Abonneren op services of content

In sommige apps voor gezondheid en welzijn, video- of muziekstreaming, dating en meer kun je premium services en functies kopen voor een prijs. Je kunt je abonneren op deze apps met Google Play.

Als je je abonneert:

• Er worden automatisch kosten in rekening gebracht voor elke verlengingsperiode, afhankelijk van je abonnementsvoorwaarden (bijvoorbeeld wekelijks of jaarlijks).
  • Als je een aanbieding voor een kosteloze proefperiode accepteert, krijg je een e-mail als de kosteloze proefperiode bijna is afgelopen.
    • Aan het einde van je kosteloze proefperiode wordt automatisch het bedrag in je abonnementsvoorwaarden in rekening gebracht.
    • Als je kosten wilt voorkomen, zeg je het abonnement op voordat de proefperiode afloopt.
  • Misschien zie je tot 24 uur vóór de verlengingsdatum een betalingsmachtiging op je betaalmethode. Er worden echter pas kosten in rekening gebracht op de verlengingsdatum. Als je de betalingsmachtiging wilt verwijderen, zeg je het abonnement op vóór de verlengingsdatum.
  • Je kunt je abonnement altijd opzeggen via het gedeelte Abonnementen op Google Play. Als je je abonnement opzegt, heb je aan het einde van de huidige factureringsperiode geen toegang meer tot het abonnement. Meer informatie over hoe je je abonnement opzegt
  • Je kunt ook een tweede betaalmethode toevoegen aan je Google Play-account om onderbrekingen in je abonnementsservice te voorkomen als je primaire betaalmethode verloopt of wordt geweigerd. Meer informatie over hoe je een alternatieve betaalmethode toevoegt
  • Als de betaling mislukt, heb je misschien een respijtperiode om je betaalmethode te updaten. Tijdens de respijtperiode kun je je abonnement mogelijk nog gebruiken. Als de respijtperiode voorbij is (of onmiddellijk als er geen respijtperiode is), wordt je account in de wacht gezet en kun je het abonnement niet gebruiken. Als het betalingsprobleem niet binnen 30 dagen is opgelost, wordt het abonnement automatisch beëindigd.
  • Google kan abonnementsgegevens die jou niet persoonlijk identificeren, delen met ontwikkelaars om ze te helpen abonnementen aan te bieden.

Tip: Als je een Chromebook gebruikt en de Google Play Store hebt geïnstalleerd, tik je op Android.

Abonneren op services en content in apps

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Zoek en open de app die premium services biedt tegen betaling.
  4. Tik op Abonneren.
  5. Kies een abonnementsoptie. Als de app een proefperiode biedt, kunt u er ook voor kiezen het abonnement enige tijd te proberen.
  6. Selecteer een betaalmethode.
  7. Tik op Abonneren.
  8. [Optioneel] Als u een proefabonnement wilt opzeggen en kosten wilt voorkomen, zegt u uw abonnement op voordat de proefperiode afloopt.

Abonneren op een app met een promotiecode

Er zijn twee typen promotiecodes.

Als in je code woorden en cijfers worden gebruikt, zoals HAPPYHOLIDAYS2020
  1. Download en installeer de app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek in de app voor je abonnement het abonnement waarop je code van toepassing is.
  3. Doorloop het betalingsproces totdat de betaalmethode wordt weergegeven.
    • Als je geen betaalmethode hebt, voeg je er een toe.
  4. Tik naast de betaalmethode op de pijl-rechts pijl-rechts.
  5. Tik op Code inwisselen.
  6. Geef je code op en volg de instructies op het scherm.
  7. Bevestig dat voor je aankoop de promotie wordt gebruikt.
  8. Tik op Abonneren.
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Cadeaucode inwisselen.
  4. Geef de code op
  5. Tik op Inwisselen.
  6. Download en installeer de app voor je abonnement.
  7. Zoek in de app naar het type abonnement waarop je code van toepassing is.
  8. Check je winkelwagen om te bevestigen dat voor je aankoop de promotiecode wordt gebruikt.
  9. Volg de stappen in de app.
  10. Open de app om je abonnement af te ronden.

Als je de promotiecode niet kunt inwisselen of je niet kunt abonneren met de promotiecode, bekijk je meer informatie over het oplossen van problemen met codes.

Een abonnement starten vanaf een website

1. Selecteer Abonneren via je Google-account of Abonneren via Google op de website die abonnementen aanbiedt.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Selecteer een abonnementsaanbieding, zoals jaarlijks of maandelijks (dit kan afhankelijk zijn van de abonnementstypen die de website biedt).
  4. Bevestig je betaalmethode en factuuradres.

Meer informatie over hoe je een bestaand abonnement kunt toevoegen aan je Google-account