Slett og fjern tilgangen til Google Nest-enheter

Det finnes flere metoder for å fjerne tilknytningen til Google-kontoen din fra Google Nest- og Google Home-enhetene og -tjenestene dine.

• Slett et hjem: Da slettes selve hjemmet samt enhetene, tjenestene og dataene som er tilknyttet det.
  • Fjern deg selv eller andre fra et hjem: Da fjernes tilknytningen til alle valgte kontoer fra hjemmet ditt og enhetene dine.
  • Fjern bestemte enheter fra et hjem: Da fjernes de aktuelle enhetene fra hjemmet, mens alle andre enheter og tjenester beholdes.

Slett et hjem

Du kan slette hjem fra Home-appen hvis du er det eneste medlemmet.

Hvis du ikke er det eneste medlemmet, må du først fjerne alle andre medlemmer fra hjemmet i Google Home-appen. Hvis du ikke gjør det, kan du bare fjerne deg selv, og da beholder alle gjenværende medlemmer tilgangen til hjemmet og enhetene som er tilknyttet det.

Når du sletter et hjem, skjer dette:

• Hjemmet fjernes fra Google-kontoen din.
  • Du kan ikke bruke Home-appen til å kontrollere enhetene som er lagt til i dette hjemmet, for eksempel lys, skjermer, høyttalere, kameraer, termostater og låser, med mindre du konfigurerer enhetene på nytt.
  • Data som er tilknyttet hjemmet, for eksempel videologg fra Nest-kameraer eller termostatinnstillinger, blir slettet. Merk: Ingen data som er knyttet til Google-kontoen din, blir slettet når du sletter hjemmet. Finn ut hvordan du fjerner data som er knyttet til kontoen din.

Slik sletter du et hjem:

1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. Bytt til hjemmet du vil slette.
  3. Trykk på Innstillinger   Slett dette hjemmet  Slett.

Fjern deg selv fra et hjem

Når du fjerner deg selv fra et hjem, skjer dette:

• Du mister tilgangen til hjemmet samt enhetene og tjenestene som er knyttet til det.
  • Alle andre medlemmer av hjemmet beholder tilgangen til det.
  • De mister imidlertid tilgangen til enheter og tjenester du har konfigurert, for eksempel Nest-termostater, alarmer, låser og kameraer. Hvis du har konfigurert et Nest-kamera med Nest Hub Max, blir Nest Hub Max også utilgjengelig.
    • Unntak: Google Nest Wifi, Google Wifi, Assistent-kompatible høyttalere og skjermer samt Chromecast-enheter fortsetter å være tilgjengelige for andre medlemmer selv om du fjerner deg selv fra hjemmet.
  • Hvis du er det eneste medlemmet av hjemmet, blir hjemmet slettet. Dette inkluderer alle data som er tilknyttet hjemmet, for eksempel videologgklipp eller termostatinnstillinger.

Slik fjerner du deg selv:

1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. Bytt til hjemmet du vil endre.
  3. Trykk på Innstillinger   Husstand.
  4. Trykk på eller ved siden av kontonavnet ditt.
  5. Trykk på Fjern  Fjern deg selv

Fjern andre medlemmer fra et hjem

Når du fjerner et medlem fra et hjem, skjer dette:

• Personen blir varslet om fjerningen.
  • Personen mister tilgangen til enhetene og tjenestene i hjemmet, og tilknytningen mellom enhetene og vedkommendes konto blir fjernet.
  • Assistent-enheter (for eksempel høyttalere og skjermer) blir værende i hjemmet, selv om de er konfigurert av medlemmet som fjernes. Enhetene slutter imidlertid å være tilknyttet medlemmet du fjerner.
    • Unntak: Nest Hub Max kan bli fjernet, og videologgklipp kan bli slettet.
  • Hvis medlemmet du fjerner fra hjemmet, har overført Nest-kontoen sin og Nest-enhetene sine (for eksempel kameraer og termostater) til en Google-konto, kan disse enhetene også bli fjernet fra hjemmet når du fjerner medlemmet. Data som er tilknyttet de aktuelle Nest-enhetene og hjemmet, for eksempel videologgklipp eller termostatinnstillinger, kan bli slettet permanent.
  1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. Bytt til hjemmet du vil endre.
  3. Trykk på Innstillinger   Husstand.
  4. Trykk på  eller ved siden av navnet på medlemmet du vil fjerne.
  5. Trykk på Fjern  Fjern.

