Abonneren op services of content

Je kunt je via Google Play abonneren op betaalde premium services en functies voor bepaalde apps.

Als je je abonneert:

• Het abonnement is voor onbepaalde tijd geldig en de kosten worden aan het begin van elke factureringsperiode in rekening gebracht, volgens de voorwaarden van je abonnement, bijvoorbeeld wekelijks, jaarlijks of een andere periode.
  • Als je een aanbieding voor een proefperiode accepteert, krijg je een e-mail als de proefperiode bijna is afgelopen.
    • Aan het einde van je proefperiode begint de eerste factureringsperiode en wordt het bedrag in je abonnementsvoorwaarden automatisch in rekening gebracht.
    • Als je kosten wilt voorkomen, zeg je het abonnement op voordat de proefperiode afloopt.
  • Misschien staat tot 24 uur vóór de volgende factureringsperiode een betalingsmachtiging op je betaalmethode. Er worden echter pas kosten in rekening gebracht op de verlengingsdatum van de factureringsperiode. Als je de betalingsmachtiging wilt verwijderen, zeg je het abonnement op voordat de volgende betaalcyclus begint.
  • Je kunt je abonnement altijd opzeggen via Abonnementen op Google Play. Als je het abonnement opzegt, heb je aan het einde van de huidige factureringsperiode geen toegang meer tot het abonnement, tenzij je je abonnement hebt afgesloten met een betalingsplan. Zie 'Automatische verlenging van een betalingsplan stopzetten' hieronder voor meer informatie over hoe opzegging werkt voor betalingsplannen.
  • Voor bepaalde jurisdicties heb je de volgende opties:
  • Je kunt ook een tweede betaalmethode toevoegen aan je Google Play-account om onderbrekingen in je abonnementsservice te voorkomen als je primaire betaalmethode verloopt of wordt geweigerd. Meer informatie over hoe je een alternatieve betaalmethode toevoegt
  • Als de betaling mislukt, heb je misschien een respijtperiode om je betaalmethode te updaten. Tijdens de respijtperiode kun je je abonnement misschien nog gebruiken. Als de respijtperiode afloopt of als er geen respijtperiode is, kan je account maximaal 60 dagen worden geblokkeerd. Je kunt het abonnement dan niet gebruiken. Tijdens een respijtperiode en periode voor accountblokkering probeert Play de betaling periodiek opnieuw. Als het betalingsprobleem niet is opgelost voordat een respijtperiode afloopt en de accountblokkeringsperiode voorbij is, wordt het abonnement automatisch opgezegd.
  • Google kan abonnementsgegevens die jou niet persoonlijk identificeren, delen met ontwikkelaars om ze te helpen abonnementen aan te bieden.

Tip: Als je een Chromebook gebruikt en de Google Play Store hebt geïnstalleerd, tik je op Android.

Abonneren op services en content in apps

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Zoek en open de app die premium services biedt tegen betaling.
  4. Tik op Abonneren.
  5. Kies een abonnementsoptie en bekijk je abonnementsgegevens.
  6. Selecteer een betaalmethode.
  7. Tik op Abonneren.

Tip: Als je een proefabonnement wilt opzeggen en kosten wilt voorkomen, zeg je het abonnement op voordat de proefperiode afloopt.

Abonneren op een app met een promotiecode

Er zijn twee typen promotiecodes.

Als in je code woorden en cijfers worden gebruikt, zoals HAPPYHOLIDAYS2020
  1. Download en installeer de app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek in de app voor je abonnement het abonnement waarop je code van toepassing is.
  3. Doorloop het betalingsproces totdat de betaalmethode wordt weergegeven.
    • Als je geen betaalmethode hebt, voeg je er een toe.
  4. Tik naast de betaalmethode op de pijl-rechts pijl-rechts.
  5. Tik op Code inwisselen.
  6. Geef je code op en volg de instructies op het scherm.
  7. Bevestig dat voor je aankoop de promotie wordt gebruikt.
  8. Tik op Abonneren.
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Cadeaucode inwisselen.
  4. Geef de code op
  5. Tik op Inwisselen.
  6. Download en installeer de app voor je abonnement.
  7. Zoek in de app naar het type abonnement waarop je code van toepassing is.
  8. Check je winkelwagen om te bevestigen dat voor je aankoop de promotiecode wordt gebruikt.
  9. Volg de stappen in de app.
  10. Open de app om je abonnement af te ronden.

