To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nødanrop med Nest Aware

Hvis du abonnerer på Nest Aware i USA, kan du bruke Google Home-appen Google Home-appen til å kontakte nødtjenester i nærheten av hjemmet ditt selv om du er langt unna*, for eksempel når du er på ferie.

Sørg for at høyttalerne og skjermene som dekkes av Nest Aware-abonnementet ditt, er på den fysiske adressen til hjemmet ditt før du bruker nødanropfunksjonen, ellers kan det hende den ikke fungerer.

Viktig: Hvis det har oppstått en farlig nødssituasjon i hjemmet ditt (for eksempel brann, karbonmonoksidlekkasje eller innbrudd), må du forlate hjemmet umiddelbart og ringe nødnummeret fra et trygt sted.

Konfigurer nødanrop

Du konfigurerer nødanrop når du konfigurerer funksjoner for Nest Aware-abonnementet ditt.

I løpet av konfigureringsprosessen må du kanskje skrive inn adressen din i Home-appen. Adressen din sjekkes opp mot en tredjepartsdatabase med adresser som er godkjent for å motta nødtjenester.

Når du bruker nødanrop, brukes adressen din til å sikre at anropet blir viderekoblet til den nødsentralen som er nærmest hjemmet ditt.

Hvis du slår av nødanrop eller endrer adressen, må du konfigurere funksjonen på nytt.

Før du starter konfigureringen, må du sørge for dette:

• Du er hjemme.
  • Du har et betalt abonnement på Nest Aware.
  • Du har en fungerende internettilkobling.
  • Du har den nyeste versjonen av Home-appen installert på telefonen eller nettbrettet.
  • For å foreta nødanrop fra Home-appen må du ha et Nest-kamera eller ha lydregistrering på høyttalerne eller skjermene dine (for eksempel Google Home eller Google Nest Hub).
  • Posisjonstillatelser er slått på for Home-appen i innstillingene på telefonen eller nettbrettet.

Konfigurer nødanrop

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. På startskjermen trykker du på Innstillinger .
  3. Trykk på Nest Aware etterfulgt av Nødanrop.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre konfigureringen.
  5. Gå tilbake til Nødanrop-skjermen i innstillingene for å sjekke bekreftelsesstatusen. Bekreftelsesprosessen tar vanligvis rundt ett minutt.

Hvis adressen din ikke er blitt bekreftet, kan du gå til denne feilsøkingsartikkelen for å få mer hjelp. Frem til adressen din blir bekreftet, blir nødanropene dine viderekoblet til en nasjonal nødsentral.

Merk: Når du ringer nødtjenestene fra Home-appen, kan nødsentralen se nummeret du ringer fra.

Slå av nødanrop

Hvis du slår av nødanrop, slås det av for alle du deler Nest Aware-abonnementet med. For å slå på nødanrop igjen, gå gjennom trinnene i «Konfigurer nødanrop» på nytt.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger etterfulgt av Nest Aware etterfulgt av Nødanrop.
  3. Trykk på Slå av nødanrop nederst.

Oppdater adressen din

• Du må ha konfigurert en adresse i Home-appen for at nødanrop skal fungere.
  • Når du endrer adressen din, må du konfigurere funksjonen på nytt.
  • Hvis du fjerner adressen din fra Home-appen, blir enkelte funksjoner utilgjengelige, deriblant nødanrop.
  • Hvis du må endre adressen din, må du konfigurere nødanrop på nytt.
  • Hvis du endrer hjemmeadressen din til en adresse utenfor USA, er ikke nødanrop tilgjengelig.

Slik fungerer nødanrop

Når du ringer et nødnummer fra mobiltelefonen din, sendes anropet vanligvis til nødsentralen som er nærmest telefonen.

Med nødanropsfunksjonen fra Nest Aware settes du i kontakt med nærmeste nødsentral, basert på hjemmeadressen du har lagt inn i Google Home-appen. Dermed kan du kontakte lokale nødtjenester uansett hvor du er, også når du er langt hjemmefra.* Så hvis du ikke er hjemme og du bruker nødanropsfunksjonen fra Nest Aware, går anropet til en nødsentral som kan sende beredskapspersonell hjem til deg.

Bruk nødanrop

Hvis du har et Nest-kamera, eller hvis du har slått på lydregistrering på høyttalerne eller skjermene dine, kan du enkelt ringe nødtjenester i Google Home-appen med en telefon eller et nettbrett som kan ringe.

Det finnes et par forskjellige steder du kan foreta nødanrop fra.

• Lydhendelser: Nødhendelser vises i Feed-fanen hvis høyttalerne eller skjermene dine registrerer lyden av en røykvarsler, en karbonmonoksidvarsler eller glass som knuses. Ved nødhendelser er nødanrop bare tilgjengelig i en begrenset periode etter hendelsen. Trykk på Nødssituasjon nederst på skjermen.
  • Kamerahendelser: Nødanrop vises i alle lagrede kameraklipp som vises i Feed-fanen . Trykk på miniatyrbildet til videoklippet for å bytte til direktevisningen for det aktuelle kameraet. Nødanrop er nederst til høyre. Påminnelse: Ikke alle kamerahendelser er nødssituasjoner.
  • Direktevisning av kameraet: I Hjem-fanen  velger du kameraet som dekker det området du vil se direktevisning av. Nederst på skjermen trykker du på Mer etterfulgt av Ring nødtjenestene.

Viktig: Før du ringer nødtjenestene, bør du sjekke at hendelsen faktisk er en nødssituasjon. Trykk på Spill av Spill av eller Lytt direkte på hendelsen, eller bruk Nest-kameraet for å finne ut hva som skjer i hjemmet ditt.

Hvis du må ringe nødetatene:

1. Trykk på Nødssituasjon  etterfulgt av Ring nødtjenestene.
  2. Trykk på Ring. Telefonnummeret som vises på skjermen, setter deg i kontakt med nærmeste nødsentral.
    • Det er dette tisifrede nummeret, ikke 911, du kommer til å se i anropsloggen på telefonen din eller nettbrettet ditt.
    • Home-appen bruker dette nummeret til å sende anropet ditt til nærmeste nødsentral.
    • Dette nummeret er ikke et direktenummer til nødsentralen.
    • Det er bare et midlertidig nummer. Du bør ikke bruke dette nummeret til å ringe nødetatene ved en annen anledning.

*Bare tilgjengelig der Google Home-appen støttes.

Ansvarsfraskrivelse: Denne funksjonen er avhengig av nettverkstilkobling og andre faktorer og er kanskje ikke tilgjengelig i alle områder. Trådløse enheter er ikke alltid pålitelige til nødkommunikasjon. Nødanropsfunksjonen setter deg i kontakt med nødsentralen som er nærmest hjemmeadressen du oppga da du konfigurerte denne funksjonen.