Anpassa vad du hittar på Google Nyheter

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig om du är inloggad på Google-kontot.

Du kan anpassa Google Nyheter för att få artiklar om specifika ämnen, som sport, teknik eller rymdutforskning. Uppdateringar från intressena du följer visas i innehållsflödet på fliken Följer.

Så här får du fler eller färre artiklar om sådant som du är intresserad av:

• Följ eller sluta följ ett intresse, till exempel ett ämne, en plats eller en publikation.
  • Gilla eller ogilla specifika artiklar om ett ämne eller från en källa.
  • Dölj artiklar från en källa.

Välja vilka artiklar du vill visa

Följa ett intresse

1. Öppna Google Nyheter Appen Google Nyheter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Sök Search högst upp.
  3. Sök efter ett ämne, en plats eller en publikation eller tryck på ett intresse som visas.
  4. Tryck på Följ Följ.

Tips! Tryck på Tidningskiosk Tidningskiosk om du vill utforska nya ämnen, platser och publikationer.

Sluta följa ett intresse

Så här gör du om du inte längre vill få uppdateringar eller nyheter om ett ämne, en plats eller en publikation:

• Öppna ämnet, platsen eller publikationen och tryck på Följer Sluta följa.
  • Tryck på Följer Följer längst nedföljt av Visa alla och hantera följt av Mer Mer följt av Sluta följa Sluta följa.

Gilla eller ogilla en artikel

Viktigt! Det kan hända att du inte kan gilla eller ogilla en artikel. Du kan till exempel inte gilla artiklar med etiketten Rubriker i avsnittet Sammanfattning eller artiklar på fliken Rubriker.

1. Tryck på Mer Mer under en artikel som du gillar eller inte gillar.
  2. Du kan
    • visa fler liknande artiklar genom att trycka på Fler artiklar som liknar den här Mer sådant
    • visa färre liknande artiklar genom att trycka på Färre artiklar som den här Färre sådana.

Dölja artiklar från en källa

1. Hitta en artikel från källan du inte längre vill få uppdateringar från.
  2. Om du inte vill visa artiklar från den källan längre trycker du på Mer Mer följt av Dölj alla artiklar från [källa] Dölj den här källan.

Så här används din webb- och appaktivitet i Google Nyheter

I Google-kontot sparas sökningar och annan aktivitet i Googles produkter i Min aktivitet. Dina nyheter i Google Nyheter kan anpassas utifrån vissa av dessa aktiviteter. Läs mer om att visa och styra aktivitet i kontot