Fjern enheter fra et hjem

Når du fjerner en enhet fra et hjem, skjer dette:

• Enheten kobles fra alle medlemmer av hjemmet.
  • Tilknytningen mellom enheten og Google-kontoen din fjernes.
  • Data som er tilknyttet enheten, for eksempel videologg, blir slettet. Merk: Enkelte grunnleggende enhetsdata kan fortsette å være tilknyttet hjemmet.
  1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. Trykk på enheten din  Innstillinger   Fjern tilknytningen eller Fjern enheten  Fjern tilknytningen eller Fjern.

Fjern Voice Match eller Face Match fra enhetene dine

Voice Match kjenner igjen stemmen din for å sikre at det bare er du som har tilgang til for eksempel kalenderen, kontakter og påminnelser. Med Face Match kan assistenten proaktivt identifisere deg og vise deg personlig og nyttig innhold uten at du trenger å be om det.

De Assistent-kompatible enhetene dine fungerer selv om du fjerner Voice Match fra dem. Da kan de imidlertid ikke gjenkjenne stemmen din, og talemodellen fjernes fra dem, noe som betyr at du kanskje ikke får personlige resultater.

Hvis du sletter Voice Match for Nest Hub Max, blir også Face Match slettet permanent for den samme enheten, og assistenten kan ikke kjenne igjen stemmen din eller gi deg personlige resultater på den lenger.

Hvis du vil se eller slette lydopptakene eller bildene fra Voice Match- og Face Match-konfigureringen, kan du gå til https://myactivity.google.com/ eller følge trinnene nedenfor.

Slik fjerner du Voice Match fra enhetene dine:

1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. Trykk på enheten din  Innstillinger   Fjern Voice Match.
  3. Velg en enhet du vil fjerne tilknytningen til.
    • Fjern tilknytningen til en bestemt enhet: Ved siden av enheten du vil fjerne tilknytningen til, trykker du på Fjern Remove  Fjern.
    • Fjern tilknytningen til alle enheter: Trykk på Fjern fra kvalifiserte enheter  Fjern.

Det vises en melding om at tilknytningen mellom Google-kontoen og stemmen din er fjernet fra enheten.

Slik fjerner du Face Match fra enhetene dine:

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Nest- eller Google Home-høyttaleren eller -skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  4. Sjekk at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til høyttaleren eller skjermen din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Trykk på Assistent-innstillinger Assistent  Face Match.
  6. Slett Nest Hub Max fra listen over enheter med Face Match aktivert. Merk: Når du slår av Face Match, blir ansiktsmodellen din slettet fra enheten, men bildene som ble brukt til å lage ansiktsmodellen, slettes ikke. Hvis du vil slette disse bildene, kan du gå til https://myactivity.google.com/.

Slik sletter du opptakene fra registreringsprosessen for Voice Match og Face Match:

1. Gå til Min aktivitet på mobilenheten din.
  2. Trykk på menyen Meny  Annen Google-aktivitet.
  3. Rull ned til «Registrering av Voice Match og Face Match», og trykk på Se dataene.
  4. Trykk på Slett alle registreringsdata  Slett.

Linker til beslektet innhold

Slett aktiviteten din
Slett tale- og lydaktiviteten din
Tilbakestill høyttalerne eller skjermene dine til fabrikkstandard
Vanlige spørsmål om personvern – Google Nest
Face Match på Google Nest Hub Max