Kontrollera eller ändra inställningarna för Google Nyheter

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig om du är inloggad på Google-kontot.

Du kan ändra inställningarna för Google Nyheter, till exempel:

• Språk och region
  • Textstorlek
  • Färgschema
  • Alternativ för videouppspelning

Ändra inställningar i appen

1. Öppna Google Nyheter-appen Appen Google Nyheter.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Inställningar för Nyheter.
  3. Tryck på inställningen som du vill ändra.

Ändra visningsinställningar för artiklar

Du kan ändra inställningarna så att fler rubriker får plats samtidigt och göra miniatyrerna mindre.

1. Öppna Google Nyheter-appen Appen Google Nyheter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Inställningar för Nyheter .
  3. Aktivera Små kort.

Tillgängliga allmänna inställningar

Beroende på vilken enhet och appversion du använder kan du ändra följande inställningar:

• Språk och regioner du är intresserad av: Välj upp till två språk och platser som du är intresserad av.
  • Mörkt tema: Använd mörka färger i stället för ljusa. Aktivera eller inaktivera i enhetsinställningarna. Läs mer om hur du använder ett mörkt färgschema.
  • Små kort: Visa historier med mindre bilder och ord.
  • Källor och ämnen som det ska visas mindre av: Om du har valt att dölja en publikation kan du välja att visa den igen.
  • Datasparläge: Välj när du vill spara mobildata.
  • Spela upp videor automatiskt: Välj om videor alltid ska spelas upp automatiskt, aldrig eller bara när du är ansluten till Wi-Fi.
  • Temperaturenhet: Välj Fahrenheit, Celsius eller Kelvin.
  • Plats: Läs om hur du uppdaterar din plats på Google. För Google Nyheter och andra appar väljer du vilka appar som får använda Android-telefonens plats.

Hitta och styra din webb- och appaktivitet

1. Öppna Google Nyheter-appen Appen Google Nyheter.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Min aktivitet

Läs mer om hur du visar och styr din webb- och appaktivitet

Tillgängliga aviseringsinställningar

Du kan välja vilka e-postmeddelanden om dagliga sammanfattningar och aviseringar du får från appen Google Nyheter. Läs mer om aviseringar från Google Nyheter.

Spara artiklar och läsa dem senare

Om du vill läsa nyhetsartiklar senare kan du spara dem. Läs om hur du sparar artiklar.

Anpassa innehållet i Google Nyheter

Du kan anpassa Google Nyheter så att du ser fler artiklar om det du gillar och färre om det du inte är intresserad av. Läs mer om hur du förbättrar vilket innehåll som visas för dig.