Gespreksacties gaan verdwijnen

Gebruikers gebruiken een reeks favoriete Assistent-functionaliteiten, zoals Media, Productiviteit en Antwoorden. Ze gebruiken ook services van derden via Android-apps. Je kunt een Android-app of een gespreksactie van een ontwikkelaar met unieke spraakinteracties gebruiken om Google bijvoorbeeld het volgende te laten doen:

• Een training beginnen.
  • Maaltijd bestellen.
  • Luisteren naar een verhaal.

Gespreksacties is vanaf juni 2023 niet meer beschikbaar. Ga voor meer informatie naar onze aankondigingspagina.

Activiteiten die je kunt uitvoeren met zinnen zoals 'Praat met…' zijn niet meer beschikbaar voor games, verhalen en onderwijs. Je ziet deze verandering misschien op veel van de apparaten die je met de Assistent gebruikt, zoals speakers, smartdisplays en mobiele telefoons.

Veel populaire Assistent-functionaliteiten hebben geen invloed op deze wijziging, zoals:

• Vragen beantwoorden
  • Muziek en video's afspelen
  • Bellen
  • Timers
  • Smarthome-bediening
  • Android-apps starten en beheren

Vanaf medio mei 2023 laat de Assistent het je weten als je een Gespreksactie probeert te gebruiken die niet meer beschikbaar is.