To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen bij het verbinden van een Nest-thermostaat met de Nest-app of een wifi-netwerk (andere TD-foutcodes)

Als je Nest-thermostaat geen verbinding met de Nest-app of het wifi-netwerk kan maken, zie je misschien een van deze meldingen (of beide):

• Een TD-fout in de Nest-app, zoals TD008 of TD013
  • De m15-fout op het scherm van de thermostaat

Heb je zojuist een Google Nest-thermostaat geïnstalleerd of vervangen en kun je het apparaat niet aan je account toevoegen of online krijgen? Dan vind je hieronder enkele stappen die je kunt uitvoeren om het probleem op te lossen.

Foutcodes

Als je een van deze foutcodes ziet, selecteer je de betreffende code voor specifieke instructies over het oplossen van het probleem.

TD003

TD004

TD009

TD018

TD023

TD030

Als je een van deze foutcodes ziet, of als je helemaal geen foutcode ziet, vind je hieronder een aantal stappen waarmee je de Nest-thermostaat aan de Nest-app kunt toevoegen.

TD001

TD003

TD004

TD005

TD006

TD007

TD008

TD010

TD011

TD012

TD013

TD014

TD015

TD016

TD017

TD019

TD020

TD021

TD022

TD023

TD030

Algemene stappen voor probleemoplossing

1. Check de versie van de Nest-app

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je telefoon of tablet hebt. Je kunt de Nest-app downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play. Eventueel kun je de app verwijderen en opnieuw installeren om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.

2. Check de status van de Nest-service

De status van de Nest-service checken

Als de Nest-service is uitgevallen, wacht je tot deze wordt hervat en kijk je of je de thermostaat aan de Nest-app kunt toevoegen.

Als de service is uitgevallen, zie je misschien in de Nest-app ook het bericht: De Nest-service is op dit moment onbereikbaar.

3. Zorg dat het wifi-netwerk in huis goed werkt

De thermostaat maakt gebruik van het wifi-netwerk in je huis. Het is daarom een goed idee om eerst te checken of je met een ander apparaat in huis wel online kunt gaan. Ga naar nest.com om te checken of je verbinding werkt. Gebruik je een mobiel, zorg er dan voor dat je niet per ongeluk je mobiele data gebruikt om de verbinding te testen.

Tip: Zet je mobiel in de vliegtuigmodus en zet dan alleen wifi aan. Zo weet je zeker dat je niet je mobiele gegevensverbinding gebruikt.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Als je met geen enkel apparaat verbinding kunt maken, vraag dan je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is.

4. Ga dichter bij de router staan

Houd je mobiele apparaat in de buurt van de router als je probeert de thermostaat aan de Nest-app toe te voegen.

Is je thermostaat bevestigd op een Nest-standaard, dan kun je ook de thermostaat dichter bij de router plaatsen.

5. Start je router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

Opmerking: Elke router is weer anders. Check daarom ook of de gebruikershandleiding van je router instructies bevat over het opnieuw opstarten van de router.

Wacht tot de router volledig opnieuw is opgestart en check dan de wifi-verbinding met een computer of telefoon (zorg dat je niet per ongeluk je mobiele dataverbinding gebruikt). Probeer daarna je Nest-thermostaat toe te voegen aan de Nest-app.

6. Reset de thermostaat en het mobiele apparaat

Zet de thermostaat terug op de fabrieksinstellingen. Bekijk hoe je een Nest-thermostaat opnieuw opstart of reset.

Je moet ook je telefoon of tablet opnieuw opstarten en de Nest-app opnieuw openen.

Belangrijk: Zorg dat bluetooth en wifi aanstaan op je telefoon of tablet voordat je de thermostaat opnieuw probeert toe te voegen.

Check of je de juiste SSID en het juiste wachtwoord van je wifi-netwerk gebruikt bij het instellen van de thermostaat.

De Nest-thermostaat instellen met de Nest-app

7. Check de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Check of de handleiding van je router instructies bevat om de volgende instellingen te vinden en zo nodig te wijzigen:

IPv6 of Multicast aanzetten

Als je verbinding wilt maken met een Nest-thermostaat, moet je router het internetprotocol IPv6 ondersteunen.

Wil je extra Nest-apparaten toevoegen, zorg dan dat je router multicasting ondersteunt en dat deze functie aanstaat. Nest-apparaten gebruiken multicasting om te communiceren en verbinding te maken met andere Nest-producten.

Check of de instellingen voor draadloze isolatie aanstaan op je router. Hiermee wordt voorkomen dat apparaten in je netwerk verbinding maken met andere apparaten in je huis. Nest-producten communiceren met elkaar tijdens het koppelen, instellen en dagelijks gebruik. Daarom werken ze misschien niet goed als deze instellingen aanstaan.

2,4 GHz aanzetten

Als je een dualbandrouter met de 2,4GHz- en de 5GHz-band gebruikt, zorg je dat deze banden verschillende namen hebben. Nest-thermostaten kunnen geen verbinding maken met een 5GHz-netwerk en kunnen misschien geen onderscheid maken tussen je netwerken.

Ouderlijk toezicht of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Je kunt deze instellingen tijdelijk verlagen als de thermostaat verbinding maakt met het netwerk, en de instellingen daarna weer terugzetten zodra de verbinding is gemaakt.