To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hätäpuhelut Nest Awarella

Jos olet Nest Aware ‐tilaaja Yhdysvalloissa, voit ottaa Google Home ‐sovelluksella Google Home ‑sovellus nopeasti yhteyttä kotisi lähellä olevaan hätäkeskukseen, vaikka olisit poissa kotoa* (esimerkiksi lomalla).

Varmista, että Nest Aware ‐tilaukseen kuuluvat kaiuttimet ja näytöt ovat kotiosoitteessa ennen hätäpuheluiden käyttämistä, sillä muuten tämä ominaisuus ei välttämättä toimi.

Tärkeää: Jos kotonasi on vaarallinen hätätilanne (kuten tulipalo, häkävuoto tai tunkeilija), lähde heti kotoa ja soita turvallisesta paikasta hätänumeroon.

Hätäpuhelun määrittäminen

Voit ottaa hätäpuhelut käyttöön ottaessasi Nest Aware ‐tilauksen käyttöön ensimmäisen kerran.

Käyttöönoton aikana sinun on ehkä lisättävä osoitteesi Home-sovellukseen. Osoitetta verrataan kolmannen osapuolen tietokantaan, jonka osoitteet on hyväksytty vastaanottamaan hätäpalveluja.

Kun käytät hätäpuheluita, osoitettasi käytetään myös varmistamaan, että puhelu reititetään kotiasi lähimpään hätäkeskukseen.

Jos poistat hätäpuhelut käytöstä tai vaihdat osoitetta, sinun on tehtävä määritys uudelleen.

Varmista ennen asennuksen aloittamista, että:

• Olet fyysisesti paikalla kodissasi
  • Sinulla on Nest Awaren maksullinen tilaus
  • Sinulla on toimiva internetyhteys
  • Puhelimeesi tai tablettilaitteeseesi on asennettu Home -sovelluksen uusin versio
  • Voidaksesi soittaa hätäpuheluja Home-sovelluksesta, sinulla on oltava Nest-kamera tai äänentunnistus käytössä kaiuttimissa tai näytöissä (esim. Google Homessa tai Google Nest Hubissa).
  • Sijaintiluvat on otettu käyttöön Home-sovelluksessa puhelimen tai tabletin asetuksista

Hätäpuheluiden käyttöönotto

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset
  3. Valitse Tilaukset ja sitten Nest Aware ja sitten Hätäpuhelut.
  4. Viimeistele asennus seuraamalla ohjeita näytöllä.
  5. Palaa hätäpuheluihin Asetuksissa, niin voit tarkistaa vahvistuksen tilan. Vahvistus kestää yleensä noin minuutin.

Jos osoitettasi ei ole vahvistettu, katso lisätietoja tästä ongelmanratkaisuartikkelista. Hätäpuhelut ohjataan valtakunnalliseen hätäpuhelukeskukseen, kunnes osoitteesi on vahvistettu.

Huom. Kun soitat hätäkeskukseen Home-sovelluksesta, hätäkeskus näkee numeron, josta soitat.

Hätäpuhelujen poistaminen käytöstä

Kun poistat hätäpuhelut käytöstä, poistat sen käytöstä kaikilta, joiden kanssa jaat Nest Aware -tilauksen. Voit laittaa hätäpuhelut uudelleen päälle suorittamalla kohdan ”Hätäpuheluiden käyttöönotto” vaiheet uudelleen.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Nest Aware ja sitten Hätäpuhelut.
  3. Valitse alareunasta Laita hätäpuhelut pois päältä.

Osoitteen vaihtaminen

• Hätäpuhelujen toimiminen edellyttää osoitteen määrittämistä Home-sovelluksessa
  • Kun muutat osoitetta, sinun on tehtävä määritysprosessi uudelleen.
  • Jos poistat osoitteen Home-sovelluksesta, tietyt ominaisuudet eivät ole käytettävissä, esimerkiksi hätäpuhelut.
  • Jos sinun on muutettava osoitetta, sinun on tehtävä hätäpuheluiden määritys uudelleen.
  • Jos muutat kotiosoitteesi Yhdysvaltojen ulkopuolelle, hätäpuhelut eivät ole käytettävissä.

