Konsumentinformation om Google Nyheter

Innehåll som du ser på Google Nyheter kommer från externa nyhetsutgivare.

Artikelrankning på Google Nyheter

Vi strävar efter att visa högkvalitativt och tillförlitligt nyhetsinnehåll om ämnen som intresserar dig på Google Nyheter.

För att Google Nyheter ska bli så intressant och användbart som möjligt påverkar följande faktorer innehållets layout, visning och ordning på Google Nyheter:

• innehållets popularitet, kvalitet och relevans
  • dina tidigare interaktioner och köp via Google Nyheter och andra av Googles tjänster

Vissa utgivare kan ha ett avtal med Google som tillåter licensierad användning av deras artikelinnehåll. Detta påverkar inte artiklarnas rankning. Om du har en prenumeration hos en leverantör av betalinnehåll blir dock den utgivarens innehållsrankning högre.

I flöden med endast video begränsas resultaten till innehåll på YouTube och innehåll från licensierade utgivare.

Köp och prenumerationer via Google Nyheter

Utgivare säljer visst innehåll via engångsköp eller regelbundna prenumerationer på deras innehåll. Google får en del av intäkterna från köp och prenumerationer via Google Nyheter.

Innan du slutför ett köp visas följande på köpskärmen:

• pris
  • eventuella regelbundna prenumerationsavgifter
  • utgivarinformation

Läs mer om köp som görs via Google Nyheter. Detta omfattar våra policyer och information om hur du ser din beställningshistorik.

Annonser på Google Nyheter

Artiklar på Google Nyheter innehåller ibland annonser, och de är märkta som sådana. Det är utgivarna själva som hanterar dessa annonser. Google kan få en del av betalningen från annonsören.