Problemen oplossen met het verbinden van een Nest-thermostaat met de Nest-app of een wifi-netwerk

Als je Nest-thermostaat geen verbinding met de Nest-app of het wifi-netwerk kan maken, zie je mogelijk een van deze meldingen (of beide):

• Een TD-fout in de Nest-app, zoals TD008 of TD013

• De m15-fout op het scherm van de thermostaat

Heb je zojuist een Google Nest-thermostaat geïnstalleerd of vervangen en lukt het niet om het apparaat aan je account toe te voegen of online te krijgen? Dan volgen hier enkele stappen die je kunt uitvoeren om het probleem op te lossen.

Foutcodes

Als je een van deze foutcodes ziet, selecteer je de betreffende code voor specifieke instructies over het oplossen van het probleem.

TD003

TD004

TD009

TD018

TD023

TD030

Als je een van deze foutcodes ziet, of als je helemaal geen foutcode ziet, vind je hieronder een aantal stappen waarmee je de Nest-thermostaat aan de Nest-app kunt toevoegen.

TD001

TD003

TD004

TD005

TD006

TD007

TD008

TD010

TD011

TD012

TD014

TD015

TD016

TD017

TD019

TD020

TD021

TD022

TD023

TD030

Algemene stappen voor probleemoplossing

1. Controleer de versie van de Nest-app

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je mobiel of tablet hebt. Je kunt de app kosteloos downloaden via de Apple App Store of Google Play. Eventueel kun je de app verwijderen en opnieuw installeren om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.

2. Controleer de status van de Nest-service

Klik hier om de status van de Nest-service te bekijken.

Als de Nest-service is uitgevallen, wacht je tot deze wordt hervat en kijk je of je de thermostaat aan de Nest-app kunt toevoegen.

Als de service is uitgevallen, zie je mogelijk in de Nest-app ook het bericht 'De Nest-service is op dit moment onbereikbaar'.

3. Controleer of het wifi-netwerk in huis goed werkt

De thermostaat maakt gebruik van het wifi-netwerk in je huis. Het is daarom een goed idee om eerst te controleren of je met een ander apparaat in huis wel online kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar nest.com om te kijken of de verbinding goed werkt. Gebruik je een mobiel, zorg er dan voor dat je niet per ongeluk je mobiele data gebruikt om de verbinding te testen.

Tip: Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en schakel vervolgens alleen wifi in. Zo weet je zeker dat je niet je mobiele dataverbinding gebruikt.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Als je met geen enkel apparaat verbinding kunt maken, informeer je bij je internetprovider of er een storing in de buurt is.

4. Ga dichter bij de router staan

Houd je mobiele apparaat in de buurt van de router als je probeert de thermostaat aan de Nest-app toe te voegen.

Is je thermostaat bevestigd op een Nest-standaard, dan kun je hem ook dichter bij de router plaatsen.

5. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart wordt de internetverbinding opnieuw ingesteld. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genaamd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

Je kunt de router als volgt opnieuw opstarten:

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.

2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.

3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

Opmerking: Elke router is weer anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

Wacht tot de router volledig opnieuw is opgestart en controleer vervolgens de wifi-verbinding met een computer of telefoon (zorg dat je niet per ongeluk je mobiele dataverbinding gebruikt). Vervolgens kun je je Nest-thermostaat opnieuw toevoegen aan de Nest-app.

Reset de thermostaat en het mobiele apparaat

Zet de thermostaat terug op de fabrieksinstellingen. Ga naar De Nest-thermostaat resetten en al je persoonlijke instellingen verwijderen voor meer informatie en instructies om je thermostaat te resetten.

Je moet ook je telefoon of tablet opnieuw opstarten en de Nest-app opnieuw openen.

Belangrijk: Controleer of Bluetooth en wifi zijn ingeschakeld op je telefoon of tablet voordat je de thermostaat opnieuw probeert toe te voegen.

Controleer of je de juiste SSID en het juiste wachtwoord van je wifi-netwerk gebruikt bij het instellen van de thermostaat.

De Nest-thermostaat in de Nest-app instellen

7. Controleer de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Soms kun je de thermostaat niet aan de Nest-app toevoegen omdat de instellingen op je wifi-router of -toegangspunt incompatibel zijn.

Namen van 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken

Als je een dualbandrouter met de 2,4 GHz- en de 5 GHz-band gebruikt, zorg je dat deze banden verschillende namen hebben. De Nest-thermostaat kan geen verbinding maken met een 5 GHz-netwerk en ziet mogelijk geen verschil tussen de beide netwerken.

Nest-producten gebruiken met wifi-netwerken op 2,4 GHz en 5 GHz

Kinderbeveiliging of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien of deze functies zijn ingeschakeld in je netwerk en te kijken hoe je een uitzondering voor de Nest-thermostaat kunt maken.

IPv6 inschakelen

Voor de thermostaat is IPv6 vereist voordat hij kan worden toegevoegd aan de Nest-app. Raadpleeg de documentatie van je router om te zien of je router deze instelling ondersteunt en hoe je IPv6 kunt inschakelen.

Als je zeker wilt weten of je instellingen gebruikt waarmee de thermostaat verbinding kan maken met je wifi in huis, bekijk je het volgende artikel:

Aanbevolen instellingen voor wifi-netwerken en routers

8. Controleer de lijst met incompatibele routers

Als je de thermostaat nog steeds niet aan de Nest-app kunt toevoegen nadat je de routerinstellingen hebt gecontroleerd, kijk je of je router of modem misschien op de lijst met incompatibele apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met incompatibele apparaten staat, kunnen sommige incompatibiliteitsproblemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.