To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google-laitteiden poistaminen Google Home ‐sovelluksesta

Google-tilin ja Google-laitteiden ja ‐palvelujen välisen yhteyden voi poistaa muutamalla eri tavalla:

• Tietyn laitteen poistaminen kodista: Pitää muut laitteet ja palvelut liitettyinä kotiin, mutta valitsemasi laite poistetaan.
  • Itsesi tai muiden poistaminen kodista: Poistaa valitsemiesi tilien linkityksen kodistasi ja laitteiltasi.
  • Kodin poistaminen: Poistaa kodin sekä siihen liittyvät laitteet, palvelut ja datan.

Huom. Google Homen lupien muutokset, kuten kodin käyttäjien lisääminen tai poistaminen, tulevat voimaan viiden minuutin kuluessa.

Google-laitteiden poistaminen kodista

Kun poistat laitteen kodista Google Home ‐sovelluksessa:

• Laitteen yhteys katkaistaan kodin jäseniltä Google Home ‐sovelluksessa.
  • Laitteen linkitys Google-tiliisi poistetaan.
  • Videohistoria ja muu laitteeseen liittyvä data poistetaan. Huom. Joitakin kotiin liittyviä laitteen perustietoja voidaan säilyttää.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse Asetukset   Poista laite  Poista.

Huom.

Itsesi poistaminen kodista

Kun poistat itsesi kodista:

• Menetät kodin sekä siihen liittyvien laitteiden ja palveluiden käyttöoikeuden.
  • Muut jäsenet voivat jatkaa kodin käyttöä.
  • Muut jäsenet eivät enää voi käyttää käyttöön ottamiasi laitteita tai palveluita, mukaan lukien Nest-termostaatteja, hälytyksiä, lukkoja tai kameroita. Jos Nest Cam on liitetty Nest Hub Maxiin, Nest Hub Max ei myöskään enää ole käytettävissä.

Poikkeukset: Google Nest Wifi-, Google Wifi- ja Chromecast-laitteiden sekä kaiuttimien ja näyttöjen, joissa on Assistant sisäänrakennettuna, pitäisi edelleen olla muiden kodin jäsenten käytettävissä, vaikka poistaisit itsesi kodista.
  • Sinulla ei enää ole pääsyä Nest Awaren ominaisuuksiin, mukaan lukien videohistoriaan.
  • Muut jäsenet voivat jatkaa Nest Awaren ominaisuuksien käyttöä.
  • Google TV ‑tiliäsi ei poisteta tästä kodista. Sinun on kirjauduttava ulos tältä tililtä kodin Google TV:llä tai osoitteessa account.google.com.
  • Jos olet kodin ainoa jäsen, koti (mukaan lukien kodin data, kuten videohistoriatallenteet ja termostaattiasetukset) poistetaan.

Näin voit poistaa itsesi:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse koti, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Napauta kodin nimen kohdalta jäsenten profiilikuvakkeita.
  5. Valitse profiilikuvasi.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista  ja sitten Poistu kodista.
Muiden jäsenten poistaminen kodista

Kun poistat kodin jäsenen:

• Hän saa ilmoituksen, että hänet on poistettu kodista.
  • Hänellä ei ole enää laitteiden ja palveluiden käyttöoikeutta kodissa, ja hänen tilinsä linkitys laitteisiin poistetaan.
  • Kaiuttimien, näyttöjen ja muiden Assistant-laitteiden (mukaan lukien poistetun jäsenen käyttöön ottamat laitteet) pitäisi säilyä kodissasi. Kyseisten laitteiden yhteys poistamaasi kodin jäseneen poistetaan.