Als je de promotiecode niet kunt inwisselen of je niet kunt abonneren met de promotiecode, bekijk je meer informatie over het oplossen van problemen met codes.

Abonneren met een seizoenspas

Een seizoenspas is een terugkerend of eenmalig abonnement waarmee je toegang krijgt tot een seizoen aan content. Als je een terugkerende seizoenspas koopt, wordt deze automatisch verlengd aan het begin van het volgende seizoen, op de datum die door de ontwikkelaar is ingesteld. Sommige seizoenspassen kunnen worden gekocht met een betalingsplan.

Je kunt een seizoenspas op elk moment opzeggen. Als je je seizoenspas opzegt, heb je vanaf het einde van de huidige factureringsperiode geen toegang meer tot het abonnement. Als je je abonnement hebt gekocht met een maandelijks betalingsplan, heb je geen toegang meer aan het einde van je betalingsplan. Zie het gedeelte 'Automatische verlenging van een betalingsplan stoppen' hieronder voor meer informatie over hoe opzegging werkt voor seizoenspassen met een betalingsplan.

Ga naar Abonnementen op Google Play of neem contact op met de app-ontwikkelaar voor meer informatie over je seizoenspas.

Abonneren met een betalingsplan

Als je je abonneert op content met een betalingsplan, ga je akkoord met meerdere betalingen in een bepaalde periode. Als je een terugkerend betalingsplan koopt, wordt dit automatisch verlengd op de verlengingsdatum.

Ga naar In aanmerking komende locaties voor betalingsplannen voor abonnementen voor meer informatie over de beschikbaarheid van betalingsplannen. Als je een betalingsplan hebt, ga je naar Abonnementen op Google Play of check je je betalingsbewijs per e-mail voor informatie over je abonnement. Betalingsplannen vallen onder de Servicevoorwaarden voor Google Play-betalingsplannen.

Automatische verlenging van een betalingsplan stopzetten

Nadat de kosten voor een betalingsplan in rekening zijn gebracht via je betaalmethode, kun je eventuele resterende betalingen voor dat betalingsplan niet meer annuleren. Je kunt er wel voor kiezen om te voorkomen dat je betalingsplan automatisch wordt verlengd. Dit betekent dat er op de volgende verlengingsdatum van je abonnement (die je kunt bekijken in Abonnementen op Google Play of in je e-mailbevestiging) geen kosten in rekening worden gebracht. Tot die tijd houd je toegang tot je content. Als je de verlenging van je betalingsplan stopt, ben je nog steeds verantwoordelijk voor eventuele resterende betalingen voor je huidige betalingsplan. Google Play doet geen terugbetalingen, tenzij anders is vermeld in het Teruggavebeleid van Google Play.

Abonneren met een prepaid-abonnement

Prepaid-abonnementen zijn abonnementen voor een vaste periode die worden aangeboden door bepaalde apps. Ze worden niet automatisch verlengd. Als je betaalmethode geen terugkerende abonnementen ondersteunt, is een prepaid-abonnement misschien een goede optie voor je.

In tegenstelling tot reguliere abonnementen worden prepaid-abonnementen gebruikt om voor een bepaalde tijd toegang tot abonnementen te kopen. Als de periode is afgelopen, raak je de toegang tot het abonnement kwijt.

Wil je toegang houden tot het abonnement nadat de prepaid-periode is afgelopen, dan kun je het volgende doen:

• Verleng het prepaid-abonnement.
  • Stap over op een terugkerend abonnement.

Niet alle apps hebben een optie voor een prepaid-abonnement. Prepaid-abonnementen ondersteunen geen kosteloze proefperioden.

Zo meld je je aan voor een prepaid-abonnement:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Zoek en open de app die prepaid-abonnementen aanbiedt tegen betaling.
  4. Tik op Abonneren.
  5. Kies het prepaid-abonnement dat je wilt kopen.
  6. Selecteer een ondersteunde betaalmethode.
  7. Tik op Kopen.

Een abonnement starten vanaf een website

1. Selecteer Abonneren via je Google-account of Abonneren via Google op de website die abonnementen aanbiedt.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Selecteer een abonnementsaanbieding, zoals jaarlijks of maandelijks (dit kan afhankelijk zijn van de abonnementstypen die de website biedt).
  4. Bevestig je betaalmethode en factuuradres.

Meer informatie over hoe je een bestaand abonnement kunt toevoegen aan je Google-account