To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

VLAN-taggausta käyttävän verkon käyttöönotto

Jotkin internetpalveluntarjoajat edellyttävät VLAN-taggausta, jotta niiden modeemit voivat kommunikoida langattomien reitittimien kanssa.

Kesäkuun 2020 jälkeen valmistetut tai päivitetyt Nest Wifi- ja Google Wifi (Wi-Fi 5) ‐laitteet tukevat automaattisesti joitakin VLAN-tageja, jolloin Nest Wifin ja Google Wifin käyttöönotto ei yleensä edellytä lisätoimia.

Jotkut vanhempaa laiteohjelmistoa käyttävät laitteet eivät kuitenkaan tue VLAN-taggausta suoraan. Niitä varten tarvitaan VLAN-taggausta tukevia lisävarusteita, tai muuten käyttöönotto epäonnistuu.

Google tukee VLAN-tagien arvoja 2, 7 ja 10 (väliltä 0–4 095). Jos internetpalveluntarjoajasi edellyttää toista tagia, tarvitset lisälaitteen käyttöönoton onnistumiseksi. Selvitä internetpalveluntarjoajalta tai modeemin käyttöohjeista, minkä tagin tarvitset.

Kysy internetpalveluntarjoajaltasi, edellyttääkö sen toimittama laite (modeemi tai reititin) VLAN-tagin käyttöä. Näin saat selville, käyttääkö internetpalveluntarjoajasi VLAN-taggausta vai tarjoaako se IPTV‑ tai VoIP‑palvelua. Jos edellytyksenä on muu kuin Googlen tukema tagi, seuraa alla olevia ohjeita.

Nest Wifin tai Google Wifin käyttö VLAN-taggausta käyttävällä laajakaistayhteydellä

Jos internetpalveluntarjoajasi edellyttää VLAN-taggausta, sinun on lisättävä verkkoosi kytkin tai käytettävä erillistä VLAN-tuettua reititintä, jotta jotkin Nest Wifi- ja Google Wifi ‐laitteet toimivat.

Huom. Jos internetpalveluntarjoajasi käyttää Googlen tukemaa tagia ja käytät tilapäisesti VLAN-tuettua reititintä, verkon käyttöönoton ja yhteyden muodostamisen jälkeen Nest Wifi- ja Google Wifi ‐laitteet voivat ladata päivityksen, joka mahdollistaa VLAN-taggauksen tuen. Päivityksen avulla voit ottaa Nest Wifi ‐reitittimen tai Google Wifin ensisijaisen pisteen uudelleen käyttöön myöhemmin ilman lisälaitteita.

Hallitun verkkokytkimen käyttäminen

Voit lisätä erillisen hallitun verkkokytkimen (älykytkimen), jossa on VLAN-ominaisuudet.

1. Liitä modeemin LAN-portti kytkimen WAN-porttiin Ethernet-johdolla.
  2. Liitä kytkimen LAN-portti Nest Wifi ‐reitittimen tai ensisijaisen Google Wifi ‐pisteen WAN-porttiin Ethernet-johdolla.
  3. Jos kytkimessä on vaihtoehtona STP-protokolla, varmista, että se on pois päältä. Lisäksi BPDU‐datayksiköiden edelleenlähettämisen tulisi olla käytössä, kun STP ei ole päällä. Näin vältyt joidenkin hallittujen kytkimien teknisiltä ongelmilta, jotka liittyvät reititykseen ja verkkoyhteyden silmukoihin.
  4. Kun olet valmis, ota Nest Wifi‑ tai Google Wifi ‑laitteet käyttöön Google Home ‑sovelluksella.

VLAN-tuetun reitittimen käyttäminen

Jos sinulla on jo yhdistetty reititin, joka tukee VLAN-taggausta, voit lisätä siihen Nest Wifi ‑reitittimesi tai ensisijaisen Google Wifi ‑pisteesi.

1. Liitä modeemin LAN-portti kolmannen osapuolen reitittimen WAN-porttiin Ethernet-johdolla.
  2. Liitä kolmannen osapuolen reititin Nest Wifi ‑reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen WAN-porttiin  Ethernet-johdolla.
  3. Kun olet valmis, ota Nest Wifi‑ tai Google Wifi ‑laitteet käyttöön Google Home ‑sovelluksella.

​Tästä kokoonpanosta voi seurata kaksinkertainen NAT, mikä ei välttämättä ole ongelma. Jos ongelmia esiintyy, suosittelemme asettamaan kolmannen osapuolen reitittimen siltaavaan tilaan. Voit ehkäistä häiriöitä myös laittamalla kolmannen osapuolen reitittimen Wi-Fi-yhteyden pois päältä.