Google Nest Wifin käyttöönotto

Google Nest Wifi on uusin langaton mesh-verkkojärjestelmä Googlelta. Se korvaa nykyisen langattoman reitittimesi ja koostuu reitittimestä ja yhdestä tai useammasta pisteestä. Google Nest Wifi ‑pisteet laajentavat kantamaa kotonasi ja toimivat myös Google Assistantin kaiuttimina. Google Wifi ‑pisteitä voi myös lisätä Google Nest Wifiin kantaman lisäämiseksi.

Jos haluat ottaa käyttöön alkuperäisen Google Wifin, katso Google Wifin käyttöönotto

Jos olet jo ottanut käyttöön Google Wifi ‑verkon, lue lisää Google Wifi ‑pisteiden käyttämisestä Google Nest Wifillä.

OnHub-reitittimet eivät ole yhteensopivia Google Nest Wifin kanssa.

Aloittamiseen tarvitset nämä:

• Google Nest Wifi ‑reititin
  • Muut langattomat laitteet, jotka haluat lisätä (Google Nest Wifi ‑pisteet, Google Wifi ‑pisteet tai Google Nest Wifi ‑reititin). Tämä on valinnaista, jos haluat laajentaa kantamaa.
  • Google-tili
  • Jokin seuraavista mobiililaitteista:
    • Android-puhelimella, jonka käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi
    • Android-tabletilla, jonka käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi
    • iPhone tai iPad, jonka käyttöjärjestelmä on iOS 12.0 tai uudempi

Huom. Suosittelemme vahvasti, että Nest Wifi hankitaan siitä maasta, missä sitä tullaan käyttämään. Langattomien verkkojen säädökset vaihtelevat maittain, joten yhteensopivuusongelmia saattaa ilmetä, jos siirrät Wifi-laitteesi toiseen maahan, ja Google ei välttämättä voi auttaa sinua. Jos olet ottamassa mesh-verkkoa käyttöön, on suositeltavaa hankkia kaikki Wifi-laitteet samasta maasta.

Nest Wifi ‑reitittimen käyttöönotto

Ennen kuin otat käyttöön Google Nest Wifi ‑reitittimen, varmista, että modeemi toimii ja on yhteydessä internetiin. Reititin on laite, jonka alaosassa on Ethernet-portit.

1. Lataa Google Home ‑sovellus Androidille tai iOS:lle.
  2. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, valitse koti.
  3. Valitse reitittimen sijainti.
    • Reititin on yhdistettävä toimivaan modeemiin, joka on yhteydessä internetiin.
    • Signaali on vahvin, kun asetat reitittimen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää reitittimen sijoittamisesta.
  4. Liitä Ethernet-johto Nest Wifi ‑reitittimen WAN-porttiin . Liitä sitten johdon toinen pää modeemiin.
  5. Kytke Nest Wifi ‑reititin pistorasiaan. Noin minuutin kuluttua valo vilkkuu valkoisena sen merkiksi, että reititin on päällä ja valmis otettavaksi käyttöön.
  6. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app puhelimella tai tabletilla.
  7. Valitse Lisää   Määritä laite  Uusi laite.
  8. Valitse koti.
  9. Valitse Nest Wifi ‑reitittimesi.
  10. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
    • Pitele puhelinta skannatessa noin 12 cm:n etäisyydellä. Katso lisää vinkkejä QR-koodien skannaukseen.
    • Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, valitse Jatka ilman skannaamista ja lisää laitteen pohjassa oleva käyttöönottoavain.
  11. Valitse reitittimelle huone tai luo uusi.
  12. Anna langattomalle verkolle nimi ja turvallinen salasana.
  13. Reititin luo nyt langattoman verkkosi. Tämä voi kestää muutaman minuutin.
  14. Jos haluat lisätä toisen langattoman laitteen, jatka valitsemalla sovelluksesta Kyllä tai lisää piste myöhemmin seuraamalla alla olevia ohjeita.

Pisteen tai toisen reitittimen lisääminen

Voit lisätä Google Nest Wifi ‑laitteita ja Google Wifi ‑pisteitä verkkoon, jonka loit reitittimellä. Kaikki lisätyt langattomat laitteet, mukaan lukien Google Nest Wifi ‑reitittimet, katsotaan pisteiksi mesh-verkossa. Kun olet päättänyt pisteen sijainnin ja kytkenyt sen pistorasiaan, ota se käyttöön Google Home ‑sovelluksen kautta.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app
  2. Valitse Lisää   Määritä laite  Uusi laite.
  3. Valitse koti, jos sitä pyydetään.
  4. Valitse laite, jonka haluat ottaa käyttöön pisteenä  Seuraava.
  5. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
    • Pitele puhelinta skannatessa noin 12 cm:n etäisyydellä. Lisää vinkkejä QR-koodien skannaukseen
    • Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, valitse Jatka ilman skannaamista ja lisää laitteen pohjassa oleva käyttöönottoavain.
  6. Pisteeseen muodostetaan nyt yhteys. Nest Wifi ‑pisteet: kun kaiuttimesta kuuluu ääni, valitse Kyllä
  7. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  8. Jos haluat lisätä toisen pisteen, valitse sovelluksesta pyydettäessä Kyllä tai lisää piste myöhemmin toistamalla nämä vaiheet.
  9. Kun olet lisännyt kaikki Wifi-laitteesi, sovellus suorittaa mesh-testin, jolla vahvistetaan, että kaikki toimii.

Käyttöönoton vianetsintä

Jos käyttöönotto ei onnistunut, kokeile näitä:
  1. Irrota modeemin, reitittimen ja pisteen virtajohdot ja kytke ne sitten takaisin.
  2. Varmista, että pisteet on kytketty pistorasiaan ja yhdistetty samaan langattomaan verkkoon.
  3. Palauta reitittimen tai pisteen tehdasasetukset.
  4. Ota yhteyttä tukeen.