To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Spraakopdrachten voor smartstekkers of -schakelaars aanpassen met het apparaattype

In de Google Home-app kun je het type apparaat opgeven dat je wilt gebruiken met je smartstekker, -stopcontact of -schakelaar. Zo kun je spraakopdrachten gebruiken voor het apparaat in plaats van de stekker of schakelaar.

Als je bijvoorbeeld een lamp aansluit op je smartstekker, kun je Lamp selecteren bij de instelling Apparaattype. Als je je speaker of scherm voor Google Nest of Home vraagt de lampen aan te doen, gaat naast de gekoppelde smartlampen ook je lamp aan.

Het apparaattype instellen

1. Stel je smartstekker of -schakelaar in via de Google Home-app (als je dat nog niet hebt gedaan).
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Apparaattype.
  5. Selecteer het gewenste apparaattype in de lijst en dan Volgende.
  6. Geef een naam op voor het apparaat en dan Opslaan.

Spraakopdrachten gebruiken

Met je spraakopdrachten zet je de schakelaar of stekker aan of uit. Zorg dat je apparaat fysiek aanstaat om ervoor te zorgen dat het tegelijkertijd wordt aan- of uitgezet.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Het apparaat aanzetten

'Zet <apparaatnaam> aan.'

Vergeet niet de naam te gebruiken die je in de Google Home-app hebt opgegeven.

'Doe het licht aan.'

Hiermee worden alle gekoppelde lampen in een ruimte aangezet, waaronder smartlampen die afzonderlijk zijn toegevoegd in de Home-app.

Het apparaat uitzetten 'Zet <apparaatnaam> uit.'