Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Google Drive voor desktop gebruiken

Gebruik de synchronisatieclient voor desktops van Google om Drive voor desktop te gebruiken en eenvoudig content te beheren en te delen op al je apparaten en in de cloud.

Gebruik Drive voor desktop om je Drive-bestanden en -mappen op je computer te vinden met Windows Verkenner of macOS Finder.

Als je een bestand in de cloud bewerkt, verwijdert of verplaatst, wordt dezelfde wijziging ook op je computer en apparaten doorgevoerd en andersom. Hierdoor zijn je bestanden altijd up-to-date en kun je ze op elk apparaat openen.

Je kunt Drive voor desktop gebruiken voor het volgende:

• Bestanden die in de cloud zijn opgeslagen rechtstreeks op je computer openen.
  • Je bestanden weergeven en ordenen in het bestandssysteem van je computer zonder opslagruimte te gebruiken.
  • Bestanden synchroniseren van je computer naar Google Drive.
    • Tijdens het synchroniseren worden je bestanden gedownload uit de cloud en geüpload vanaf de harde schijf van je computer.
    • Na de synchronisatie komen de bestanden op je computer overeen met die in de cloud.
    • Je bestanden blijven up-to-date en toegankelijk. Elke wijziging die je aanbrengt, wordt toegepast op alle apparaten.
  • Bestanden en mappen opslaan voor offline gebruik. Dit geldt ook voor bestanden uit gedeelde Drives.
  • In realtime samenwerken aan Microsoft Office-bestanden.
  • Als je Outlook in Windows gebruikt met een werk- of schoolaccount, kun je bestanden sturen en opslaan met Microsoft Outlook.

Drive voor desktop installeren en instellen

Drive voor desktop downloaden

Belangrijk: Controleer voordat je begint of je besturingssysteem compatibel is met Drive voor desktop.

1. Zo download je Drive voor desktop:

DOWNLOADEN VOOR WINDOWS DOWNLOADEN VOOR MAC

2. Open op je computer:
    • Windows: GoogleDriveSetup.exe
    • Mac: GoogleDrive.dmg
  3. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, kun je Drive voor desktop misschien niet gebruiken of moet je organisatie het misschien voor je installeren. Neem contact op met je beheerder als je vragen hebt.

Drive voor desktop openen
Als je Drive voor desktop gebruikt, vind je het Drive voor desktop-menu Drive File Stream hier:
  • Windows: rechtsonder in het systeemvak.
    • Tip: Je moet misschien op de pijl klikken naast Verborgen iconen tonen.
  • Mac: Rechtsboven in de menubalk.

Als je Drive voor desktop makkelijker wilt vinden als de app is gesloten, kun je deze vastzetten:

• Windows:
    • Als je Drive wilt toevoegen aan het menu Start, klik je in het menu Start met de rechtermuisknop op Drive en dan Aan Start vastmaken.
    • Als je Drive wilt toevoegen aan de taakbalk, klik je in het menu Start met de rechtermuisknop op Drive en dan Aan taakbalk vastmaken.
  • Mac:
    • Als je Drive wilt toevoegen aan je Dock, sleep je in de map Apps de Drive-app naar de linkerkant van de regel tussen de recent gebruikte apps.

Aan de slag met Google Drive voor desktop

Inloggen bij Drive voor desktop
Als je Drive voor desktop voor het eerst opent of nadat je account is ontkoppeld, log je op deze manier in:
  1. Open Drive voor desktop Drive File Stream op je computer.
  2. Klik op Inloggen met browser.
  3. Log in op het Google-account dat je wilt gebruiken met Drive voor desktop.

Tip: Je kunt maximaal 4 accounts tegelijk gebruiken met Drive voor desktop. Meer informatie over hoe je meerdere accounts tegelijk kunt gebruiken

Je Google Drive-bestanden gebruiken in Drive voor desktop

Als je Drive voor desktop installeert, worden je bestanden weergegeven op de Google Drive-locatie in Windows Verkenner of macOS Finder. Open Drive voor desktop Drive File Stream op je computer.

1. Klik op je naam en dan Google Drive .
    • Afhankelijk van hoe jij of je organisatie Drive eerder hebt gebruikt, kun je ook het volgende openen:
      • Mijn Drive
      • Gedeelde Drive
      • Andere computers
  2. Dubbelklik in de map op het bestand.
    • Bestanden die zijn gemaakt met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Formulieren worden geopend in de browser.
    • Andere bestanden worden geopend in de normale apps op je computer.

Tip: Als je Drive geen content bevat, geldt het volgende:

• De map Mijn Drive is leeg.
  • De weergaven Gedeelde Drives en Andere computers worden niet getoond.

Bestanden synchroniseren met Google Drive of back-ups maken in Google Foto's

Een map synchroniseren met Google Drive of Google Foto's

Je kunt bestanden op je computer synchroniseren met Google Drive en back-ups maken in Google Foto's.

1. Open Drive voor desktop Drive File Stream op je computer.
  2. Klik op Instellingen Instellingenen danVoorkeuren.
  3. Klik aan de linkerkant op Mappen op je computer.
  4. In dit menu kun je het volgende doen:
    • Mappen toevoegen om te synchroniseren met Drive.
    • Mappen toevoegen waarvan je een back-up wilt maken in Foto's.
    • Voorkeuren bewerken van eerder ingestelde mappen.

