To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurera och styra Microsoft Xbox-enheter med assistenten

Du kan styra Microsoft Xbox-enheter med rösten när du länkar dem i Google Home-appen. Om du lägger till en högtalare eller skärm med Google Assistent kan röststyrning vara handsfree.

Enheter som stöds

• Xbox One
  • Xbox One S och S All-Digital Edition
  • Xbox One X

Länka din Xbox i Google Home-appen

Snabb konfigurering

Du kan använda snabb konfigurering om du har använt en länk med en genväg på tv:n och du redan har aktiverat digitala assistenter och Instant-on på Xbox.

Använd den här genvägen på telefonen eller surfplattan:

Länka Xbox till Google-kontot

Om du redan har laddat ned Google Home-appen leder länken till en skärm där du kan länka ditt Xbox-konto till Home-appen.

1. Slutför kontolänkningen enligt anvisningarna från Microsoft och tilldela konsoler till rum.
  2. Xbox är klar. Tryck på Klar.
  3. Konfigureringen är klar. Nu kan du styra Xbox med rösten.

Om du inte har laddat ned Google Home-appen leder länken till en skärm där du kan skaffa appen. Ladda ned appen och öppna länken med genvägen igen.

Länka kontot manuellt

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Konfigurera högtalaren eller skärmen med Google Assistent via Google Home-appen Google Home-appen om du inte redan har gjort det. (Valfritt steg om du vill ha handsfree röststyrning.)
  3. Konfigurera Xbox enligt tillverkarens anvisningar om du inte redan har gjort det.
  4. Ställ in energiläget på Instant-on och aktivera digitala assistenter på Xbox.
  5. Öppna Google Home-appen Google Home-appen. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  6. Tryck på Enheter   Lägg till   Fungerar med Google Home Works with Google Home.
  7. Skriv Xbox i sökfältet välj Xbox.
  8. Slutför kontolänkningen enligt anvisningarna från Microsoft och tilldela konsoler till rum.
  9. Xbox är klar. Tryck på Klar.
  10. Konfigureringen är klar. Nu kan du styra Xbox med rösten.

Styra Xbox

Här är några grundläggande röstkommandon som du kan använda. Använd namnet på konsolen så som det visas i Google Home-appen.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Sätta på eller stänga av konsolen. ”Sätt på eller stäng av <konsolens namn>.”
Starta en app. ”Starta <appens namn> på <konsolens namn>.”
Spela ett spel. ”Spela <spelets nam> på <konsolens namn>.”
Spela in ett klipp under spel. ”Spela in det på <konsolens namn>.”
Styra medieuppspelning.

”Pausa på <konsolens namn>.”
”Återuppta på <konsolens namn>.”
”Nästa avsnitt på <konsolens namn>.”

Styra tv:ns inställningar (om du har konfigurerat enhetsstyrning på konsolen). ”Höj volymen på <konsolens namn>.”
”Ljud av på <konsolens namn>.”
Öppna systeminställningar och funktioner. ”Öppna Inställningar på <konsolens namn>.”
Du kan även öppna Vänner eller Grupp med rösten.