Poikkeus: Nest Hub Max ja videohistorian tallenteet voidaan poistaa.
  • Hänellä ei enää ole pääsyä Nest Awaren ominaisuuksiin, mukaan lukien videohistoriaan.
  • Google TV ‑tiliäsi ei poisteta tästä kodista. Sinun on kirjauduttava ulos tältä tililtä kodin Google TV:llä tai osoitteessa account.google.com.
  • Jos kodista poistamasi jäsen on siirtänyt Nest-tilinsä ja Nest-laitteensa (kuten kamerat ja termostaatit) Google-tilille, kyseiset laitteet saatetaan poistaa kodista. Hänen Nest-laitteisiinsa ja kotiin liittyvä data (mukaan lukien videohistorian tallenteet ja termostaatin asetukset) voidaan poistaa pysyvästi.

Näin voit poistaa muita jäseniä:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse koti, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Napauta kodin nimen kohdalta jäsenten profiilikuvakkeita.
  5. Valitse poistettavan jäsenen profiilikuvake.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista   Poista.

Kodin poistaminen

Voit poistaa kodin Home-sovelluksesta, jos olet kodin ainoa jäsen.

Jos et ole kodin ainoa jäsen, sinun täytyy ensin poistaa kaikki muut jäsenet kodista Google Home ‑sovelluksella. Muuten voit poistaa kodista vain itsesi, ja jäljelle jäävät jäsenet voivat edelleen käyttää kotia ja sen laitteita.

Kun poistat kodin

• Se poistetaan Google-tililtäsi.
  • Et voi enää ohjata kotiin lisäämiäsi laitteita (mukaan lukien valoja, näyttöjä, kaiuttimia, kameroita, termostaatteja tai lukkoja) Home-sovelluksella, ellet ota laitteita uudelleen käyttöön uudessa kodissa.
  • Kotiin liittyvä data (kuten omistamiesi Nest-kameroiden videohistoria tai termostaatin asetukset) poistetaan. Huom. Google-tiliisi liittyvää dataa ei poisteta, jos poistat kodin. Lue, miten voit poistaa tiliisi liittyvää dataa.

Näin voit poistaa kodin:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Jos sinulla on useampia koteja, valitse Suosikit . Napauta yläreunasta alanuolta   valitse koti, jota haluat muokata.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Vieritä alas   Poista tämä koti.
  5. Vahvista valitsemalla Poista koti.

Voice Matchin tai Face Matchin poistaminen laitteilta

Voice Match tunnistaa äänesi varmistaakseen, että vain sinä voit käyttää kalenteria, yhteystietoja, muistutuksia ja muita ominaisuuksia. Face Match puolestaan auttaa Google Assistantia tunnistamaan sinut ennakoivasti, jolloin sinulle voidaan näyttää personoitua ja hyödyllistä sisältöä ilman, että sinun tarvitsee erikseen pyytää sitä.

Huom. Jos laitat Voice Matchin pois päältä yksittäisiltä kodin laitteilta, ääni- ja kasvomallisi ovat edelleen saatavilla kotona. Voit myös jatkaa Voice Matchin ja Face Matchin automaattista käyttöönottoa uusilla kaiuttimilla ja näytöillä.

Voit tarkistaa ja poistaa audiotallenteita ja kuvia, jotka otit Voice Matchin ja Face Matchin käyttöönoton yhteydessä, siirtymällä osoitteeseen https://myactivity.google.com/ tai seuraamalla alla olevia ohjeita.

Näin poistat Voice Matchin tai Face Matchin laitteelta tai kodista Google Home ‐sovelluksessa:

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset   Google Assistant.
  3. Valitse Voice Match tai Face Match.
  4. Voit poistaa laitteen valinnan, jos haluat poistaa Voice Matchin tai Face Matchin tietyltä laitteelta tai koko kodista.

Voice Matchin ja Face Matchin käyttöönottoon liittyvien tallenteiden poistaminen:

1. Avaa Omat tapahtumat puhelimella tai tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko  Muu toiminta.
  3. Vieritä alas Voice Matchin ja Face Matchin käyttöönotto ‑kohtaan ja valitse Näytä data.
  4. Valitse Poista kaikki käyttöönotot Poista.