Näin hätäpuhelu toimii

Jos soitat hätänumeroon matkapuhelimestasi, puhelu reititetään yleensä puhelimesi sijaintia lähimpään hätäkeskukseen.

Nest Awaren hätäpuhelu yhdistää sinut kotiasi lähimpään hätäkeskukseen Google Home ‐sovellukseen lisäämäsi kotiosoitteen perusteella. Näin voit ottaa nopeasti yhteyttä paikalliseen hätäpalveluun riippumatta siitä, missä olet – vaikka olisitkin kaukana kotoa.* Jos olet poissa kotoa ja käytät Nest Awaren hätäpuhelua, puhelusi reititetään hätäkeskukseen, joka voi kutsua pelastustyöntekijöitä kotisi sijaintiin.

Hätäpuheluiden käyttäminen

Jos sinulla on Nest-kamera tai jos kaiuttimissa tai näytöissä on käytössä äänentunnistus, voit soittaa helposti hätäkeskukseen Google Home ‐sovelluksella puhelimella tai tabletilla.

Voit soittaa hätäpuhelun muutamasta paikasta.

• Äänentunnistustapahtumat
    • Hätätilannetapahtumat näkyvät kohdassa Toiminta , jos kaiuttimet tai näytöt kuulevat savu- tai häkävaroittimen tai rikkoutuvan lasin äänen. Hätäpuhelu on käytettävissä hätätilanteissa vain rajoitetun ajan tapahtuman jälkeen. Napauta näytön alareunasta Hätätilanne .
  • Kameratapahtumat
    • Hätäpuhelu näkyy kaikissa tallennetuissa kameraklipeissä, jotka näkyvät Toiminnassa . Napauta videoklipin pikkukuvaa vaihtaaksesi kameran live-kuvaan. Hätäpuhelu on oikeassa alakulmassa. Muistutus: Kaikki kameratapahtumat eivät ole hätätilanteita.
  • Kameran live-kuva
    • ​​​​​​​​​​​​​​Valitse kamera, joka kattaa alueen, jonka haluat avata livevideofiidissä. Valitse näytön alareunasta Lisää ja sitten Soita hätänumeroon.

Tärkeää: Ennen kuin soitat hätäkeskukseen, varmista, että tapahtuma on oikea hätätilanne. Valitse tapahtumassa Toista Play tai Kuuntele livenä tai selvitä Nest-kameran avulla, mitä kotonasi tapahtuu.

Toimi näin, jos sinun on soitettava hätäpuhelu:

1. Napauta kameraa tai tapahtumavalikkoa Menuja sitten E911 ja sitten Soita hätänumeroon.
  2. Valitse Soita. Näytöllä näkyvä puhelinnumero yhdistää sinut kotiasi lähimpään hätäkeskukseen.
    • Puhelimen tai tabletin soittohistoriassa näkyy tämä 10-numeroinen numero hätänumeron sijaan.
    • Home-sovellus käyttää tätä numeroa puhelun ohjaamiseen kotiasi lähimpään hätäkeskukseen.
    • Numero ei ole suora numero hätäkeskukseen.
    • Se on väliaikainen numero. Älä käytä numeroa soittaaksesi uudestaan hätäkeskukseen.

*Saatavilla vain alueilla, joilla Google Home ‑sovellusta tuetaan.

Vastuuvapauslauseke: Tämä ominaisuus riippuu verkkoyhteydestä ja muista tekijöistä, eikä se välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla. Langattomat laitteet eivät välttämättä ole luotettavia hätätilanneviestinnässä. Hätäpuheluominaisuus yhdistää sinut oikeaan hätäkeskukseen ominaisuuden määrityksessä annetun kotiosoitteen perusteella.