Google Nest ‑laitteiden ja niiden käyttöoikeuden poistaminen

Google-tilin yhteyden Google Nest- ja Google Home ‑laitteisiin ja niiden palveluihin voi poistaa muutamilla eri tavoilla:

• Kodin poistaminen: Poistaa kodin sekä siihen liittyvät laitteet, palvelut ja datan.
  • Itsesi tai muiden poistaminen kodista: Poistaa valitsemiesi tilien linkityksen kodistasi ja laitteiltasi.
  • Tietyn laitteen poistaminen kodista: Pitää muut laitteet ja palvelut liitettyinä kotiin, mutta valitsemasi laite poistetaan.

Kodin poistaminen

Voit poistaa kodin, jos olet sen ainoa jäsen.

Jos et ole kodin ainoa jäsen, sinun täytyy ensin poistaa kaikki muut jäsenet kodista Google Home ‑sovelluksella. Muuten voit poistaa kodista vain itsesi, ja jäljelle jäävät jäsenet voivat edelleen käyttää kotia ja sen laitteita.

Kun poistat kodin:

• Se poistetaan Google-tililtäsi.
  • Kotiin lisäämäsi laitteet (mukaan lukien valot, näytöt, kaiuttimet, kamerat, termostaatit tai lukot) eivät ole enää käytettävissä, ellet ota niitä uudelleen käyttöön.
  • Kotiin liittyvä data (kuten omistamiesi Nest-kameroiden videohistoria tai termostaatin asetukset) poistetaan. Huom. Google-tiliisi liittyvää dataa ei poisteta, jos poistat kodin. Lue, miten voit poistaa tiliisi liittyvää dataa.

Näin voit poistaa kodin:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse koti, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse Asetukset   Poista tämä koti  Poista tai Poista koti.

Itsesi poistaminen kodista

Kun poistat itsesi kodista:

• Menetät kodin sekä siihen liittyvien laitteiden ja palveluiden käyttöoikeuden.
  • Muut jäsenet voivat jatkaa kodin käyttöä.
  • Muut jäsenet eivät enää voi käyttää käyttöön ottamiasi laitteita tai palveluita, mukaan lukien Nest-termostaatteja, hälytyksiä, lukkoja tai kameroita. Jos Nest Cam on liitetty Nest Hub Maxiin, Nest Hub Max ei myöskään enää ole käytettävissä.
    • Poikkeukset: Google Nest Wifi, Google Wifi, Assistant-yhteensopivat kaiuttimet ja näytöt ja Chromecast-laitteet ovat edelleen muiden kodin jäsenien käytettävissä, vaikka poistaisit itsesi kodista.
  • Jos olet kodin ainoa jäsen, koti poistetaan. Myös kodin data, kuten videohistorian tallenteet ja termostaatin asetukset, poistetaan.

Näin voit poistaa itsesi:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse koti, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse Asetukset   Kodin jäsenet tai Kotitalous.
  4. Valitse oman nimesi kohdalta Kodin jäsenen valinnat  tai .
  5. Valitse Poista  Poista itsesi.

Muiden jäsenten poistaminen kodista

Kun poistat kodin jäsenen:

• Hän saa ilmoituksen kodista poistamisesta.
  • Hänellä ei ole enää laitteiden ja palveluiden käyttöoikeutta kodissa, ja hänen tilinsä linkitys laitteisiin poistetaan.
  • Kaiuttimet, näytöt ja muut Assistant-laitteet (mukaan lukien poistetun jäsenen käyttöön ottamat laitteet) säilyvät kodissasi. Näiden laitteiden linkitys poistamaasi kodin jäseneen poistetaan.
    • Poikkeus: Nest Hub Max ja videohistorian tallenteet voidaan poistaa.
  • Jos kodista poistamasi jäsen siirsi Nest-tilinsä ja Nest-laitteensa (kuten kamerat ja termostaatit) Google-tilille, hänen poistaminen saattaa poistaa laitteet kodista. Hänen Nest-laitteisiinsa ja kotiin liittyvä data (mukaan lukien videohistorian tallenteet ja termostaatin asetukset) voidaan poistaa pysyvästi.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse koti, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse Asetukset   Kodin jäsenet tai Kotitalous.
  4. Valitse poistettavan kodin jäsenen kohdalta Kodin jäsenen valinnat  tai .
  5. Valitse Poista  Poista.

