To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Ta bort Google Nest-enheter från Google Home-appen

Du kan ta bort kopplingen mellan ditt Google-konto och Google Nests och Google Homes enheter och tjänster på några olika sätt:

• Ta bort enskilda enheter från ett hem: Hemmet förblir konfigurerat på samma sätt vad gäller andra enheter och tjänster men utan den enhet du tar bort.
  • Ta bort dig själv eller andra från ett hem: Tar bort länken till valda konton från hemmet och enheterna.
  • Ta bort ett hem: Tar bort själva hemmet samt enheter, tjänster och data som är kopplade till hemmet.

Ta bort Google Nest-enheter från ett hem

När du tar bort en enhet från ett hem i Google Home-appen händer följande:

• Enheten kopplas bort från medlemmarna i hemmet i Google Home-appen.
  • Länken till enheten tas bort från ditt Google-konto.
  • Data som är kopplad till enheten, till exempel Video History, raderas. Obs! Viss grundläggande enhetsdata kan förbli kopplad till hemmet.
  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar   Ta bort enhet  Ta bort.

Obs!

Ta bort dig själv från ett hem

När du tar bort dig själv från ett hem händer följande:

• Du har inte längre åtkomst till hemmet och de enheter och tjänster som är kopplade till hemmet.
  • Andra medlemmar har fortfarande åtkomst till hemmet.
  • Andra medlemmar har inte längre åtkomst till de enheter eller tjänster som du konfigurerar, inklusive Nest-termostater, alarm, lås och kameror. Om du har konfigurerat en Nest Cam med Nest Hub Max är Nest Hub Max inte längre tillgänglig.
    1. Undantag: Google Nest Wifi, Google Wifi, högtalare och skärmar med Google Assistent och Chromecast-enheter är fortfarande tillgängliga för andra medlemmar i hemmet även om du tar bort dig själv från hemmet.
  • Du förlorar åtkomsten till Nest Aware-funktioner som Video History.
  • Andra medlemmar har fortfarande åtkomst till Nest Aware-funktionerna.
  • Ditt Google TV-konto tas inte bort från hemmet. Du måste logga ut från det kontot på hemmets Google TV eller på account.google.com
  • Om du är den enda medlemmen i hemmet raderas hemmet. Detta inkluderar hemdata som videomaterial från Video History och termostatinställningar.

Så här tar du bort dig själv:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Byt till hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar Hushåll.
  4. Tryck på ditt konto.
  5. Tryck på Ta bort medlem uppe till höger följt av Lämna hemmet.
Ta bort andra medlemmar från ett hem

När du tar bort medlemmar från ett hem händer följande:

• Personer får aviseringar om att de har tagits bort från hemmet.
  • De har inte längre åtkomst till enheterna eller tjänsterna i hemmet och deras konton kommer inte längre att vara länkade till enheterna.
  • Assistent-enheter som högtalare och skärmar, inklusive sådana som konfigurerats av den borttagna medlemmen, finns kvar i hemmet. Dessa enheter kommer inte längre att vara länkade till den medlem i hemmet som du tar bort.
    1. Undantag: Nest Hub Max kan tas bort och videomaterial från Video History kan raderas.
  • Personen förlorar åtkomsten till Nest Aware-funktioner som Video History.
  • Personens Google TV-konto tas inte bort från hemmet. Personen måste logga ut från sitt konto på hemmets Google TV eller på account.google.com.
  • Om den medlem som du tar bort från hemmet migrerade sitt Nest-konto och sina Nest-enheter (till exempel kameror och termostater) till ett Google-konto kanske enheterna tas bort från hemmet. Data som är kopplad till Nest-enheterna och hemmet kan raderas permanent, inklusive Video History från Nest-kameror eller termostatinställningar.
  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Byt till hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar Hushåll.
  4. Tryck på den medlem i hemmet som du vill ta bort.
  5. Tryck sedan på Ta bort uppe till höger.

Ta bort ett hem

Du kan ta bort ett hem från Home-appen om du är den enda medlemmen i hemmet.

Om du inte är den enda medlemmen i hemmet måste du först ta bort alla andra medlemmar från hemmet med Google Home-appen. Annars kan du bara ta bort dig själv från hemmet. De kvarvarande medlemmarna har fortfarande åtkomst till hemmet och dess enheter.

När du tar bort ett hem händer följande:

• Hemmet tas bort från ditt Google-konto.
  • Du kan inte använda Home-appen för att styra enheter som du har lagt till i hemmet, t.ex. lampor, skärmar, högtalare, kameror, termostater och lås, om du inte konfigurerar enheterna igen i ett nytt hem.
  • Din data som är kopplad till hemmet, till exempel Video History från Nest-kameror eller termostatinställningar, tas bort. Obs! Data som är kopplad till ditt Google-konto tas inte bort om du tar bort hemmet. Läs mer om hur du tar bort data som är kopplad till ditt konto.

Så här tar du bort ett hem:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Byt till hemmet som du vill ta bort.
  3. Tryck på Inställningar   Ta bort det här hemmet  Ta bort.

Ta bort Voice Match eller Face Match från dina enheter

Voice Match känner igen din röst så att bara du kan få åtkomst till exempelvis din kalender, dina kontakter och dina påminnelser, medan Face Match tillåter Google Assistent att känna igen dig och visa anpassat och användbart innehåll utan att du behöver fråga.

Obs! Om du inaktiverar Voice Match för enskilda enheter i hemmet är dina röst- och ansiktsmönster fortfarande tillgängliga i hemmet. Du kan även fortsätta att låta Voice Match och Face Match aktiveras automatiskt på nya högtalare och skärmar.

Besök https://myactivity.google.com/ eller följ anvisningarna nedan om du vill få åtkomst till eller ta bort ljudklipp eller foton som du tog under konfigureringen av Voice Match och Face Match.

Så här tar du bort Voice Match eller Face Match från en enhet eller ett hem i Google Home-appen:

Så här tar du bort data från Voice Match- och Face Match-registreringen:

1. Öppna Min aktivitet på en mobil enhet.
  2. Tryck på menyn Meny Annan aktivitet på Google.
  3. Scrolla ned till Voice Match- och Face Match-registrering och tryck på Visa data.
  4. Tryck på Radera alla registreringar Radera.