To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Noodoproepen met Nest Aware

Als je een Nest Aware-abonnement in de Verenigde Staten hebt, kun je via de Google Home-app Google Home-app snel contact opnemen met een alarmcentrale in de buurt van je huis, ook als je niet thuis bent*, bijvoorbeeld als je op vakantie bent.

Ga na of de speakers en schermen die onder je Nest Aware-abonnement vallen, zich op het fysieke adres van je huis bevinden voordat je noodoproepen aanzet. Anders werkt deze functie misschien niet.

Belangrijk: Als er zich een gevaarlijk noodgeval in je huis voordoet (zoals brand, een koolmonoxidelek of een indringer), moet je het huis onmiddellijk verlaten en vanaf een veilige plaats het noodnummer bellen.

Noodoproepen instellen

Je stelt Noodoproepen in als je voor het eerst de functies van je Nest Aware-abonnement instelt.

Tijdens het instellen moet je misschien je adres invoeren in de Home-app. Je adres wordt geverifieerd in een externe database met adressen die hulpdiensten kunnen ontvangen.

Bij een noodoproep wordt je adres ook gebruikt om ervoor te zorgen dat je gesprek wordt doorgeschakeld naar de alarmcentrale die zich het dichtst bij je huis bevindt.

Als je Noodoproepen uitzet of je adres wijzigt, moet je de functie helemaal opnieuw instellen.

Zorg voordat je begint met instellen voor het volgende:

• Je bevindt je fysiek in je huis
  • Je hebt een betaald abonnement op Nest Aware
  • Je hebt een werkende internetverbinding
  • Je hebt de nieuwste versie van de Home-app op je telefoon of tablet geïnstalleerd
  • Als je noodoproepen wilt starten via de Home-app, heb je een Nest-camera nodig of moet je geluidsdetectie hebben aangezet op je speakers of schermen (zoals de Google Home of de Google Nest Hub)
  • Locatierechten staan aan voor de Home-app in de instellingen van je telefoon of tablet

Noodoproepen instellen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen
  3. Tik op Abonnementen en dan Nest Aware en dan Noodoproepen.
  4. Volg de instructies op het scherm om het instellen af te ronden.
  5. Ga terug naar het scherm Noodoproepen in Instellingen om je verificatiestatus te checken. De verificatie duurt meestal ongeveer 1 minuut.

Is je adres niet geverifieerd, ga dan naar dit artikel over het oplossen van problemen voor meer hulp. Zolang je adres nog niet is geverifieerd, worden je noodoproepen doorgeschakeld naar een nationaal alarmnummer.

Opmerking: Als je hulpdiensten belt vanuit de Home-app, wordt het nummer waarmee je belt weergegeven in de alarmcentrale.

Noodoproepen uitzetten

Als je Noodoproepen uitzet, wordt de functie uitgezet voor iedereen met wie je het Nest Aware-abonnement deelt. Als je de Noodoproepen weer wilt aanzetten, voer je de stappen in Noodoproepen instellen opnieuw uit.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen en dan Nest Aware en dan Noodoproepen.
  3. Tik onderaan op Noodoproepen uitzetten.

Je adres updaten

• Noodoproepen werkt alleen als je in de Home-app een adres hebt ingesteld.
  • Als je het adres wijzigt, moet je het instelproces opnieuw doorlopen.
  • Als je je adres uit de Home-app verwijdert, zijn bepaalde functies, waaronder Noodoproepen, niet meer beschikbaar.
  • Als je je adres wilt wijzigen, moet je het instelproces voor Noodoproepen opnieuw doorlopen.
  • Als je je woonadres wijzigt in een adres buiten de Verenigde Staten, is Noodoproepen niet meer beschikbaar.

Hoe noodoproepen werken

Normaal gesproken worden noodoproepen vanaf een mobiele telefoon doorgestuurd naar de alarmcentrale die zich het dichtst in de buurt van de telefoonlocatie bevindt.

De functie Noodoproepen van Nest Aware verbindt je met de alarmcentrale die zich het dichtst bij je huis bevindt, op basis van het woonadres dat je in de Google Home-app hebt ingevoerd. Zo kun je snel contact opnemen met de lokale hulpdiensten, waar je ook bent, zelfs als je ver van huis bent*. Als je niet thuis bent en Nest Aware-noodoproepen gebruikt, word je dus doorgestuurd naar een alarmcentrale die hulpverleners naar je huisadres kan sturen.

Noodoproepen gebruiken

Als je een Nest-camera hebt of als geluidsdetectie aanstaat op je speakers of schermen, kun je makkelijk hulpdiensten bellen via de Google Home-app op een telefoon of tablet waarmee je kunt bellen.

Je kunt op een aantal plaatsen een alarmnummer bellen.

• Gebeurtenissen van geluidsdetectie
    • Noodgebeurtenissen verschijnen in Activiteit  als je speakers of schermen het geluid van een rookmelder, koolmonoxidealarm of brekend glas horen. Noodoproepen zijn alleen gedurende korte tijd na het noodgeval beschikbaar. Tik onderaan het scherm op Noodgeval .
  • Cameragebeurtenissen
    • Noodoproepen verschijnen in alle opgeslagen camerafragmenten die in Activiteit  worden getoond. Tik op de thumbnail van het videofragment om over te schakelen naar de live weergave voor de betreffende camera. Je vindt Noodoproepen rechtsonder. Herinnering: Niet alle cameragebeurtenissen zijn noodsituaties.
  • Live cameraweergave
    • Selecteer de camera die het gebied dekt dat je nodig hebt om de live videofeed te openen. Tik onderaan het scherm op Meer en dan Hulpdiensten bellen.

Belangrijk: Voordat je een hulpdienst belt, moet je zeker weten dat de gebeurtenis een noodgeval is. Tik tijdens de gebeurtenis op Afspelen Play of Live luisteren, of gebruik de Nest-camera om na te gaan wat er in je huis gebeurt.

Als je Noodoproepen wilt gebruiken:

1. Tik op het camera- of gebeurtenismenu Menu en dan E911  en dan Hulpdiensten bellen.
  2. Tik op Bellen. Het telefoonnummer dat op het scherm verschijnt, verbindt je met de alarmcentrale die zich het dichtst bij je huis bevindt.
    • In de gespreksgeschiedenis van je telefoon of tablet zie je dit 10-cijferige nummer in plaats van 911.
    • De Home-app gebruikt dit nummer om je gesprek om te leiden naar de alarmcentrale die zich het dichtst bij je huis bevindt.
    • Dit nummer is geen rechtstreeks nummer van de alarmcentrale.
    • Het is een tijdelijk nummer. Gebruik dit nummer niet om later opnieuw naar 911 te bellen.

*Uitsluitend beschikbaar als de Google Home-app wordt ondersteund.

Disclaimer: Deze functie is afhankelijk van de netwerkverbinding en andere factoren en is misschien niet overal beschikbaar. Draadloze apparaten zijn niet altijd een betrouwbaar middel voor noodcommunicatie. De functie voor noodoproepen verbindt je met de alarmcentrale waaronder het adres valt dat je opgeeft als je deze functie instelt.