Als je synchroniseert met Google Drive, geldt het volgende:

• Alles in de map wordt gespiegeld. Wijzigingen worden gesynchroniseerd tussen je computer en Google Drive.
  • Je kunt je bestanden online vanaf elk apparaat gebruiken of in de mobiele Google Drive-app. Gesynchroniseerde mappen staan onder Computers.
  • Als je items toevoegt aan, bewerkt, verplaatst of verwijdert uit deze mappen, worden de wijzigingen ook doorgevoerd op je computer.

Als je een back-up maakt in Google Foto's, gebeurt het volgende:

• Er worden alleen foto's en video's geüpload.
  • Foto's en video's die je verwijdert van je computer, blijven in Google Foto's staan en andersom.
  • Wijzigingen worden geüpload als nieuwe afbeeldingen. De oude afbeelding blijft in Google Foto's staan.
  • Je kunt je foto's en video's online op elk apparaat of in de mobiele Google Foto's-app weergeven.

Tip: Als je alleen foto's en video's opslaat, raden we je aan een back-up te maken in Google Foto's. Als je je bestanden op beide plaatsen opslaat, worden foto's en video's 2 keer geüpload, waardoor je meer van je Google-opslag gebruikt.

Een back-up maken van je macOS-systeemfotobibliotheek

Belangrijk: De systeemfotobibliotheek is de enige Apple Foto's-bibliotheek die kan worden gesynchroniseerd met Google Foto's. Daarentegen kun je alle Apple-fotobibliotheken wel synchroniseren met Drive.

Als je een Apple-fotobibliotheek synchroniseert met Drive, wordt alles gesynchroniseerd, inclusief thumbnails en andere metadata. We raden je af deze bestanden te wijzigen vanaf een andere computer of in de cloud. Hierdoor kan je bibliotheek beschadigd raken.

Je systeemfotobibliotheek is de enige bibliotheek die kan worden gebruikt met iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream. Als je maar één fotobibliotheek hebt, is dat de systeemfotobibliotheek. Anders is de eerste fotobibliotheek die je in Foto's maakt of opent je systeemfotobibliotheek.

Er wordt tijdelijk ruimte op de harde schijf gebruikt om foto's en video's uit je iCloud te downloaden en naar Google Foto's te uploaden. Meer informatie over hoe je back-ups maakt van je foto's en video's

Meer informatie over functies van Drive voor desktop

Instellingen van Drive voor desktop aanpassen
Verbeter Drive voor desktop met geavanceerde instellingen. Je kunt het volgende doen:
  • Synchronisatievoorkeuren aanpassen.
  • Realtime aanwezigheid met Microsoft Office aan- of uitzetten.
  • Instellingen van Google Foto's aanpassen.
  • Algemene instellingen aanpassen, zoals automatisch starten, sneltoetsen en proxyinstellingen.
Meer informatie over hoe je de instellingen van Drive voor desktop aanpast
Bestanden en mappen offline openen

Met Drive voor desktop kun je bestanden en mappen opslaan voor offline gebruik. Meer informatie over hoe je bestanden offline gebruikt met Drive voor desktop

Zoeken naar je Drive-bestanden

Als je je bestanden wilt vinden in Drive, zoek je in Drive voor desktop. Door in Drive voor desktop te zoeken in plaats van Windows Zoeken of macOS Spotlight, zorg je dat alle bestanden van de Drive-streaminglocatie worden meegenomen in de zoekopdracht.

1. Open Drive voor desktop Drive File Stream op je computer.
  2. Klik op Zoeken Search.
  3. Voer je zoektermen in.
  4. Open het bestand. Als het bestand op je computer staat, wordt het geopend met de bijbehorende app. Anders wordt het geopend in Drive op het web.

Tip: Als je het zoekvenster wilt openen, kun je ook de sneltoets voor zoeken gebruiken.

Werken aan MS Outlook- en Office-bestanden

Je kunt in realtime werken aan Office-bestanden als je Drive voor desktop gebruikt. Windows-gebruikers met een werk- of schoolaccount kunnen ook bestanden sturen en opslaan met Microsoft Outlook. Meer informatie over hoe je Microsoft Office-bestanden gebruikt met Drive voor desktop

Drive voor desktop gebruiken met macOS
Mijn Drive spiegelen

Spiegelen en streamen zijn twee manieren om je bestanden te synchroniseren.

• Je kunt mappen op je computer alleen spiegelen.
  • Gedeelde Drives en andere computers kunnen alleen worden gestreamd.
  • Mijn Drive kun je spiegelen of streamen.
  • Als Drive voor desktop is geïnstalleerd, wordt de map Mijn Drive gestreamd. Na de installatie kun je je voorkeuren updaten en ervoor kiezen om Mijn Drive te spiegelen of te streamen.

Meer informatie over opties voor streamen en spiegelen met Drive voor desktop

Fouten oplossen
In Drive voor desktop staat bij Activiteit de banner Er zijn fouten opgetreden. Je kunt de lijst met fouten op een van de volgende manieren weergeven:
  • Klik op de link in de banner.
  • Klik op Instellingen en danFoutenlijst.

Meer informatie over fouten oplossen