To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk lydregistrering på høyttalere og skjermer

Feilsøk Nest Aware-lydregistrering for Google Nest- eller Home-høyttalere eller -skjermer hvis du opplever følgende:

• Høyttaleren eller skjermen registrerer ikke lyden av en røykvarsler, en karbonmonoksidalarm eller glass som knuses, på hendelsestidspunktet.
  • Høyttaleren eller skjermen registrerer feilaktig en lyd som en røykvarsler, en karbonmonoksidalarm eller glass som knuses.

Hvis høyttaleren eller skjermen ikke registrerer lyd

Merk: Høyttaleren eller skjermen kan ikke bruke lydregistrering når den spiller av lyd. Hvis enheten spiller av musikk eller informerer deg om været, kan den altså ikke registrere lyder fra røykvarslere, karbonmonoksidalarmer eller glass som knuses.

1. Sjekk at strømmen og wifi er på

Høyttaleren eller skjermen må være tilkoblet en strømkilde for å fungere. Hvis wifi-nettverket er nede i hjemmet, kan ikke enheten varsle deg når den registrerer lyden av en røykvarsler, en karbonmonoksidalarm eller glass som knuses.

• Sørg for at strømmen er slått på i hjemmet, og at høyttaleren eller skjermen er koblet til et strømuttak. Hvis du har strømproblemer med et uttak eller i hjemmet generelt, bør du kontakte strømleverandøren din.
  • Sørg for at høyttaleren eller skjermen er koblet til wifi-nettverket ditt. Hvis enheten er på, men den fortsatt vises som frakoblet, bør du feilsøke problemer med wifi-tilkoblingen.

2. Sjekk at mikrofonen er slått på

Mikrofonen på høyttaleren eller skjermen må være på for at den skal kunne registrere lyden av glass som knuses, røykvarslere eller karbonmonoksidalarmer.

Du må ha fysisk tilgang til høyttaleren eller skjermen for å slå mikrofonen av eller på. Du kan ikke bruke Home-appen til å endre mikrofoninnstillingen. Enheten gir deg beskjed når du slår mikrofonen av eller på.

3. Finn fastvareversjonen til enheten din

Høyttaleren eller skjermen kan ikke bruke lydregistrering hvis Cast-fastvareversjonen er eldre enn

• 1.44.199633 for Nest Hub Max
  • 1.44.191160 for alle andre høyttalere og skjermer
  • 1.46.209330 for Google Nest Wifi-punkt

Høyttaleren eller skjermen oppdateres automatisk når ny fastvare blir tilgjengelig.

Gå til Fastvareversjoner for Google Nest- eller Home-høyttalere eller -skjermer for å finne ut hvordan du sjekker fastvareversjonen til høyttaleren eller skjermen.

4. Hold det ryddig rundt enheten

Det kan hende at høyttaleren eller skjermen ikke registrerer lyder like enkelt hvis det er rotete rundt den. Sørg for at enheten er plassert på et ryddig sted. Du må ikke dekke til eller plassere mange ting rundt høyttaleren eller skjermen.

5. Plasser høyttaleren eller skjermen i det samme rommet som alarmen eller vindusglasset

Høyttaleren eller skjermen bør være plassert i det samme rommet som en røykvarsler, en karbonmonoksidalarm eller et vindu hjemme hos deg. Hvis de er i forskjellige rom, kan det hende at høyttaleren eller skjermen ikke registrerer lyder fra varslere/alarmer eller glass som knuses.

6. Unngå lukkede dører som blokkerer lyd fra alarmen til enheten

Hvis enheten og røykvarsleren eller karbonmonoksidalarmen er i forskjellige rom, bør du holde dører og inngangspartier mellom rommene åpne. På den måten blir ikke lyden fra alarmen blokkert fra mikrofonen på enheten.

Hvis høyttaleren eller skjermen feilaktig identifiserer en lyd

1. Flytt enheten bort fra andre ting, for eksempel alarmer eller glass som knuses

Ting som høres ut som glass som knuses, røykvarslere eller karbonmonoksidalarmer, kan registreres av høyttaleren eller skjermen og føre til falske varsler.

• Hvis du mister en tallerken eller et glass i hjemmet, kan det hende at høyttaleren eller skjermen registrerer denne lyden som et vindu som knuses.
  • Noe som lager en høy lyd over lengre tid (for eksempel en alarmklokke eller nedtelling) i hjemmet, kan registreres som en røykvarsler eller karbonmonoksidalarm.
  • Høye utendørslyder som sikkerhetsalarmer på biler eller piping når lastebiler rygger, kan registreres som røykvarslere eller karbonmonoksidalarmer.

Sånn kan du løse problemet:

• Flytt høyttaleren eller skjermen bort fra kilden til det falske varselet.
  • Hvis lyden kommer fra utsiden, kan du lukke vinduene i rommet enheten er i.

2. Slå av lydregistrering for bestemte enheter

Hvis det ikke hjelper å flytte høyttaleren eller skjermen, kan du slå av lydregistrering i Home-appen.

Merk: For å slå av varsler om lydregistrering for Nest Hub Max-kameraet, bruk Nest-appen.

Slå av lydregistrering i Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  2. Trykk på Innstillinger  etterfulgt avVelg Abonnementeretterfulgt av Nest Aware.
  • Hvis du vil slå av lydregistrering for hjemmet ditt, slår du av bryteren ved siden av Lydregistrering.
  • Hvis du vil slå av lydregistrering for en bestemt enhet, kan du gå til «Enheter» og slå av bryteren.