To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kaiuttimien ja näyttöjen äänentunnistuksen ongelmanratkaisu

Tässä on ohjeita seuraaviin Google Nest‑ tai Google Home ‑kaiuttimen tai ‑näytön kanssa ilmeneviin Nest Awaren äänentunnistuksen ongelmatilanteisiin:

• Kaiutin tai näyttö ei havaitse savu- tai häkähälytyksen tai rikkoutuvan lasin ääntä.
  • Kaiutin tai näyttö havaitsee äänen virheellisesti savu- tai häkähälytyksen tai rikkoutuvan lasin äänenä.

Jos kaiutin tai näyttö ei ole havainnut ääntä

Huom. Kun kaiutin tai näyttö toistaa audiota, se ei voi käyttää äänentunnistusta. Jos siis laite toistaa musiikkia tai kertoo säätietoja, se ei voi havaita savu- tai häkähälytyksen tai rikkoutuvan lasin ääniä.

1. Tarkista, että sähköt ja Wi-Fi ovat päällä

Kaiuttimen tai näytön on oltava kytkettynä virtalähteeseen, jotta se toimii. Jos kotisi Wi-Fi-yhteys ei toimi, laite ei voi ilmoittaa sinulle havaitsemastaan savu- tai häkähälytyksen tai rikkoutuvan lasin äänestä.

• Varmista, että kotisi sähköt ovat päällä ja että kaiutin tai näyttö on kytketty pistorasiaan. Jos kodin sähköjen tai pistorasian kanssa on ongelmia, ota yhteyttä sähköyhtiöösi tai huoltoon.
  • Varmista, että kaiutin tai näyttö on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon. Jos laite on päällä, mutta silti ilmoittaa, että sillä ei ole yhteyttä, yritä ratkaista Wi-Fin yhteysongelmat.

2. Tarkista, että mikrofoni on päällä

Kaiuttimen tai näytön mikrofonin on oltava päällä, jotta se voi havaita rikkoutuvan lasin tai savu- tai häkähälytysten äänen.

Sinun täytyy laittaa mikrofoni päälle tai pois päältä suoraan kaiuttimesta tai näytöstä. Mikrofonin asetusta ei voi muuttaa Home-sovelluksessa. Laite ilmaisee, kun mikrofoni on laitettu päälle tai pois.

3.Tarkista laitteen laiteohjelmistoversio

Kaiutin tai näyttö ei voi käyttää äänentunnistusta, jos sen Cast-laiteohjelmiston versio on vanhempi kuin

• 1.44.199633 (Nest Hub Max)
  • 1.44.191160 (kaikki muut kaiuttimet ja näytöt)
  • 1.46.209330 (Google Nest Wifi ‑piste).

Kaiuttimen tai näytön pitäisi päivittyä automaattisesti, kun uusi laiteohjelmisto tulee saataville.

Lue lisää kaiuttimen tai näytön laiteohjelmistoversion tarkistamisesta Google Nest‑ tai Google Home ‑kaiuttimen tai ‑näytön laiteohjelmistoversiot ‑sivulta.

4. Poista ylimääräiset tavarat laitteen ympäriltä

Kaiutin tai näyttö ei ehkä tunnista ääniä niin helposti, jos sen ympärillä on ylimääräistä tavaraa. Varmista, että laite on tasaisella alustalla. Älä peitä kaiutinta tai näyttöä äläkä ympäröi sitä millään.

5. Aseta kaiutin tai näyttö huoneeseen, jossa on hälytin tai ikkuna

Kaiuttimen tai näytön tulee olla samassa huoneessa savu- tai häkähälyttimen tai ikkunalasin kanssa. Jos ne ovat eri huoneissa, kaiutin tai näyttö ei välttämättä havaitse hälytyksen tai rikkoutuvan ikkunan ääniä.

6. Vältä suljettuja oviaukkoja, jotka estävät äänen hälyttimestä laitteeseen

Jos laite ja savu- tai häkähälytin ovat eri huoneissa, huoneiden väliset ovet ja sisääntulot on pidettävä auki. Näin hälytyksen ääni saavuttaa laitteen mikrofonin paremmin.

Jos kaiutin tai näyttö havaitsee äänen virheellisesti

1. Siirrä laite kauemmas muista asioista, jotka kuulostavat samalta kuin hälytys tai rikkoutuva lasi

Kaiutin tai näyttö voi havaita asiat, jotka kuulostavat samalta kuin rikkoutuva ikkuna tai savu- tai häkähälytys, ja aiheuttaa vääriä ilmoituksia.

• Jos lautanen tai juomalasi putoaa lattialle kotonasi, kaiutin tai näyttö voi tulkita sen tuottaman äänen tulevan rikkoutuvasta ikkunasta.
  • Kodissa oleva pitkään kuuluvan kovan ja korkean äänen lähde (esim. herätyskello tai ajastin) voidaan tulkita savu- tai häkähälytykseksi.
  • Ulkoa tulevat kovat äänet, kuten autojen turvahälytykset tai kuorma-autojen peruutusmerkkiäänet saatetaan tulkita savu- tai häkähälytyksiksi.

Näin voit korjata ongelman:

• Siirrä kaiutin tai näyttö kauemmas väärän hälytyksen lähteestä.
  • Jos ääni tulee ulkoa, kannattaa sulkea ikkunat huoneesta, jossa laite on.

2. Laita tietyn laitteen äänentunnistus pois päältä

Jos kaiuttimen tai näytön siirtämisestä ei ole apua, voit laittaa äänentunnistuksen pois päältä Home-sovelluksessa.

Huom. Voit laittaa Nest Hub Maxin kameran äänentunnistuksen ilmoitukset pois päältä Nest-sovelluksessa.

Äänentunnistuksen laittaminen pois päältä Home-sovelluksessa

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus
  2. Valitse Asetukset ja sitten valitse Tilauksetja sitten Nest Aware.
  • Jos haluat laittaa kodin äänentunnistuksen pois päältä, siirrä Äänentunnistus-kohdan vieressä olevaa valitsinta.
  • Jos haluat laittaa tietyn laitteen äänentunnistuksen pois päältä, mene Laitteet-kohtaan ja siirrä valitsinta.