klikken om het te bekijken.
    • Gmail: Klik rechtsboven op het filtericoon Sorteren om te filteren op grootte.
    • Drive: Gebruik de sorteeropties rechtsboven om bestanden te sorteren op bestandskenmerken:
      • Laatst gewijzigd
      • Bestandsnaam
      • Grootte
    • Foto's: Klik op Downloaden om bestanden lokaal op te slaan voordat je ze uit je Google-account verwijdert.
  5. Nadat je de bestanden hebt geselecteerd, klik je rechtsboven op Verwijderen. Klik voor foto's op Weggooien.
  6. Lees de tekst van de toestemming om dit te bevestigen.
  7. Vink het vakje aan om door te gaan.
  8. Klik op Definitief verwijderen om de geselecteerde bestanden te verwijderen. Klik voor foto's op Weggooien.
Ruimte vrijmaken in Google Drive, Gmail en Google Foto's
Belangrijk: Bestanden in de prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Voor die tijd kun je je bestanden herstellen. Na 30 dagen kun je deze bestanden definitief kwijtraken.
Als je je Google Drive-, Gmail- of Google Foto's-bestanden wilt verwijderen en ruimte wilt vrijmaken, verplaats je ze naar de prullenbak en maak je de prullenbak leeg. Als je meerdere bestanden of mappen tegelijk verwijdert, herstelt of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.
Je Google-gegevens downloaden
Als je meer gebruikt dan de 15 GB opslagruimte die is inbegrepen bij je Google-account, kun je je Google-gegevens exporteren en downloaden. Meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt

Hulp bij opslagproblemen

Als je abonnement wordt opgezegd en je geen opslagruimte meer hebt
Al je bestanden blijven veilig opgeslagen, maar je kunt geen nieuwe bestanden opslaan. Meer informatie over wat er gebeurt als je geen opslagruimte meer hebt
Als je de opslaglimiet overschrijdt
Je hebt 2 jaar de tijd om je gegevens te downloaden of naar een andere service te verplaatsen voordat je bestanden of gegevens worden verwijderd.
Items verwijderen om meer opslagruimte te krijgen
Ga naar Google One-opslagbeheer om items te vinden die je misschien wilt verwijderen.
Je gegevens downloaden om voldoende bestanden te verwijderen

Je kunt al je gegevens uit producten downloaden met de tool Je gegevens downloaden. Meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt

Als je het opslagquotum al hebt overschreden en kiest voor de optie Downloadlink verzenden via e-mail, geef dan een alternatief e-mailadres op om de e-mail te krijgen.

Nadat je de gegevens hebt gedownload, kun je misschien makkelijker genoeg bestanden verwijderen om weer e-mails te kunnen sturen en krijgen.