To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka ljuddetektering på högtalare och skärmar

Felsök ljuddetekteringen i Nest Aware för din högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home om du upplever följande:

• Högtalaren eller skärmen identifierar inte röklarm, kolmonoxidlarm eller ljudet av glas som krossas när det inträffar.
  • Högtalaren eller skärmen identifierar felaktigt ljud som röklarm, kolmonoxidlarm eller glas som krossas.

Om högtalaren eller skärmen inte identifierar något ljud

Obs! Ljuddetekteringen fungerar inte när högtalaren eller skärmen spelar upp ljud. Det innebär att om enheten spelar upp musik eller meddelar dig om vädret kan den inte identifiera röklarm, kolmonoxidlarm eller ljudet av glas som krossas.

1. Kontrollera att strömmen och wifi-nätverket är på

Högtalaren eller skärmen måste vara ansluten till strömkällan för att fungera. Om wifi-nätverket ligger nere i hemmet kan inte enheten meddela dig när den identifierar röklarm, kolmonoxidlarm eller ljudet av glas som krossas.

• Kontrollera att strömmen är på i hemmet och att högtalaren eller skärmen är ansluten till ett vägguttag. Om du har problem med strömmen i hemmet eller eluttaget kontaktar du din elleverantör för att få hjälp.
  • Kontrollera att högtalaren eller skärmen är ansluten till wifi-nätverket. Om enheten är på men det fortfarande står att den är frånkopplad felsöker du problem med wifi-anslutningen.

2. Kontrollera att mikrofonen är aktiverad

Mikrofonen på högtalaren eller skärmen måste vara aktiverad för att den ska kunna identifiera röklarm, kolmonoxidlarm eller ljudet av glas som krossas.

Du måste ha fysisk åtkomst till högtalaren eller skärmen för att aktivera eller inaktivera mikrofonen. Det går inte att ändra mikrofoninställningarna via Home-appen. Enheten meddelar dig när du har aktiverat eller inaktiverat mikrofonen.

3. Kontrollera enhetens firmwareversion

Det går inte att använda ljuddetektering på högtalaren eller skärmen om firmwareversionen för Cast är tidigare än

• 1.44.199633 för Nest Hub Max
  • 1.44.191160 för alla andra högtalare och skärmar
  • 1.46.209330 för Google Nest Wifi-åtkomstpunkt.

Högtalaren eller skärmen ska uppdateras automatiskt när den nya firmwareversionen blir tillgänglig.

Läs om hur du kontrollerar firmwareversionen på högtalaren eller skärmen på sidan Firmwareversioner för högtalare eller skärmar från Google Nest eller Home.

4. Städa runt enheten

Högtalaren eller skärmen kanske inte kan identifiera ljud lika lätt om det är många föremål runt enheten. Se till att placera enheten på en ren yta. Täck inte över högtalaren eller skärmen.

5. Placera högtalaren eller skärmen i samma rum som larmet eller fönstret

Högtalaren eller skärmen ska placeras i samma rum som rök- eller kolmonoxidlarmet eller fönstret. Om den placeras i ett annat rum kanske inte högtalaren eller skärmen identifierar ljud från larmet eller ett fönster som krossas.

6. Undvik stängda dörrar, eftersom det kan blockera ljud från larmet till enheten

Om enheten och rök- eller kolmonoxidlarmet finns i olika rum ska du hålla dörrar och ingångar mellan rummen öppna. På så sätt blockeras inte ljudet från larmet lika mycket från enhetens mikrofon.

Om högtalaren eller skärmen felaktigt identifierar ett ljud

1. Flytta enheten längre bort från annat som låter som ett larm eller glas som krossas

Ljud som låter som ett fönster som krossas eller ett rök- eller kolmonoxidlarm kan registreras av högtalaren eller skärmen och orsaka felaktiga aviseringar.

• Om du tappar en tallrik eller ett glas därhemma kan högtalaren eller skärmen identifiera ljudet som ett fönster som krossas.
  • Något som spelar upp ett högt ljud under en längre tid (t.ex. en väckarklocka eller timer) i hemmet kan identifieras som ett rök- eller kolmonoxidlarm.
  • Höga ljud utifrån, t.ex. billarm eller backsignaler från lastbilar, kan identifieras som rök- eller kolmonoxidlarm.

Så här löser du problemet:

• Flytta högtalaren eller skärmen från källan till den felaktiga aviseringen.
  • Om ljudet kommer utifrån rekommenderar vi att du stänger fönstren i rummet där enheten finns.

2. Inaktivera ljuddetektering för en viss enhet

Om det inte hjälper att flytta högtalaren eller skärmen kan du inaktivera ljuddetektering i Home-appen.

Obs! Du kan inaktivera aviseringar om ljuddetektering för Nest Hub Max-kameran i Nest-appen.

Inaktivera ljuddetektering i Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen
  2. Tryck på Inställningar följt av Välj Prenumerationer följt av Nest Aware.
  • Om du vill inaktivera ljuddetektering för hemmet flyttar du reglaget bredvid Ljuddetektering.
  • Om du vill inaktivera ljuddetektering för en viss enhet tittar du under Enheter och flyttar sedan reglaget för enheten i fråga.