To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Anpassa röstkommandon för smarta kontakter eller smarta strömbrytare med enhetstyp

I Google Home-appen kan du ange vilken typ av enhet som ska användas med smarta kontakter, uttag och strömbrytare. Det innebär att du kan använda röstkommandon för enheten i stället för kontakten eller strömbrytaren.

Om du till exempel kopplar en lampa till den smarta kontakten kan du välja Lampa under inställningen Enhetstyp. När du ber högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Home att tända lamporna tänder den lampan och dina länkade smarta lampor.

Konfigurera enhetstyp

1. Konfigurera den smarta kontakten eller strömbrytaren i Google Home-appen om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar uppe till höger följt av Enhetstyp.
  5. Välj önskad enhetstyp i listan följt av Nästa.
  6. Ange ett namn på enheten följt av Spara.

Använda röstkommandon

Du kan sätta på eller stänga av kontakten eller strömbrytaren med röstkommandon. Se till att själva enheten är påslagen så att den slås på eller stängs av samtidigt.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Sätt på enheten

”Sätt på <enhetens namn>.”

Kom ihåg att använda namnet du angav i Google Home-appen.

”Tänd lamporna.”

Då tänds alla anslutna lampor i ett rum – även smarta lampor som läggs till separat i Home-appen.

Stänga av enheten ”Stäng av <enhetens namn>.”