To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Fjern Google-enheter fra Google Home-appen

Det finnes flere metoder for å fjerne tilknytningen mellom Google-kontoen din og Google-enhetene og -tjenestene dine:

• Fjern bestemte enheter fra et hjem: Da fjernes de aktuelle enhetene fra hjemmet, mens alle andre enheter og tjenester beholdes.
  • Fjern deg selv eller andre fra et hjem: Da fjernes tilknytningen til alle valgte kontoer fra hjemmet ditt og enhetene dine.
  • Slett et hjem: Da slettes selve hjemmet samt enhetene, tjenestene og dataene som er tilknyttet det.

Merk: Det kan ta opptil 5 minutter før tillatelsesendringer for Google Home, for eksempel når du legger til eller fjerner brukere fra et hjem, trer i kraft.

Fjern Google-enheter fra et hjem

Når du fjerner en enhet fra et hjem i Google Home-appen, skjer dette:

• Enheten kobles fra alle medlemmer av hjemmet i Google Home-appen.
  • Tilknytningen mellom enheten og Google-kontoen din fjernes.
  • Data som er tilknyttet enheten, for eksempel Video History, blir slettet. Merk: Enkelte grunnleggende enhetsdata kan fortsette å være tilknyttet hjemmet.
  1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Trykk på Innstillinger   Fjern enheten  Fjern.

Merk:

Fjern deg selv fra et hjem

Når du fjerner deg selv fra et hjem, skjer dette:

• Du mister tilgangen til hjemmet samt enhetene og tjenestene som er knyttet til det.
  • Alle andre medlemmer av hjemmet beholder tilgangen til det.
  • De mister imidlertid tilgangen til enheter og tjenester du har konfigurert, for eksempel Nest-termostater, alarmer, låser og kameraer. Hvis du har konfigurert Nest Cam med Nest Hub Max, blir Nest Hub Max også utilgjengelig.

Unntak: Google Nest Wifi, Google Wifi, Assistent-kompatible høyttalere og skjermer samt Chromecast-enheter skal fortsatt være tilgjengelige for andre medlemmer – selv om du fjerner deg selv fra hjemmet.
  • Du mister tilgangen til Nest Aware-funksjoner, inkludert Video History.
  • De andre medlemmene fortsetter å ha tilgang til Nest Aware-funksjoner.
  • Google TV-kontoen din blir ikke fjernet fra dette hjemmet. Du må logge av denne kontoen på dette hjemmets Google TV-er eller via account.google.com.
  • Hvis du er det eneste medlemmet av hjemmet, blir hjemmet slettet, inkludert hjemdata som Video History-opptak og termostatinnstillinger.

Slik fjerner du deg selv:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Bytt til hjemmet du vil endre.
  3. Trykk på Innstillinger .
  4. Under hjemnavnet trykker du på profilikonene til medlemmene av hjemmet.
  5. Velg profilikonet ditt.
  6. Øverst til høyre trykker du på Fjern  og så Forlat hjemmet.
Fjern andre medlemmer fra et hjem

Når du fjerner et medlem fra et hjem, skjer dette:

• Personen blir varslet om fjerningen.
  • Personen mister tilgangen til enhetene og tjenestene i hjemmet, og tilknytningen mellom enhetene og vedkommendes konto blir fjernet.
  • Assistent-enheter (for eksempel høyttalere og skjermer) blir værende i hjemmet, selv om de er konfigurert av medlemmet som fjernes. Disse enhetene er ikke lenger tilknyttet medlemmet du har fjernet.

Unntak: Nest Hub Max kan bli fjernet, og videologgklipp kan bli slettet.
  • Personen mister tilgangen til Nest Aware-funksjoner, inkludert Video History.
  • Google TV-kontoen din blir ikke fjernet fra dette hjemmet. Du må logge av denne kontoen på dette hjemmets Google TV-er eller via account.google.com.
  • Hvis medlemmet du fjerner fra hjemmet, har overført Nest-kontoen sin og Nest-enhetene sine (for eksempel kameraer og termostater) til en Google-konto, kan disse enhetene også bli fjernet fra hjemmet. Data som er tilknyttet de aktuelle Nest-enhetene og hjemmet, for eksempel Video History-klipp eller termostatinnstillinger, kan bli slettet permanent.

Slik fjerner du andre medlemmer:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Bytt til hjemmet du vil endre.
  3. Trykk på Innstillinger .
  4. Under hjemnavnet trykker du på profilikonene til medlemmene av hjemmet.
  5. Velg profilikonet til medlemmet du vil fjerne.
  6. Øverst til høyre trykker du på Fjern   Fjern.

Slett et hjem

Du kan slette hjem fra Home-appen hvis du er det eneste medlemmet.

Hvis du ikke er det eneste medlemmet, må du først fjerne alle andre medlemmer fra hjemmet i Google Home-appen. Hvis du ikke gjør det, kan du bare fjerne deg selv, og da beholder alle gjenværende medlemmer tilgangen til hjemmet og enhetene som er tilknyttet det.

Når du sletter et hjem, skjer dette:

• Hjemmet fjernes fra Google-kontoen din.
  • Du kan ikke bruke Home-appen til å kontrollere enhetene som er lagt til i dette hjemmet, for eksempel lys, skjermer, høyttalere, kameraer, termostater og låser, med mindre du konfigurerer enhetene på nytt i et nytt hjem.
  • Data som er tilknyttet hjemmet, for eksempel videologg fra Nest-kameraer eller termostatinnstillinger, blir slettet. Merk: Ingen data som er knyttet til Google-kontoen din, blir slettet når du sletter hjemmet. Finn ut hvordan du fjerner data som er knyttet til kontoen din.

Slik sletter du et hjem:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på Favoritter . Øverst trykker du på nedoverpilen   velg hjemmet du vil endre.
  3. Trykk på Innstillinger .
  4. Rull ned til bunnen   Slett dette hjemmet.
  5. Trykk på Slett hjemmet for å bekrefte.

Fjern Voice Match eller Face Match fra enhetene dine

Voice Match kjenner igjen stemmen din for å sikre at det bare er du som har tilgang til for eksempel kalender, kontakter og påminnelser. Med Face Match kan Google-assistenten proaktivt identifisere deg og vise deg personlig og nyttig innhold uten at du trenger å be om det.

Merk: Hvis du slår av Voice Match for enkeltenheter i et hjem, er stemmen din og ansiktsmønstrene dine fortsatt tilgjengelige i hjemmet. Du kan også fortsette å la Voice Match og Face Match slås på automatisk på nye høyttalere og skjermer.

Hvis du vil se eller fjerne lydopptakene eller bildene fra Voice Match- og Face Match-konfigureringen, kan du gå til https://myactivity.google.com/ eller følge trinnene nedenfor.

Følg denne fremgangsmåten for å fjerne Voice Match eller Face Match fra enheten din eller hjemmet ditt i Google Home-appen:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger   Google Assistent.
  3. Trykk på Voice Match eller Face Match.
  4. Du kan fjerne avmerkingen for en enhet for å fjerne Voice Match eller Face Match fra en bestemt enhet eller fra hele hjemmet.

Slik sletter du registreringsopptakene og -bildene dine for Voice Match og Face Match:

1. Gå til Min aktivitet på telefonen eller nettbrettet du bruker.
  2. Trykk på menyen Meny  Annen aktivitet.
  3. Rull ned til «Registrering av Voice Match og Face Match», og trykk på Se dataene.
  4. Trykk på Slett alle registreringsdata  Slett.