Informatie voor de consument van Google Nieuws

Content die je in Google Nieuws ziet, is afkomstig van externe nieuwsuitgevers.

De positie van een artikel op Google Nieuws

Bij Google Nieuws streven we ernaar om betrouwbare nieuwscontent van hoge kwaliteit te leveren die over onderwerpen gaat die je interessant vindt.

We willen Google Nieuws zo interessant en nuttig mogelijk voor je maken, en de volgende factoren zijn van invloed op de vormgeving, vermelding en rangschikking van content op Google Nieuws:

• De populariteit, kwaliteit en relevantie van de content.
  • Je eerdere interacties en aankopen bij Google Nieuws en andere Google-services.

Sommige uitgevers kunnen een contractuele overeenkomst hebben met Google voor gelicentieerd gebruik van de content van hun artikel. Dit heeft geen invloed op de positie van het artikel. Maar als je een abonnement hebt op een betaalde contentleverancier, wordt de positie van de content van die uitgever wel hoger.

Op feeds met alleen video zijn de resultaten beperkt tot content die door YouTube wordt gehost en content van gelicentieerde uitgevers.

Aankopen en abonnementen via Google Nieuws

Uitgevers verkopen sommige content via een eenmalige aankoop of een terugkerend abonnement op hun content. Google krijgt een deel van de opbrengst uit aankopen en abonnementen die via Google Nieuws betaald worden.

Voordat je een aankoop afrondt, zie je het volgende op het aankoopscherm:

• De aankoopprijs
  • Terugkerende abonnementskosten
  • Gegevens van de uitgever

Meer informatie over aankopen via Google Nieuws. Dit omvat ons beleid en hoe je je bestelgeschiedenis ziet.

Advertenties op Google Nieuws

Artikels op Google Nieuws tonen soms advertenties. Deze zijn als zodanig gelabeld. De uitgevers zelf beheren deze advertenties. Google krijgt misschien een deel van de betaling van de adverteerder.