Laitteiden poistaminen kodista

Kun poistat laitteen kodista:

• Laitteen yhteys katkaistaan kodin jäseniltä.
  • Laitteen linkitys Google-tiliisi poistetaan.
  • Videohistoria ja muu laitteeseen liittyvä data poistetaan. Huom. Joitakin kotiin liittyviä laitteen perustietoja voidaan säilyttää.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse laitteesi  Asetukset   Poista linkitys tai Poista laite  Poista linkitys tai Poista.

Voice Matchin tai Face Matchin poistaminen laitteilta

Voice Match tunnistaa äänesi varmistaakseen, että vain sinä voit käyttää kalenteria, yhteystietoja, muistutuksia ja muuta vastaavaa. Face Match puolestaan auttaa Assistantia tunnistamaan sinut ennakoivasti, jolloin sinulle voidaan näyttää personoitua ja hyödyllistä sisältöä ilman, että sinun tarvitsee pyytää sitä.

Kun poistat Voice Matchin Assistantia tukevilta laitteilta, laitteesi toimivat edelleen. Ne eivät kuitenkaan enää tunnista ääntäsi ja laitteiden äänimalli poistetaan, eikä sinulle tarjota enää omia hakutuloksia.

Jos poistat Voice Matchin Nest Hub Maxilta, myös Face Match poistetaan pysyvästi samalta laitteelta. Lisäksi Assistant ei enää tunnista ääntäsi tai tarjoa sinulle omia hakutuloksia tällä laitteella.

Voit tarkistaa ja poistaa audiotallenteita ja kuvia, jotka otit Voice Matchin ja Face Matchin käyttöönoton yhteydessä, siirtymällä osoitteeseen https://myactivity.google.com/ tai seuraamalla alla olevia ohjeita.

Näin voit poistaa Voice Matchin laitteiltasi:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse laitteesi  Asetukset   Poista Voice Match.
  3. Valitse laite, jonka linkitys poistetaan.
  4. Tietyn laitteen linkityksen poistaminen: Valitse sen laitteen vierestä, jonka linkityksen haluat poistaa, Poista Remove  Poista.
  5. Kaikkien laitteiden linkityksen poistaminen: Valitse Poista yhteensopivilta laitteilta  Poista.

Näet ilmoituksen, että Google-tilin ja Voice Matchin linkitys on poistettu tältä laitteelta.

Näin voit poistaa Face Matchin laitteiltasi:

1. Varmista, että laitteesi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Nest Hub Max.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Vieritä alas Google Assistant ‑palveluihin ja valitse sitten Lisäasetukset.
  5. Valitse Assistant  Face Match.
  6. Poista Nest Hub Max Face Matchia käyttävien laitteiden luettelosta. Huom. Kun poistat Face Matchin käytöstä, kasvomallisi tyhjennetään laitteelta, mutta kasvomallin luomiseen käytettyjä kuvia ei poisteta. Voit poistaa Face Matchin käyttöönoton yhteydessä otetut kuvat osoitteessa https://myactivity.google.com/.

Voice Matchin ja Face Matchin käyttöönottoon liittyvien tallenteiden poistaminen:

1. Siirry mobiililaitteella Omiin tapahtumiin.
  2. Valitse Valikko Valikko  Muu Google-toiminta.
  3. Vieritä alas Voice Matchin ja Face Matchin käyttöönotto ‑kohtaan ja valitse Näytä data.
  4. Valitse Poista kaikki käyttöönotot  Poista.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Tapahtumien poistaminen
Puhe- ja äänitoiminnan poistaminen
Kaiuttimien ja näyttöjen tehdasasetusten palauttaminen
Tietosuojasta usein kysyttyä: Google Nest
Face Match Google Nest Hub Maxissa